KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by carlnain on Tue Jan 26, 2010 2:34 pm

Assalamualaikum semua....
Setelah diberi kelulusan dari pegawai atasan bagi membuka rumah baru...d sini .
serta jemputan dari pihak RMC , Saya mewakili kawasakikips malaysia bersedia tuk
membuka rumah tumpangan kips d sini.

segala pendapat dan pertanyaan tentang kips dan xtvt kippers leh je d tanyakan d sini... cheers cheers cheers
Thanks to bro Revrider n bro Matasura kerana sudi menjemput kippers tuk buka rumah baru.

Link kawasakikips:

www.KawasakiKips.com

Terima Kasih diatas sokongan anda semua.

Semoga trit ini memberi manfaat kepada peminat motorsikal serta pemilik dan penunggang semua generasi Kawasaki Kips.

Let The Good Times Roll.... cheers cheers cheers


carlnain

Join date : 17/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by zHaF on Tue Jan 26, 2010 3:56 pm

Welcome to RMC bro.

Cool

________________________________________________________________________________________________

Don't Read This Unless You are Dumb.

zHaF
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by sHa Rapunzel on Tue Jan 26, 2010 4:29 pm

welcome2 cheers cheers

sHa Rapunzel

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by Sp33d3r on Tue Jan 26, 2010 4:37 pm

welkam... welkam.... cheers cheers cheers cheers
ride akan datang nanti leh la join lg kan....

Sp33d3r

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by carlnain on Tue Jan 26, 2010 5:28 pm

Sp33d3r wrote:welkam... welkam.... cheers cheers cheers cheers
ride akan datang nanti leh la join lg kan....

Ride kalo kena dgn masa n waktunya mesti join bro ....

carlnain

Join date : 17/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by valentino joei99 on Tue Jan 26, 2010 5:49 pm

ajak lagi kawan ramai2 masuk sini,nanti boleh ride skali..pastu boleh g trek day sesama ngan speeder,batman,didi dan sbagainya... Very Happy

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by ganahsokmo on Tue Jan 26, 2010 6:45 pm

welkam2.......moga ceria2 selalu......

ganahsokmo

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by matasura on Tue Jan 26, 2010 8:02 pm

yaaa..
slamat dtg pada team kawasakikips! Very Happy

________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by BATMAN on Wed Jan 27, 2010 12:18 am

welkom2 semoga kita boleh bertukar pandangan & pendapat...
boleh la kita ride sama2 lagi... cheers

________________________________________________________________________________________________
ADA SESIAPA MAHU APPLY...
1.-CREDIT CARD.-anual fee free for life...no condition.-cash rebet 5% at when ur use petronas.
2.-PERSONAL LOAN.-RM800 kasar.-kerja tetap sekurangnya 6 bulan.-RM5,000 tanpa penjamin.
3-ASB LOAN-pinjaman sehingga umur 60 thn maksimum RM200,000.Buku ASB & Slip gaji 1 bln shj.
SILA CONTACT...012-2998637...24JAM.
[img][/img]

BATMAN
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by carlnain on Wed Jan 27, 2010 9:31 am

BATMAN wrote:welkom2 semoga kita boleh bertukar pandangan & pendapat...
boleh la kita ride sama2 lagi... cheers

Ride terbaru kippers ialah RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH...... cheers cheers
Ride ni bertujuan tuk meramas mesra geng2 kips dari kaum cina .
ada info mengatakan mereka selalu turun esso selayang setiap ari ahad .
kippers akan berride bersama mereka . Acara ride :

Beramas mesra + Ride bersama ke genting melalui ulu yam -genting.

d jemput ahli2 RMC yg mengunakan jentera Kips , Tuk meghuru-harakan majlis.
Bikers yg bukan mengunakan jentera kips pun turut d jemput hadir.....

Plan asal Ride 7/2/10 ,jam 8am dan RV d esso selayang berhampiran pasar borong.
Aku akan update date ni semula...pasai apa kemungkinan besar 7hb ada TD sepang.
Kaum cina yg mengunakan kips ni kebanyakannya kaki TD. So kalo diorg x ada
x gunala ride ni d adakan.....So kippers RMC stay tune....... cheers cheers

carlnain

Join date : 17/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by sHa Rapunzel on Wed Jan 27, 2010 9:43 am

orait...
apa2 nnt update
coz batman muncul di mlm hari saja......
batmem jer muncul disiang hari... Cool

sHa Rapunzel

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by donut on Wed Jan 27, 2010 10:37 am

carlnain wrote:
Plan asal Ride 7/2/10 ,jam 8am dan RV d esso selayang berhampiran pasar borong.
Aku akan update date ni semula...pasai apa kemungkinan besar 7hb ada TD sepang.
Kaum cina yg mengunakan kips ni kebanyakannya kaki TD. So kalo diorg x ada
x gunala ride ni d adakan.....So kippers RMC stay tune....... cheers cheers

bukan kemungkinan besar 7hb ader TD, mmg ader TD 7hb ni, aku da tanye org kat keje kat sepang sendiri.

donut

Join date : 19/01/2010
Age : 28

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by Sp33d3r on Wed Jan 27, 2010 10:41 am

TD untuk february
7hb ngan 21 hb...
so mmg konpem la ader TD 7hb tu...

Sp33d3r

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by valentino joei99 on Wed Jan 27, 2010 10:58 am

hehe,beramas mesra kat trek jela jawabnyer,lebih afdhallllll.. Cool Twisted Evil


Last edited by valentino joei99 on Wed Jan 27, 2010 11:30 am; edited 1 time in total

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by Chi Kent on Wed Jan 27, 2010 11:00 am

ade main paintball...xdpt la nk tgk track day

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by jackall on Wed Jan 27, 2010 1:58 pm

BATMAN wrote:welkom2 semoga kita boleh bertukar pandangan & pendapat...
boleh la kita ride sama2 lagi... cheers

carlnain --> boleh bertukar pandangan & pendapat je ke? bertukar tukar moto tak ble ker? ble kut..hehhe.... hhaha Smile welkam on board bro.. tak perasan bro yg mana satu... apapun happy posting.. Smile

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by ganahsokmo on Wed Jan 27, 2010 2:41 pm

carnain nih kalau tak silap aku yg tinggi lampai tu....yg pakai kips se....baju putih mase tu...kalau salah harap maaf...

ganahsokmo

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by BATMAN on Wed Jan 27, 2010 8:57 pm

donut wrote:
carlnain wrote:
Plan asal Ride 7/2/10 ,jam 8am dan RV d esso selayang berhampiran pasar borong.
Aku akan update date ni semula...pasai apa kemungkinan besar 7hb ada TD sepang.
Kaum cina yg mengunakan kips ni kebanyakannya kaki TD. So kalo diorg x ada
x gunala ride ni d adakan.....So kippers RMC stay tune....... cheers cheers

bukan kemungkinan besar 7hb ader TD, mmg ader TD 7hb ni, aku da tanye org kat keje kat sepang sendiri.

insyaallah...kalo x da hal...
kita beramah mesra kat TD... Very Happy

________________________________________________________________________________________________
ADA SESIAPA MAHU APPLY...
1.-CREDIT CARD.-anual fee free for life...no condition.-cash rebet 5% at when ur use petronas.
2.-PERSONAL LOAN.-RM800 kasar.-kerja tetap sekurangnya 6 bulan.-RM5,000 tanpa penjamin.
3-ASB LOAN-pinjaman sehingga umur 60 thn maksimum RM200,000.Buku ASB & Slip gaji 1 bln shj.
SILA CONTACT...012-2998637...24JAM.
[img][/img]

BATMAN
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by carlnain on Thu Jan 28, 2010 1:37 am

ganahsokmo wrote:carnain nih kalau tak silap aku yg tinggi lampai tu....yg pakai kips se....baju putih mase tu...kalau salah harap maaf...

Salam perkenalan kat bwh ni aku letak gambir aku dan moto , senang nak kenai2 nanti. betoila 2 aku pki SE...color sejibik
Sejibon dgn moto kips RevRider....kecuali design d fairing dpn.... Rolling Eyes Rolling Eyes

BATMAN wrote:
donut wrote:
carlnain wrote:
Plan asal Ride 7/2/10 ,jam 8am dan RV d esso selayang berhampiran pasar borong.
Aku akan update date ni semula...pasai apa kemungkinan besar 7hb ada TD sepang.
Kaum cina yg mengunakan kips ni kebanyakannya kaki TD. So kalo diorg x ada
x gunala ride ni d adakan.....So kippers RMC stay tune....... cheers cheers

bukan kemungkinan besar 7hb ader TD, mmg ader TD 7hb ni, aku da tanye org kat keje kat sepang sendiri.

insyaallah...kalo x da hal...
kita beramah mesra kat TD... Very Happy

Kalo TD carlnain A.K.A. AN2 Tinggi/An2 Galah......wakakakaa ...kena stop TD dulu pasai aku
baru je berhenti koje...so kena saving ckit tuk ride2 yg akan dtg.(aku lagi suke ride n lepak2)





P/S :sedikit pengenalan diri , terus terang ckp . aku bukan kaki lefer sgt pon ,
msk TD just nak tgk masa terpantas yg leh buat dgn kude aku je tuk 1st time sepang.
Suke lefer d tpt yg betoi ....pasai ada pengalaman hitam cornerr2...buat aku berhenti terus nek moto
selain dari smbg belajar n mber2 ramai yg buat haluan sendiri.
2009(kawasaki zx150rr) baru pki balik moto setelah 9 thn(moto masih ada masa 2 tapi stereng kete mengatasi segalanya Laughing Laughing )
x nek moto.Last aku pki moto dulu RXZ n TZM (1997-2002).

carlnain

Join date : 17/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by ganahsokmo on Thu Jan 28, 2010 1:47 am

takpe2....slow2 blk naik moto....aku pon ade pengalaman bersimen bertongkat.....

ganahsokmo

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by jackall on Thu Jan 28, 2010 10:05 am

bro carlnain ----> takper.. bro.. pengalaman lalu mendewasakan kite.. lau track day ke, leh je tegur2 dak dak tzm biru rizla (didie) atau yg merah putih tu (panjang).. kami dr independent bikerz team... regular kat sana.. tp aku, tak main laa.. aku selalu jd driver aka pengurus jer..haha.. selamat kembali bermotosikal...

ps: macam tu laa.. lau nak berlumba ke apa ke.. g track day cam kau buat.. bukan jalan biasa nie.. tp kalau nak ride, kau join la rmc nyer ride.. ride smpai muntah..hehehe..

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by nol_kips on Thu Jan 28, 2010 4:45 pm

Pergh..abg carl ada gambir trekday..

caiiyookkk...

ni kena repot kat kacang nih...wakakakakaka Razz cheers Twisted Evil

nol_kips

Join date : 17/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by valentino joei99 on Thu Jan 28, 2010 5:02 pm

nampak kat gambar tu macam pakai tayar slick je,mesti berdesuppp ni... Very Happy Smile

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by carlnain on Thu Jan 28, 2010 5:02 pm

nol_kips wrote:Pergh..abg carl ada gambir trekday..

caiiyookkk...

ni kena repot kat kacang nih...wakakakakaka Razz cheers Twisted Evil

Woiitt.....x yah kecoh2 , Memang aku x pernah tepek gambir2 TD aku kat Kawasakikips. Wink Wink

Diam2 sudey..... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Ada banyak lagi tapi tuk simpanan pribadi.... Laughing Laughing Laughing

carlnain

Join date : 17/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by carlnain on Thu Jan 28, 2010 5:06 pm

valentino joei99 wrote:nampak kat gambar tu macam pakai tayar slick je,mesti berdesuppp ni... Very Happy Smile

Tayar terbaik dari ladang bro....tuk 125 motogp....memang terbaik... cheers cheers cheers
aku beli pon 2nd hand je....tu je yg termampu.... Sad Sad Sad

Handal aje mato ko yea...tau je tayar jenis tu.... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Keburukan tayar ni x dpt gune atas jalanraya......huhhuhu...tunggu TD baru dpt merasa pki..... Sad Sad

carlnain

Join date : 17/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by Sponsored content Today at 8:13 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum