modifikasi moto - muka bercahaya

View previous topic View next topic Go down

modifikasi moto - muka bercahaya

Post by matasura on Wed Jan 20, 2010 9:47 pm

kreatif gak budak nih...
siap bawak motot, muka jadi kaler alien plakk..alien


________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by amyrossi46 on Wed Jan 20, 2010 11:01 pm

Idea yg blh guna kalo nak main autoshow ni....
Dulu keta letak lampu neon kt bawah, Skrang motor pn dh ada n paling byak yg wat benda2 ni kt PENANG.... btul kn... kalo salah kasi betulkn....

amyrossi46

Join date : 17/01/2010
Age : 35

http://www.ridersmalaya.com

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by udin_014 on Wed Jan 20, 2010 11:24 pm

tak silau ke bawak moto camtu? Laughing

udin_014
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by amyrossi46 on Wed Jan 20, 2010 11:33 pm

X silau tp nnt pening kepala la.... kalo aku pasang bawah sudah la.

p/s: lampu kalo suluh jalan @ suluh body motor ok la. Br nampak motor cantik. Suluh muka wat pe nnt barah otak xpasal2.

amyrossi46

Join date : 17/01/2010
Age : 35

http://www.ridersmalaya.com

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by speeder23 on Thu Jan 21, 2010 9:33 am

berpinau mata ni...leh mengundang kecelakaan dlm cantek2 hias moto ni

speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by zsuperc on Thu Jan 21, 2010 9:40 am

tapi cun jugak kan? wat suis la bagus..leh mati dan hidupkan bila2 masa.. Very Happy

zsuperc

Join date : 18/01/2010
Age : 38

http://zsuperc.tumblr.com/

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by bogonz on Thu Jan 21, 2010 10:07 am

hmmm....x silap aku benda mcm ni dah ada buat dlm filem2....cth filem kl menjerit yg masa rosyam bwk moto. kan mcm ada lampu suluh muka dia dr bwh tp lampu putih la......

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by speeder23 on Thu Jan 21, 2010 10:23 am

kaler putih ok lagi...klu cam mcm2 kaler..liplap2 plak...mau pening wooo...hahahaha drunken

speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by zsuperc on Thu Jan 21, 2010 10:26 am

lol!

zsuperc

Join date : 18/01/2010
Age : 38

http://zsuperc.tumblr.com/

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by penang_pixman on Thu Jan 21, 2010 3:16 pm

hari tu p hadyai ngan rev, aku beli lampu mcm ni... sampai skg ni tak pasang2 lagi... ingat mau pasang kat kereta...

________________________________________________________________________________________________

penang_pixman/017-4212374
http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
http://penangpixman.fotopages.com

penang_pixman
Moderator

Join date : 18/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by speeder23 on Thu Jan 21, 2010 4:41 pm

dah pasang nt aku panggil MACHA...leh pp??hehehe Razz

speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by penang_pixman on Thu Jan 21, 2010 4:54 pm

speeder23 wrote:dah pasang nt aku panggil MACHA...leh pp??hehehe Razz

hui!! aku taruk bawah body keta kot...tak pun kat plat jer .... sampai hati panggil aku macha...hampehhhhhhhh tul...

________________________________________________________________________________________________

penang_pixman/017-4212374
http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
http://penangpixman.fotopages.com

penang_pixman
Moderator

Join date : 18/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by penang_pixman on Thu Jan 21, 2010 4:54 pm

speeder23 wrote:dah pasang nt aku panggil MACHA...leh pp??hehehe Razz

hui!! aku taruk bawah body keta kot...tak pun kat plat jer .... sampai hati panggil aku macha...hampehhhhhhhh tul...

________________________________________________________________________________________________

penang_pixman/017-4212374
http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
http://penangpixman.fotopages.com

penang_pixman
Moderator

Join date : 18/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by Sp33d3r on Thu Jan 21, 2010 5:28 pm

tapi kalo lip lap. ganah pon dah pasang kat moto dier...

Sp33d3r

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by amyrossi46 on Sun Jan 24, 2010 7:55 am

penang_pixman wrote:
speeder23 wrote:dah pasang nt aku panggil MACHA...leh pp??hehehe Razz

hui!! aku taruk bawah body keta kot...tak pun kat plat jer .... sampai hati panggil aku macha...hampehhhhhhhh tul...

Keta aku pn mmg ada lmpu tu cuma time aku g service keta utk 2nd service kt proton bangi, lampu tu diorg kasi pecah sebelah n xnak byr ganti rugi sbb tu brg tmbahn kt keta n bkn standard kilang. Aku terpaksa potong wiring bhgian yg pecah utk dibuka n simpan kt stor. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

amyrossi46

Join date : 17/01/2010
Age : 35

http://www.ridersmalaya.com

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by speeder23 on Mon Jan 25, 2010 1:00 am

heheh...naseb la... Razz

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by aie@ppv6 on Mon Jan 25, 2010 9:16 am

amyrossi46 wrote:
penang_pixman wrote:
speeder23 wrote:dah pasang nt aku panggil MACHA...leh pp??hehehe Razz

hui!! aku taruk bawah body keta kot...tak pun kat plat jer .... sampai hati panggil aku macha...hampehhhhhhhh tul...

Keta aku pn mmg ada lmpu tu cuma time aku g service keta utk 2nd service kt proton bangi, lampu tu diorg kasi pecah sebelah n xnak byr ganti rugi sbb tu brg tmbahn kt keta n bkn standard kilang. Aku terpaksa potong wiring bhgian yg pecah utk dibuka n simpan kt stor. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

memang ada bukti pecah kat situ ke? ada kesan kaca terabur tak? kalau ada amik gambar la.. masuk paper... kasi gempak!! biar orang tau proton bangi bikin kerja rough handling.. memang la barang / aksesori tambahan.. tapi duit gak tu..

aie@ppv6

Join date : 18/01/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by speeder23 on Mon Jan 25, 2010 10:00 am

kasi colling karam singh.... cheers

kasi terjah tongue

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by maximus4617 on Wed Mar 31, 2010 4:51 pm

dh terjah blum??? huhuhu... spam2..

maximus4617

Join date : 20/01/2010
Age : 30

http://www.facebook.com/maximus4617?v=feed&story_fbid=108130

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by crysalyis YB on Wed Apr 14, 2010 12:49 pm

blom la tu

crysalyis YB

Join date : 30/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by amyrossi46 on Mon May 10, 2010 11:16 pm

xyah nk buktikn sbb aku ari2 'on' lmpu tu sblum n selepas naik utk check ok ke xok tkut xtahan lama je.. bukti kepala mata aku sndiri yg nmpak time tu bdk dia tgh nk naikkn keta aku pkai alat mesin hijack model aper entah.. bila tapak yg dok bw utk angkat keta tu sentuh body je, aku dengar satu letupan.. sah lampu neon tu sbb cover LED plastik tu bertaburan...
n aku bising2 or malas nk terjah tp aku pangkah utk ketagori paling teruk wat keje.. sapa2 rasa nak kasi rosak keta antar la.. aku rela cari kedai lain yg ada kualiti n hasil keje yg terbaaeekkk dari ladang..

p/s: lgpun aku on waktu jln raya/hi way yg xde lmpu or kawasan kmpung yg gelap gelita je..

amyrossi46

Join date : 17/01/2010
Age : 35

http://www.ridersmalaya.com

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by speeder23 on Tue May 11, 2010 3:01 pm

kasi tuntut ganti rugi....tribunal pengguna cheers

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: modifikasi moto - muka bercahaya

Post by Sponsored content Today at 7:34 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum