ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Page 5 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by putra_rider on Wed Jan 20, 2010 10:08 am

cak_onn wrote:Put Kalu ko nak gi rawang kasi tau aku sekali pasal nak bawa carb aku sekali repair
ingat nak gi hari selasa petang lepas kerja..ko bwk gi rumah aku ler weekend ni dgn carb yg lagi satu tu..

putra_rider

Join date : 19/01/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by Zainy921 on Wed Jan 20, 2010 10:25 am

slamat pagi

Zainy921

Join date : 19/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by cak_onn on Wed Jan 20, 2010 10:36 am

putra wrote:
ingat nak gi hari selasa petang lepas kerja..ko bwk gi rumah aku ler weekend ni dgn carb yg lagi satu tu..

ok gak tu nanti aku rojer ko....

cak_onn

Join date : 18/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by redzman on Wed Jan 20, 2010 10:51 am

fie wrote:salam..
salam sedih..
mtor down semalam kat amjal..
kene short circuit
hangit n ader wayar terbakar berdekatan starter,(tapi motor boleh hidup.)
tq to afaris, abg bosa, mr potenza yg sudi tlg angkat moto ke atas 4x4 semalam..tak lupe juga bt mr kamal yg bertanya kabar semalam.

tq so much...

p/s terpikir2 kerosakan ape yg telah berlaku..$$$$$

biasanya wayar banyak berselirat bawah tangki...kat starter motor cuma ada wayar yg tebal sebijik...aku dah kena kes wayar hangit...rupanya ada wayar dah luka dan short kat chassis...ganti wayar dan connector...beli kat jalan pasar connector dan connector housing..tak sampai RM10...DIY.

redzman

Join date : 18/01/2010
Age : 22

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by fie on Wed Jan 20, 2010 11:11 am

redzman wrote:
fie wrote:salam..
salam sedih..
mtor down semalam kat amjal..
kene short circuit
hangit n ader wayar terbakar berdekatan starter,(tapi motor boleh hidup.)
tq to afaris, abg bosa, mr potenza yg sudi tlg angkat moto ke atas 4x4 semalam..tak lupe juga bt mr kamal yg bertanya kabar semalam.

tq so much...

p/s terpikir2 kerosakan ape yg telah berlaku..$$$$$

biasanya wayar banyak berselirat bawah tangki...kat starter motor cuma ada wayar yg tebal sebijik...aku dah kena kes wayar hangit...rupanya ada wayar dah luka dan short kat chassis...ganti wayar dan connector...beli kat jalan pasar connector dan connector housing..tak sampai RM10...DIY.
thank man..
aku ingat pun camtu..tapi mengenangkan rumah jauh lagi..
n takut moto terbakar..aku kena bt keputusan utk antar kedai utk pemeriksaan selanjutnya..

fie

Join date : 18/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by afaris06 on Wed Jan 20, 2010 11:38 am

putra_rider wrote:
cak_onn wrote:Salam pagi semuaa.....
Pagi2 Expai den nak bercinto ngan kancil nyaris bercium ngan kancil kalu tak sepital lagi tahun ni...

salam to all!!!

syukur tak bersetubuh expai dgn kancil tu..kalo tak, nurse tanya , "abang suka duduk sini ker?"

ajis, kan aku dah kata, doa tu mustajab,syukur ko selamat sampai..

fie, minggu depan aku dan wargaemas nak bwk muto ke dukun ann kat rawang..mudah2an ubatnyer mujarab..

yg pentingnyer, DUIT MAU TERBANG!!!!!!
aik...kata aritu tinggal nak pasang

afaris06

Join date : 18/01/2010
Age : 45

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by ariff908 on Wed Jan 20, 2010 11:47 am

fie wrote:
redzman wrote:
fie wrote:salam..
salam sedih..
mtor down semalam kat amjal..
kene short circuit
hangit n ader wayar terbakar berdekatan starter,(tapi motor boleh hidup.)
tq to afaris, abg bosa, mr potenza yg sudi tlg angkat moto ke atas 4x4 semalam..tak lupe juga bt mr kamal yg bertanya kabar semalam.

tq so much...

p/s terpikir2 kerosakan ape yg telah berlaku..$$$$$

biasanya wayar banyak berselirat bawah tangki...kat starter motor cuma ada wayar yg tebal sebijik...aku dah kena kes wayar hangit...rupanya ada wayar dah luka dan short kat chassis...ganti wayar dan connector...beli kat jalan pasar connector dan connector housing..tak sampai RM10...DIY.
thank man..
aku ingat pun camtu..tapi mengenangkan rumah jauh lagi..
n takut moto terbakar..aku kena bt keputusan utk antar kedai utk pemeriksaan selanjutnya..

takpe bro..janji selamat aje..tu dia suh g beris la tuh.dia suh repair dulu....hik..hik..

ariff908

Join date : 17/01/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by Zainy921 on Wed Jan 20, 2010 11:59 am

giler slowwww......pencen ar......

jom lunch up

Zainy921

Join date : 19/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by putra_rider on Wed Jan 20, 2010 12:17 pm

en afaris,
aritu muto memey dah siap pasang oleh eddy_zxr a.k.a. tok misai..

tapi takleh nak idup dan telah menghasilkan letupan 2kali..
nasib baik muto tak meletop...

katanyer tepet keras ..

so, dinasihatkan oleh pakar2 kejuruteraan teknikal zzrianz utk dirujuk pada
dukun ann..

tuan admin, cuba import barang seorang dua zzrianz wanita/gadis untuk berforum..semoga ia membawa satu keghairahan yg lebih pada kita semua..
sekian.


Last edited by putra_rider on Wed Jan 20, 2010 12:22 pm; edited 2 times in total (Reason for editing : edit)

putra_rider

Join date : 19/01/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by hi-wayMAN on Wed Jan 20, 2010 12:20 pm

Salam sume...
Ilmiah untuk ari ni.........
Setelah membelek2 kitab2 di library rumah, x sengaja terjumpa plak magazine 4 tawun sudah punya article...
Mungkin membantu menambahkan lagi pengetahuan kita berkenaan jentera ini...







mari kita mulakan menghitung.....seploh sen...dua ploh sen...tige ploh sen(duit tabung ayam).....

lol!

hi-wayMAN

Join date : 18/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by ariff908 on Wed Jan 20, 2010 12:37 pm

hi-wayMAN wrote:Salam sume...
Ilmiah untuk ari ni.........
Setelah membelek2 kitab2 di library rumah, x sengaja terjumpa plak magazine 4 tawun sudah punya article...
Mungkin membantu menambahkan lagi pengetahuan kita berkenaan jentera ini...
mari kita mulakan menghitung.....seploh sen...dua ploh sen...tige ploh sen(duit tabung ayam).....

lol!

aik?mcm nak hupgred aje ni en. hiwayman? er6n plak ke?ke Z1000?

ariff908

Join date : 17/01/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by hi-wayMAN on Wed Jan 20, 2010 12:41 pm

ariff908 wrote:
hi-wayMAN wrote:Salam sume...
Ilmiah untuk ari ni.........
Setelah membelek2 kitab2 di library rumah, x sengaja terjumpa plak magazine 4 tawun sudah punya article...
Mungkin membantu menambahkan lagi pengetahuan kita berkenaan jentera ini...
mari kita mulakan menghitung.....seploh sen...dua ploh sen...tige ploh sen(duit tabung ayam).....

lol!

aik?mcm nak hupgred aje ni en. hiwayman? er6n plak ke?ke Z1000?

dua-dua pun bukan..............MUTO REPOT a.k.a JEKJEKARR TUPAIWOH je en.ariff....hehehe

hi-wayMAN

Join date : 18/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by jimf on Wed Jan 20, 2010 12:43 pm

putra_rider wrote:
tuan admin, cuba import barang seorang dua zzrianz wanita/gadis untuk berforum..semoga ia membawa satu keghairahan yg lebih pada kita semua..

sorang dua aje? tak adil tul...
kasi laa sorang satu...baru laa penuh semua zzrian punya seat belakang... Very Happy

jimf
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 52

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by ariff908 on Wed Jan 20, 2010 12:55 pm

hi-wayMAN wrote:
ariff908 wrote:
hi-wayMAN wrote:Salam sume...
Ilmiah untuk ari ni.........
Setelah membelek2 kitab2 di library rumah, x sengaja terjumpa plak magazine 4 tawun sudah punya article...
Mungkin membantu menambahkan lagi pengetahuan kita berkenaan jentera ini...
mari kita mulakan menghitung.....seploh sen...dua ploh sen...tige ploh sen(duit tabung ayam).....

lol!

aik?mcm nak hupgred aje ni en. hiwayman? er6n plak ke?ke Z1000?

dua-dua pun bukan..............MUTO REPOT a.k.a JEKJEKARR TUPAIWOH je en.ariff....hehehe

eh..ko tak g beris ke man?nanti aku nak sparring ngan sapa?

ariff908

Join date : 17/01/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by hi-wayMAN on Wed Jan 20, 2010 12:58 pm

ariff908 wrote:


eh..ko tak g beris ke man?nanti aku nak sparring ngan sapa?

kita sparring kat ulu yam je lah...x pun trek sifeng...simpang punai pun bole gak...huhuhu(ada aktiviti keluarga la riff)

hi-wayMAN

Join date : 18/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by ariff908 on Wed Jan 20, 2010 1:00 pm

[quote="hi-wayMAN"]
ariff908 wrote:


eh..ko tak g beris ke man?nanti aku nak sparring ngan sapa?

kita sparring kat ulu yam je lah...x pun trek sifeng...simpang punai pun bole gak...huhuhu(ada aktiviti keluarga la riff)[/quote

ooo...terpaksa la aku sparring ngan nik mcm ni..dok lastmen....

ariff908

Join date : 17/01/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by Zainy921 on Wed Jan 20, 2010 1:14 pm

sloww......pencen lagi

Zainy921

Join date : 19/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by jimf on Wed Jan 20, 2010 1:30 pm

Zainy921 wrote:sloww......pencen lagi

abe yus... dah bole borak pasal Beris ni..
tak lama aje lagi...kurang dari 2 minggu...
suruh diaorg standby moto tu...get ready to get going...

jimf
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 52

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by eddyG on Wed Jan 20, 2010 1:34 pm

salam lunch up...

eddyG

Join date : 17/01/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by Zainy921 on Wed Jan 20, 2010 2:02 pm

ECO RIDE 2 - BERIS

WAHAI RIDER RIDER YANG NAK IKUT ECO RIDE, SILA AMBIL PERHATIAN...

1. JADI PEGI KE TIDAK?......KALAU TAK JADI TLG KASITAU AMBO

2.ADO LAGI NAK PEGI KA?...TLGKASITAU AMBO ...JGN TUNGGU LAST MINIT....LAST KASITAU HARI JUMAAT NI POTANG...SOBAB SABTU AMBO DAH NAK PI BELI BRG BRG UTK MAKAN MALAM BBQ....

3. MOTO APA MACAM.....CHECK HOSE AIR, BEARING TYR, BATERI KALAU RASA DAH LAMA TU ELOK ELOKLHA TUKAR...TIDAK PUN BAWA JUMPER SENDIRI...TYR ADA BUNGA LAGI KA?......ADA SIMPTOM SIMPTOM SOMUT KE?....SILA BUAT APA YANG PATUT.....MARILAH KITA BUAT RIDE INI SEBAGAI RIDE ZERO DEFECT ATAS MOTOSIKAL DAN RIDER....BAGI AMBO RIDE KUKUP ARITU CUKUP HARU SOBAB BYK MOTO KENA PENYAKIT.....TERMASUKLAH MOTO DEN SENDIRI...SIB BAIK ADO 2 UNCLE BANGKO TLG TOLAK Very Happy ...TOCE TOCE...

4.MAKAN TGH HARI AKAN DISEDIAKAN DI DBENDANG HOMESTAY - BBQ MALAM HASIL DUIT COLLECTION RM13.....TAK BYK MENU TAU....AYAM JER...MAKAN SAMPAI MUNTAH...

MENU - NASI PUTIH,AYAM, SUP AYAM/TOMYAM, SOSEJ,JAGUNG BAKAR .......MAKAN SAMPAI MUNTAH...KALU BYK LAUK TAK PUAS MAKAN...MINUM AIR GAS DAN AIR MINERAL/AIR TASIK...HEHEH

MASAK ADALAH SECARA KERJASAMA...JAM 6 PTG API DAH NAK KENA IDUP....


DAN YANG PALING PENTING....JAM 730 RNR RAWANG TYR GOLEK....LAMBAT TINGGAI...

Zainy921

Join date : 19/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by Zainy921 on Wed Jan 20, 2010 2:07 pm

ECO RIDE 2 - BERIS

ADA YANG TAK MAKAN AYAM KA?....KASITAU AMBO...

Zainy921

Join date : 19/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by kamal on Wed Jan 20, 2010 2:08 pm

7:30 tayar golek wei..!!1

kamal

Join date : 17/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by Zainy921 on Wed Jan 20, 2010 2:23 pm

kamal wrote:7:30 tayar golek wei..!!1


sapo yang tak poie tu bolehlah dtg jadi kepompom.....tapi sebelum730 aaaa......kalau lopas tu jadi kepompomm untuk geng redline putrajaya lah...

Zainy921

Join date : 19/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by tok wan on Wed Jan 20, 2010 2:27 pm

salam potang...
umah apo NI??

tok wan

Join date : 17/01/2010
Age : 41

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by putra_rider on Wed Jan 20, 2010 2:31 pm

Zainy921 wrote:
kamal wrote:7:30 tayar golek wei..!!1


sapo yang tak poie tu bolehlah dtg jadi kepompom.....tapi sebelum730 aaaa......kalau lopas tu jadi kepompomm untuk geng redline putrajaya lah...

geng ni selalu datang bulan ke bro?

putra_rider

Join date : 19/01/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by Sponsored content Today at 4:24 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum