Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by Mysteryz on Thu Jan 21, 2010 2:04 pm

Halo Kengkawan.. Aku Nak Tanya Hangpa Semua.. Kat Mana Bleh Buat Sleeve Terbaik?? Aku Tengok Skarang Lepas Buat Sleeve Bleh Plak Patah Sarung Dia Tak Pun Tak Tahan Panas Dan Longgar.. Aku Rasa Kualiti Besi Tuk Buat Sleeve Tak Mcm Dulu Ler.. Ketahanan Dan Kualiti Memang Out.. So Ada Sapa2 Nak Memberi Cadangan?? Aku Nak Buat Sleeve Tuk Blok Y1..

Mysteryz

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by speeder23 on Thu Jan 21, 2010 2:06 pm

kat blakang NKS sentul -- Ah Lek Rebore...aku dgr sana buat blok ok Very Happy

speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by valentino joei99 on Thu Jan 21, 2010 2:55 pm

aihh,tokey spare part pun nak hantar buat sleeve???pancing ke ape?????hehe...
btul kata abam pelaju tu,dengar cite ah lek buat ok..ah sang pun ok,kat area sanpeng,dekat2 ngan jalan loke yew... study

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by maximus4617 on Fri Jan 22, 2010 5:51 am

speeder23 wrote:kat blakang NKS sentul -- Ah Lek Rebore...aku dgr sana buat blok ok Very Happy

aku sokong...

maximus4617

Join date : 20/01/2010
Age : 30

http://www.facebook.com/maximus4617?v=feed&story_fbid=108130

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by riq_77 on Fri Jan 22, 2010 8:40 am

aku anto kt alex je...ok gk ar

riq_77

Join date : 18/01/2010
Age : 105

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by ohm85 on Fri Jan 22, 2010 9:12 am

sapa tau ktna nk buat area2 kelantan?

ohm85

Join date : 21/01/2010
Age : 31

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by speeder23 on Fri Jan 22, 2010 10:52 am

x tau la bro...tggu jwp org dari sana klu ader yg tau Very Happy

speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by Mysteryz on Fri Jan 22, 2010 3:35 pm

Weh kasi laa map kedai tuh.. Hangpa habaq nama kedai ja mana aku tang mana.. 4 thn dok seremban pun aku boleh sesat ni kan plak area kl,apa daa..
Aku bukan nak pancing ke ape tp blok aku pun sudah habis daa..

Mysteryz

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by riq_77 on Fri Jan 22, 2010 4:06 pm

alex ke? senang je...ko tau nak g sentul,jalan ipoh...ko g nks....blakang nks tu je...ke nks pon tatau katne...

riq_77

Join date : 18/01/2010
Age : 105

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by speeder23 on Fri Jan 22, 2010 4:28 pm

riq_77 wrote:alex ke? senang je...ko tau nak g sentul,jalan ipoh...ko g nks....blakang nks tu je...ke nks pon tatau katne...

btol tu....masuk/lalu blakang NKS...jalan sampai ujung...bengkel btol2 underground...hehehe...watch ur head...kat lua tu tulis Ah Lek Reboring


slamat mencari Very Happy

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by ohm85 on Sun Jan 24, 2010 7:07 pm

emm sory ye mencelah, bpe kos dia amk utk rebore blok ni?

ohm85

Join date : 21/01/2010
Age : 31

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by speeder23 on Mon Jan 25, 2010 12:54 am

klu siap ngan piston+ring.. sume dlm 180 camtu x silap aku study

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by mirulez21 on Mon Jan 25, 2010 2:48 pm

wahh mahal jugak la
thanx 4 info

mirulez21

Join date : 22/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by mw_bitara on Mon Jan 25, 2010 5:58 pm

nak ksi murah pn bole...
piston ngn ring tu gna je la brg cp ayam serama...
hehehe...
brg baik msti la mahal skit bro...
alah membeli,,,
menang ats jln....

pirat

mw_bitara

Join date : 24/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by ganahsokmo on Mon Jan 25, 2010 6:10 pm

ohm85 wrote:sapa tau ktna nk buat area2 kelantan?
kelate kalu, blh bertanye ngan grup AMG tapi dorang tak masuk forum....mau kalu, kasi pm aku..nanti aku kasi no pon boss AMG....

ganahsokmo

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by mw_bitara on Mon Feb 01, 2010 12:48 pm

alow...
kepada otai2 TZM....
aku nk tny skit...
biasanya korang mskn sleeve pe kt blok TZM korng??
xkn msk sleeve standed TZM je kot...
sleeve mto pe slain standed yg bole pkai kt TZM??
tlg la...

mw_bitara

Join date : 24/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by valentino joei99 on Fri Feb 05, 2010 5:30 pm

slalu org buat slip pakai cast iron(murah dan tahan tapi cepat panas)..xtaula kalo ada bengkel yg boleh buat pakai nikasil ke platinum ke molybdenum ke plutonium(!) ke.. study study

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by bogonz on Fri Feb 05, 2010 6:00 pm

titanium ada x? x pun unobtainium???

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by mw_bitara on Sun Feb 07, 2010 1:02 am

valentino joei99 wrote:slalu org buat slip pakai cast iron(murah dan tahan tapi cepat panas)..xtaula kalo ada bengkel yg boleh buat pakai nikasil ke platinum ke molybdenum ke plutonium(!) ke.. study study



ermmm...
bkn cmtu mksud aku...
sleeve mto pe slain standed TZM yg bole msk kt blok TZM??
ala...
cm EX5 gna sleeve kriss la...
beso skit...
ada ke sleeve mto laen yg TZM bole gna? Question Question Question

mw_bitara

Join date : 24/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by valentino joei99 on Tue Feb 09, 2010 9:22 am

ada org tukar blok je trus,pakai blok tzr 125.. study study

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by mw_bitara on Tue Feb 09, 2010 10:43 am

valentino joei99 wrote:ada org tukar blok je trus,pakai blok tzr 125.. study study



oo...
itu mcm ka...
tenkiu...
klu blok standed TZM yg dh tukar sleeve plak,,,
bole up brp saiz??

mw_bitara

Join date : 24/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by valentino joei99 on Tue Feb 09, 2010 12:31 pm

maximum sampai size 100 je,dari 0.0 boleh rebore 4 kali la.. rabbit study

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by bogonz on Tue Feb 09, 2010 1:56 pm

valentino joei99 wrote:ada org tukar blok je trus,pakai blok tzr 125.. study study

tp ada yg pki blok tzr125 ni main ngan m ori, siap jem lg....hehehehe....

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by blacken on Tue Feb 16, 2010 3:48 pm

ohm85 wrote:sapa tau ktna nk buat area2 kelantan?

Ko dok kelantan ke bro?jom ar lepak minum..aku bnyk gak kaki2 kat cni..rasa nya deorang ada port kot..ko nak wat ape pon ada..dari engine sampai ke fiber bodykit..

blacken

Join date : 16/02/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by mw_bitara on Thu Feb 18, 2010 9:41 pm

blacken wrote:
ohm85 wrote:sapa tau ktna nk buat area2 kelantan?

Ko dok kelantan ke bro?jom ar lepak minum..aku bnyk gak kaki2 kat cni..rasa nya deorang ada port kot..ko nak wat ape pon ada..dari engine sampai ke fiber bodykit..


eh...
ye ke "blacken"...??
aku dok klate...
port kt area mn ek??
bg la contct no....
bole lepak minum2 smbil sembg psl mto...
orait... Laughing

mw_bitara

Join date : 24/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Sleeve Terbaik,Kat Mana??

Post by Sponsored content Today at 8:32 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum