KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by carlnain on Mon Feb 01, 2010 10:15 am

carlnain wrote:
BATMAN wrote:welkom2 semoga kita boleh bertukar pandangan & pendapat...
boleh la kita ride sama2 lagi... cheers

Ride terbaru kippers ialah RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH...... cheers cheers
Ride ni bertujuan tuk meramas mesra geng2 kips dari kaum cina .
ada info mengatakan mereka selalu turun esso selayang setiap ari ahad .
kippers akan berride bersama mereka . Acara ride :

Beramas mesra + Ride bersama ke genting melalui ulu yam -genting.

d jemput ahli2 RMC yg mengunakan jentera Kips , Tuk meghuru-harakan majlis.
Bikers yg bukan mengunakan jentera kips pun turut d jemput hadir.....

Plan asal Ride 7/2/10 ,jam 8am dan RV d esso selayang berhampiran pasar borong.
Aku akan update date ni semula...pasai apa kemungkinan besar 7hb ada TD sepang.
Kaum cina yg mengunakan kips ni kebanyakannya kaki TD. So kalo diorg x ada
x gunala ride ni d adakan.....So kippers RMC stay tune....... cheers cheers

PERHATIAN.....kippers2 RMC

Update...RIDE MENJEJAK KASIH akan tetap d teruskan....ride kali ni d jangka meriah ,
D cover plak oleh pihak BIKERS magazine(esok kippers ada sesi temubual dgn pihak BIKERS tuk membincangkan pasal ride ni)
d Harap bro2 yg mengunakan jentera Kawasakikips(apa2 model janji kips)D RMC dpt join (menghuru-harakan Laughing Laughing )
ride ni.

carlnain

Join date : 17/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by sHa Rapunzel on Mon Feb 01, 2010 10:26 am

wahhh sayaaaaaaaaaaaaaa musti pileyyyyyyyyyyyyyyyyyy

cheers cheers cheers cheers


lau batman tahu nih....ermmm sure syokkkkkk

sHa Rapunzel

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by jackall on Mon Feb 01, 2010 11:36 am

a'kumm... menjemput tuk men paintball to all riderz..... sila rujuk tread sokan yer... tq..

ps: jom paintball........!!!!

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by carlnain on Mon Feb 01, 2010 6:50 pm

Bat_mem wrote:wahhh sayaaaaaaaaaaaaaa musti pileyyyyyyyyyyyyyyyyyy

cheers cheers cheers cheers


lau batman tahu nih....ermmm sure syokkkkkk

Satu TTS kippers tuk ride ni akan d adakan d RABOK BAY Clunk pada 5/2/2010.
Jam 9mlm.(biasala takot2 ada yg lambt kalo ikot acara sebenar kul 8.30)

D harap leh je turun d sana . Tujuan utama TTS kippers d Sana :

1) membincangkan atur cara RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

2)Repeat balik open karok yg lepas....wakakaka..manyak syiok woo.... cheers cheers cheers

leh je contact2 saya d no : 017tiga36kosong85satu

carlnain

Join date : 17/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by carlnain on Mon Feb 01, 2010 6:52 pm

jackall wrote:a'kumm... menjemput tuk men paintball to all riderz..... sila rujuk tread sokan yer... tq..

ps: jom paintball........!!!!

Acara sokan yg menarik...tapi trit sokan tu kat mana scratch scratch scratch
pueh la aku merayau2 cari satu2 trit.

P/S: maap yea masih baru lagi d rumah ni, rumah besar sesat aku.... Laughing Laughing Laughing

carlnain

Join date : 17/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by jackall on Tue Feb 02, 2010 12:15 pm

hahaha..tak per bro.. pelan2 kayuh.. aku pun kengkadang sesat ga.. heheh.. tp jumpa jalan pulang..hehe..

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by sHa Rapunzel on Fri Feb 05, 2010 12:30 pm

salam pada semua riders2 RMC...

di cni ada jemputan untuk sesi pengambaran dari pihak akhbar...di jemput pada semua untuk hadir pada tarikh n masa yg di nyatakan di bawah....pakaian untuk sesi pengambaran ialah BAJU PADDOCK RMC @ T-SHIRT RMC...bagi yg tiada kedua2 pakaian tersebut, anda boleh mengunakan BAJU KELAB MASING2...untuk maklumat lanjut, sila berhubung ngan matasura @ mat..
sila pakai pakaian untuk riding sekali, yang mana ada fullface, sila pakai fullface, glove dan jaket...


1.
Tarikh:: 6 Feb 2010
Masa:: 10 pagi
Lokasi:: Sentul HH
Tujuan:: cover lady bikers utk masuk harian metro
status:: confirm

2.
Tarikh:: 6 Feb 2010
Masa:: 2 petang
Lokasi:: Dataran Putrajaya
Fotografer:: bro rizal TZM
Tujuan:: Majalah Roda-roda
status:: confirm


Tentatif Program

6 Feb 2010
1000 - kumpul di sentul bolavad, lokasi HH
1030 - photo session dan invterview (ladiies bikers)
1130 - rehat minum2...
1230 - shoot ke dataran putrajaya
1330 - tiba di dataran putrajaya
1400 - shoot gambar
1530 - selesai, bersurai...

sHa Rapunzel

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by carlnain on Thu Feb 11, 2010 6:56 pm

RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

Satu ride menjejak kasi akan d adakan dlm masa terdekat harinye ari ahad pagi ,
coz aku mendapat berita satu geng ZX kaum cina selalu berkumpul d esso selayang sebelum meneruskan
xtvt memanjat bukit tinggi or genting or fraser Hill. So aku bercadang2 tuk melawat n join diorg dlm
ride tersebut. ni xtvt ride sambil beramas mesra dgn gengZX keturunan cina . x ramai dari kita
yg kenal dgn geng2 ZX dari kaum2 yg lain kecuali geng Lumin balakong (geng ZX kaum india).

Peryertaan geng lumin balakong pon amat2la d galakkan..... cheers cheers

Peryertaan geng2 botak tepi amatlah d alu2 kan d sebabkan Warga Sembang Lebat bukan
kaki2 corner. D fahamkan geng ZX kaum Cina ni amat sukela main corner dan sebahagian dari
diorg ni selalu ke TD. Kaki corner sama kaki corner ada chemistry ..wakakaka . sembang lebat
leh duk tapi yg penting ride tu..... cheers cheers .
Hanya Zuan black je yg pernah follow diorg ni ....(itu pon pasai masa tu dia tengah mencari kengkawan ZX).
Aku akan mendapatkan info yg lebih dulu dari ZUANBLACK tuk mengadakan ride ni.

Antara peracangan nye :

Tajuk ride : RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH
Tarikh : 07/02/2010
Masa :8.00AM ARI AHAD
RV : ESSO SELAYANG berhampiran pasar borong selayang

SENARAI NAMA :

1:Carlnain
2:zuanblack
3:Kacang
4:amirburn
5:wan Tuah
6:idris mat seman
7:Hantukatik
8:Mal
9:Kurt
10:Lam
11:Lon
12:helmynyte89
13:MBN2254
14:azzo
15:lumin
16:Klip ketas
17:azroy
18:aja
19:kipsbaru
20:BATMAN + BATMEM
21:green_wtm6891
22:Zorro
23:alldisc
24:edmundleong
25:Cikgu Azhar
26:Sepat
27:Raj
28:member lumin(tlg letak nama nanti)
29:Fooart
30:Kliaport



P/S :"BERSAMA LA KITA MENJAYAKAN RIDE 1 MALAYSIA KIPS"



Selesei,,,sudeeeyy...RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH....hanya sebahagian gambir je
yg akan d post d sini .

carlnain

Join date : 17/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by carlnain on Thu Feb 11, 2010 7:04 pm



Picture dari camera edmund leong....thanks bro

carlnain

Join date : 17/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by carlnain on Thu Feb 11, 2010 7:06 pm

link gambar dari Ride Terjah Menjejak Kasih yang diadakan pada 7/02/2010.

http://picasaweb.google.com/kawakips/KawasakiKipsRideTerjahMenjejakKasih#5435852612836261026

Gambir dari photographer kippers.

carlnain

Join date : 17/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by ariff-NINJA on Wed Feb 17, 2010 9:36 am

assalamualaikum....hehehe...smoga hubungan group kita sntiasa mesra... Very Happy

ariff-NINJA

Join date : 17/02/2010
Age : 24

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by sHa Rapunzel on Wed Feb 17, 2010 11:34 am

ariff-NINJA wrote:assalamualaikum....hehehe...smoga hubungan group kita sntiasa mesra... Very Happy

w'salam....i'allah... welkam2 cheers cheers cheers

sHa Rapunzel

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by amirburn on Tue Feb 23, 2010 9:56 am

carl...aktif jgk ko dkt rmc ni..gudluck bro..tuk majukan kipers 1 malaysia! cheers

amirburn

Join date : 18/01/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by sHa Rapunzel on Tue Feb 23, 2010 10:19 am

selamat pagi KIPPERS.... cheers cheers cheers 1 MALAYSIA

sHa Rapunzel

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by carlnain on Tue Feb 23, 2010 11:40 am

Bat_mem wrote:selamat pagi KIPPERS.... cheers cheers cheers 1 MALAYSIA
salam bat-mem , gambir2 kippers g jemputan kahwin tu leh je post kat trit c ni gak..... cheers cheers

amirburn wrote:carl...aktif jgk ko dkt rmc ni..gudluck bro..tuk majukan kipers 1 malaysia! cheers
itu mesti , kita mesti lebarkan sayap kips kat group2 yg lain , pasal kippers ahlinya terhad kepada kips owner je.
so kita kena rajin2 join n lebarkan sayap kita .Sume pon aku join
"bikers are brothers"

carlnain

Join date : 17/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by sHa Rapunzel on Wed Feb 24, 2010 10:20 am

morning kips.... cheers flower

sHa Rapunzel

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by Chi Kent on Thu Feb 25, 2010 6:10 pm

Salam

errr...nk tanya...kips skrg baru klu cash brapa? klu installment brapa? deposit? bulan2? brapa lama ikat? klu harga second plak brapa?

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by chi k3nt on Fri Feb 26, 2010 3:52 am

Chi Kent wrote:Salam

errr...nk tanya...kips skrg baru klu cash brapa? klu installment brapa? deposit? bulan2? brapa lama ikat? klu harga second plak brapa?

wow... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

chi k3nt

Join date : 18/01/2010
Age : 31

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by carlnain on Sat Feb 27, 2010 3:04 pm

Chi Kent wrote:Salam

errr...nk tanya...kips skrg baru klu cash brapa? klu installment brapa? deposit? bulan2? brapa lama ikat? klu harga second plak brapa?

Kips baru harga pasaran tak menentu tapi yg pasti harga tetap 9k keatas . kalo nak murah leh g ushar
kat JLN kAPAR (tanya bro BaTman tuk alamat kedai ) setakat ni . kedai jln kapar je yg menawarkan
harga yg murah anggaran 9.5k je tuk model SE n 9.3k tuk model biasa.

Kalo d tmpt lain cthnya aku angkat kat welly subang perdana harga tuk SE 9.8k.
kalo d welly gombak harga dia berbeza dlm 2rat. kena survey banyak kedai bro.

Hutang kedai standed DP 4.5k (setengah harga sebenar) , bulan2 2rat lebih tuk 2 thn.
kalo eon leh buat full loan tapi memang rugi gila baboon pasal harga yg d bayar (interest)leh
dpt 1 bijik lagi kawa SE ....... Shocked Shocked Shocked

Kalo second lak ko baru terlepas , member kips juai moto dia model 2009 dgn harga 6.5k je .(Harga terdesak)
memang cun tapi pernah jatuh sekali je , itu pun minor sesangat rusaknya(calar ckit je)

carlnain

Join date : 17/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by ariff-NINJA on Sat Feb 27, 2010 9:12 pm

Assalamualaikum/salam sejahtera pada rider semua.... "JOM RONDA2 UTARA" (JRU), sy buka penyertaan pada rakan kippers dan sahabat RMC yg ingin menyertai aktiviti melawat utara dan makan kenyang2 kat utara ni...haha...rugi hampa tak mai...jum meriahkan aktiviti santai kita agar dapat merapatkan silaturahim antara kita...

aturcara aktiviti:

13 MAC 2010

9pg : berkumpul d Tol Sungai Dua (2)

9.30pg : bertolak ke Sungai Petani (SP)
- Candi Merbok (lawatan)

12.00tgh : makan tengahari di Tanjong Dawai
- ikan bakar

2ptg : solat zohor

3ptg : ke air terjun Titi Hayun
- bwak keperluan masing2

5ptg : ke R&R BAGAN - - - TAMAT - - -
cheers cheers cheers

Senarai nama yg serta :

1.khalis (MARSHALL)
2.Azhar
3.ariffNINJA
4.private3y3
5.qayyum
6.hazwan
7.obi
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.



nak g sms ke 0174616567 [nama/nama samaran dan kelab maner] jgn malu jgn segan yer... cheers


Last edited by ariff-NINJA on Wed Mar 10, 2010 10:57 am; edited 4 times in total

ariff-NINJA

Join date : 17/02/2010
Age : 24

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by Chi Kent on Sat Feb 27, 2010 10:36 pm

carlnain wrote:
Chi Kent wrote:Salam

errr...nk tanya...kips skrg baru klu cash brapa? klu installment brapa? deposit? bulan2? brapa lama ikat? klu harga second plak brapa?

Kips baru harga pasaran tak menentu tapi yg pasti harga tetap 9k keatas . kalo nak murah leh g ushar
kat JLN kAPAR (tanya bro BaTman tuk alamat kedai ) setakat ni . kedai jln kapar je yg menawarkan
harga yg murah anggaran 9.5k je tuk model SE n 9.3k tuk model biasa.

Kalo d tmpt lain cthnya aku angkat kat welly subang perdana harga tuk SE 9.8k.
kalo d welly gombak harga dia berbeza dlm 2rat. kena survey banyak kedai bro.

Hutang kedai standed DP 4.5k (setengah harga sebenar) , bulan2 2rat lebih tuk 2 thn.
kalo eon leh buat full loan tapi memang rugi gila baboon pasal harga yg d bayar (interest)leh
dpt 1 bijik lagi kawa SE ....... Shocked Shocked Shocked

Kalo second lak ko baru terlepas , member kips juai moto dia model 2009 dgn harga 6.5k je .(Harga terdesak)
memang cun tapi pernah jatuh sekali je , itu pun minor sesangat rusaknya(calar ckit je)

owh...thanks bro...hurm...xjauh beza dgn naza 250 tue...pk dulu la nk sambar mn...thanks again bro carlnain

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by carlnain on Sun Feb 28, 2010 1:43 am

Naza 250.....????? pale pale

Ntahla dgr banyak comment yg x berapa chat pasal naza blade ni.
dulu aku pon nyaris nak angkat .

Anyway naza 250 lebih baik dari ninja 250 .
naza 250 v-twin bro...bunyi lebih mengancam jiwe.
kalo yg harga 12k kalo x silap aku sekali dgn xjos yosimura Shocked Shocked

carlnain

Join date : 17/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by donut on Sun Feb 28, 2010 5:22 pm

carlnain wrote:Naza 250.....????? pale pale

Ntahla dgr banyak comment yg x berapa chat pasal naza blade ni.
dulu aku pon nyaris nak angkat .

Anyway naza 250 lebih baik dari ninja 250 .
naza 250 v-twin bro...bunyi lebih mengancam jiwe.
kalo yg harga 12k kalo x silap aku sekali dgn xjos yosimura Shocked Shocked

rm14k ngan ekjos yoshimura la c9. Very Happy

donut

Join date : 19/01/2010
Age : 28

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by Chi Kent on Sun Feb 28, 2010 7:36 pm

carlnain wrote:Naza 250.....????? pale pale

Ntahla dgr banyak comment yg x berapa chat pasal naza blade ni.
dulu aku pon nyaris nak angkat .

Anyway naza 250 lebih baik dari ninja 250 .
naza 250 v-twin bro...bunyi lebih mengancam jiwe.
kalo yg harga 12k kalo x silap aku sekali dgn xjos yosimura Shocked Shocked


owh...yer ker..naza blade 250 ni lampu boolat kan???yg nmpk garang skit yg 650 kan...????
hurm....tgh pikir nk cuba beli yg mn

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by carlnain on Mon Mar 01, 2010 1:31 am

donut wrote:
carlnain wrote:Naza 250.....????? pale pale

Ntahla dgr banyak comment yg x berapa chat pasal naza blade ni.
dulu aku pon nyaris nak angkat .

Anyway naza 250 lebih baik dari ninja 250 .
naza 250 v-twin bro...bunyi lebih mengancam jiwe.
kalo yg harga 12k kalo x silap aku sekali dgn xjos yosimura Shocked Shocked

rm14k ngan ekjos yoshimura la c9. Very Happy

Terimas kasih atas pembetulan en.Sinc , aku memang x sure harga dia .
Erk...ko pon ada kat cni aku ingat kot xtive kat Raider Malaysia forum...... Shocked Shocked Shocked
Bagus2 mana pon leh join beb , BIKERS ARE BROTHERS.... cheers cheers

carlnain

Join date : 17/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: KAWASAKIKIPS COMMUNITY MALAYSIA

Post by Sponsored content Today at 6:43 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum