Lebih Kuasa Pecutan

View previous topic View next topic Go down

Lebih Kuasa Pecutan

Post by ganahsokmo on Thu Jan 28, 2010 2:20 pm

SELEPAS memperkenalkan petrol Primax95, Petronas Dagangan Bhd memperkenalkan petrol RON 97 terbaru, Primax97 dipertingkatkan yang
menawarkan lebih kuasa, pecutan dan penjimatan petrol kepada pengguna kenderaan tempatan.

Petrol terbaru yang menggantikan Primax3 dirumus dengan aditif tambahan, Sinar G07 bagi kuasa pembakaran
maksimum serta menepati piawaian standard Euro2M.

Pengenalan petrol baru itu adalah sebahagian perancangan Petronas Dagangan untuk meluaskan penjualan Primax97 di semua 900 rangkaian stesen minyaknya sejajar langkah pengembangan perniagaan syarikat.

Selain rumusan baru Sinar G07, Primax97 turut dipertingkat dengan tambahan tiga lagi bahan kimia aktif utama iaitu 'Friction Modifier' bertindak sebagai ejen perlindungan komponen enjin, 'Combustion Improver' yang berfungsi meningkatkan prestasi enjin dan 'Fuel Detergent' bagi kebersihan optimum.

Petrol terbaru itu diadun dengan bahan tambahan untuk bertindak bagi mencegah daripada terbentuknya mendapan
yang boleh menjejaskan prestasi enjin.

Ujian enjin di World Wide Fuel Charter (WWFC) menunjukkan Primax97 melebihi had kebersihan
enjin bagi kategori bahan api yang paling ketat di dunia. Malah, prestasi Primax97 turut diuji di beberapa kemudahan ujian diakreditasi
bebas seperti ujian kenderaan Proton di Shah Alam, Selangor membuktikan tiga peratus lebih kuasa manakala penjimatan petrol sehingga 4.9
peratus dibuktikan di Millbrook Testing Centre, United Kingdom.

Kini Primax97 sudah mula dijual di 300 stesen terpilih Petronas secara berperingkat sebelum dijual sepenuhnya di semua stesen Petronas seluruh negara.


sumber :: harian metro

ganahsokmo

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: Lebih Kuasa Pecutan

Post by xxxpir4nh4xxx on Mon Feb 08, 2010 3:25 pm

eekekekeke.......

nak lagi lebih kuasa pecutan?

try pakai addictive sahaja.......n amount addictive lebih dari amount petrol base.........

nescaya sistem brek kenderaan anda tidak akan berfungsi.....

kerana enjin anda tidak akan behenti dari menjana tenaga yg banyak......

wakakakaka......

info = borak kedai kopi dengan kekawan mase lunch break.......

syarikat = rahsia

ekekekeke......

xxxpir4nh4xxx

Join date : 08/02/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Lebih Kuasa Pecutan

Post by xxxpir4nh4xxx on Mon Feb 08, 2010 3:30 pm

ni kongsi ilmu sket je k....

nak caya pun caya la.....x nak suda.......

petrol kosong = semua syarikat pakai yg sama....

addictive = ni secret resipi dari syarikat memasing.....kira2 macam KFC la ada secret resipi.....ayam nye sama, cuma resipi nye berbeza......

petrol base ada memacam jenis....... u95, u97, diesel ( ado + ago )

primax or vpower ni terhasil dari campuran addictive la......

minyak tu akan kuar dari gantry minyak ( mase lori nak isi ) dengan kandungan addictive yg bersesuaian tuk satu comparment lori tersebut.....

n jangan terkejot kalu korang tengok lori caltex or exxon mobile ( bhp ) kuar dari depo shell n begitu gak sebaliknye sebab semua petrol base adalah sama......cuma addictive je yg lain......

ekekekeke.........

sekian terima kasih.....

nak lagi maklumat.......? hahaha tu da rahsia.......nanti kene penalty lak aku........naya

xxxpir4nh4xxx

Join date : 08/02/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Lebih Kuasa Pecutan

Post by Izat_TZM on Wed Feb 10, 2010 9:11 am

uishhhh... maklumat menarikk.. ptt la kije kat pelabuhan.. haha

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: Lebih Kuasa Pecutan

Post by riq_77 on Wed Feb 10, 2010 9:55 am

addictive tu nak dapat cmane?

riq_77

Join date : 18/01/2010
Age : 105

Back to top Go down

Re: Lebih Kuasa Pecutan

Post by speeder23 on Wed Feb 10, 2010 10:01 am

bese de jual kat kedai spare part kan...x pun xsesory study

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Lebih Kuasa Pecutan

Post by Izat_TZM on Wed Feb 10, 2010 2:56 pm

maybe kot.. dulu aku melepak ngan budak2 kete ngan slalu race,
dorg kata salah 1 addictive tue pkai ubat gegat letak dlm tangki petrol..
hasil dia kete leh boost lagi tinggi... tp kete la 4 stroke, 2 stroke xtau la performance dia mcm ane.. haha

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: Lebih Kuasa Pecutan

Post by matnur_83 on Sun Mar 28, 2010 9:28 am

aku penah dengar gak guna ubat gegat.tapi xpernah test..

matnur_83

Join date : 18/03/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Lebih Kuasa Pecutan

Post by Izat_TZM on Sun Mar 28, 2010 2:24 pm

try la.. haha.. aku takut..

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: Lebih Kuasa Pecutan

Post by FlyingMan on Sun Mar 28, 2010 2:40 pm

xxxpir4nh4xxx wrote:ni kongsi ilmu sket je k....

nak caya pun caya la.....x nak suda.......

petrol kosong = semua syarikat pakai yg sama....

addictive = ni secret resipi dari syarikat memasing.....kira2 macam KFC la ada secret resipi.....ayam nye sama, cuma resipi nye berbeza......

petrol base ada memacam jenis....... u95, u97, diesel ( ado + ago )

primax or vpower ni terhasil dari campuran addictive la......

minyak tu akan kuar dari gantry minyak ( mase lori nak isi ) dengan kandungan addictive yg bersesuaian tuk satu comparment lori tersebut.....

n jangan terkejot kalu korang tengok lori caltex or exxon mobile ( bhp ) kuar dari depo shell n begitu gak sebaliknye sebab semua petrol base adalah sama......cuma addictive je yg lain......

ekekekeke.........

sekian terima kasih.....

nak lagi maklumat.......? hahaha tu da rahsia.......nanti kene penalty lak aku........naya
stesen minyak kat kampong aku dia campur gasolin

FlyingMan

Join date : 18/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Lebih Kuasa Pecutan

Post by RevRider on Mon Mar 29, 2010 1:23 am

FlyingMan wrote:
xxxpir4nh4xxx wrote:ni kongsi ilmu sket je k....

nak caya pun caya la.....x nak suda.......

petrol kosong = semua syarikat pakai yg sama....

addictive = ni secret resipi dari syarikat memasing.....kira2 macam KFC la ada secret resipi.....ayam nye sama, cuma resipi nye berbeza......

petrol base ada memacam jenis....... u95, u97, diesel ( ado + ago )

primax or vpower ni terhasil dari campuran addictive la......

minyak tu akan kuar dari gantry minyak ( mase lori nak isi ) dengan kandungan addictive yg bersesuaian tuk satu comparment lori tersebut.....

n jangan terkejot kalu korang tengok lori caltex or exxon mobile ( bhp ) kuar dari depo shell n begitu gak sebaliknye sebab semua petrol base adalah sama......cuma addictive je yg lain......

ekekekeke.........

sekian terima kasih.....

nak lagi maklumat.......? hahaha tu da rahsia.......nanti kene penalty lak aku........naya
stesen minyak kat kampong aku dia campur gasolin

untung la orang kampong ko.............dapat two in one terus.................. Very Happy Very Happy

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: Lebih Kuasa Pecutan

Post by speeder23 on Mon Mar 29, 2010 2:10 am

kire pekej terbaekk la Very Happy

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Lebih Kuasa Pecutan

Post by Izat_TZM on Tue Mar 30, 2010 10:37 am

gasolin tue bukan minyak tanah ke? Question Question

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: Lebih Kuasa Pecutan

Post by matnur_83 on Sun Apr 11, 2010 1:11 pm

betula xsilap aku tu minyak tanah..xde kesan ke bila pakai kat moto?

matnur_83

Join date : 18/03/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Lebih Kuasa Pecutan

Post by Izat_TZM on Sun Apr 11, 2010 3:47 pm

xtau la... haha

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: Lebih Kuasa Pecutan

Post by Sponsored content Today at 4:13 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum