ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Page 12 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

View previous topic View next topic Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by Zainy921 on Tue Jan 19, 2010 1:32 pm

mari mari beli beskal....beli cepat...sebab lepas ni beskal pun naik harga

Zainy921

Join date : 19/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by Zainy921 on Tue Jan 19, 2010 1:33 pm

lepas ni takder pick up dah nak tarik kalau tak larat kayuh...sobab owner pickup tak mampu isi minyak

Zainy921

Join date : 19/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by nik7719 on Tue Jan 19, 2010 1:33 pm

bila menteri umum mende nih...menteri mana...

nik7719

Join date : 17/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by Bong on Tue Jan 19, 2010 1:37 pm

Belum ada pegumuman lagi la Sifu, ni semua cerita2 tak sahih lagi...... e-mail yg circulate tu tak dapat dipastikan akan sumbernya.....

Yg ni cuma bg orang berjaga2, supaya kurang melatah nanti.....

Bong

Join date : 18/01/2010
Age : 26

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by nik7719 on Tue Jan 19, 2010 1:41 pm

Bong wrote:Belum ada pegumuman lagi la Sifu, ni semua cerita2 tak sahih lagi...... e-mail yg circulate tu tak dapat dipastikan akan sumbernya.....

Yg ni cuma bg orang berjaga2, supaya kurang melatah nanti.....

terima kaseh utk jawapan...

nik7719

Join date : 17/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by Zainy921 on Tue Jan 19, 2010 1:41 pm

Bong wrote:Belum ada pegumuman lagi la Sifu, ni semua cerita2 tak sahih lagi...... e-mail yg circulate tu tak dapat dipastikan akan sumbernya.....

Yg ni cuma bg orang berjaga2, supaya kurang melatah nanti.....


selalunya betol la...aritu kata insuran nak naik...dah naik.....rumors kata syarikat insuran tak nak cover motor scrap...dah jadi kenyataan...

Zainy921

Join date : 19/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by wares on Tue Jan 19, 2010 1:44 pm

maik aik sifu...
kalau zzr full tank lebih rm60 tu....=pengsan... Mad

wares

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by nik7719 on Tue Jan 19, 2010 1:49 pm

Zainy921 wrote:
selalunya betol la...aritu kata insuran nak naik...dah naik.....rumors kata syarikat insuran tak nak cover motor scrap...dah jadi kenyataan...

ye lah..betul tu...start ngn rumours dulu..cumanya..dlm hal ni..pengumuman belum ada lagi kan...tu je yg nak tau...takut nanti kang bersembang kat mukabuku..alih2 kene cekup ngn pulis....takuuutt..

nik7719

Join date : 17/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by ShamZX11 on Tue Jan 19, 2010 1:54 pm

Kompom. Tapi ada la term and condition dia katanya. Keta tempatan dapat harga lama, keta import/ BemdabelU kena harga baru gitu. Keta bawah 1.5 dapat rebate roadtax kot. Apa2 hal pun tunggu jer la masuk berita Buletin 8tv. Rajin2 ler tengok berita 8tv, jgn asyik layan tube 8 jer. Smile

ShamZX11

Join date : 17/01/2010
Age : 44

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by Zainy921 on Tue Jan 19, 2010 1:58 pm

ShamZX11 wrote:Kompom. Tapi ada la term and condition dia katanya. Keta tempatan dapat harga lama, keta import/ BemdabelU kena harga baru gitu. Keta bawah 1.5 dapat rebate roadtax kot. Apa2 hal pun tunggu jer la masuk berita Buletin 8tv. Rajin2 ler tengok berita 8tv, jgn asyik layan tube 8 jer. Smile

tuan sham....kalu keta import scrap camner????....yg mana tiada harga jika hendak dijual??? mahal lagi kancil tahun 96...

Zainy921

Join date : 19/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by nik7719 on Tue Jan 19, 2010 2:06 pm

ShamZX11 wrote:Kompom. Tapi ada la term and condition dia katanya. Keta tempatan dapat harga lama, keta import/ BemdabelU kena harga baru gitu. Keta bawah 1.5 dapat rebate roadtax kot. Apa2 hal pun tunggu jer la masuk berita Buletin 8tv. Rajin2 ler tengok berita 8tv, jgn asyik layan tube 8 jer. Smile

kalo moto reput mcm kite mcmana..kire harga mana...

nik7719

Join date : 17/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by ariff908 on Tue Jan 19, 2010 2:07 pm

smlm aku renew roadtax kancil..hampeh takde 3rd party...kena buat MAA...1st party pas tu minimum insured RM5k...kena la RM300.20 + roadtax RM20.00 so smua skali RM320.20...last year third party cuma RM58.00 + roadtax RM20.00 baru RM70++ aje....

kena buat xxxxxx ni kat BMN (aksi dirahsiakan...kang ade plak kena tangkap polis plak ni kang...xnak aku!)

ariff908

Join date : 17/01/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by unos on Tue Jan 19, 2010 2:07 pm

Sifu naper tarikh kat kenyataan tu 8 januari yg ko e-mail tu?

unos

Join date : 17/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by nik7719 on Tue Jan 19, 2010 2:09 pm

ariff..? BMN?... scratch

nik7719

Join date : 17/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by cak_onn on Tue Jan 19, 2010 2:12 pm

Salam ptg semua
apa peterol naik ,kena diskus ngan management balik pasal claim mileage ni....

cak_onn

Join date : 18/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by ariff908 on Tue Jan 19, 2010 2:47 pm

nik7719 wrote:ariff..? BMN?... scratch

eh..BNM la..

ariff908

Join date : 17/01/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by putra_rider on Tue Jan 19, 2010 3:25 pm

salam to all!!!

tahun baru!rumah baru! opis baru! gaji baru! anak baru!hutang baru!
kete cak onn baru!!!
bini dgn motor jer yg tak baru!!!!

mcm ni la nasib menompang kat rumah org..
tuanrumah suruh pindah,kita ikut je la...
ni jer yg kita mampu..huhuhu...

ajis,jgn la sedih sgt..mlm ni aku blanja ko sate..
ko bawak la tukang gelek 2 org tu sekali..

adam, welkam back to the road with dafi..
aura mu masih menyinar menjadi pujaan ramai...
kasi up gambar kat pondok tepi bendang tu..

putra_rider

Join date : 19/01/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by hi-wayMAN on Tue Jan 19, 2010 3:28 pm

putra_rider wrote:salam to all!!!

tahun baru!rumah baru! opis baru! gaji baru! anak baru!hutang baru!
kete cak onn baru!!!
bini dgn motor jer yg tak baru!!!!

mcm ni la nasib menompang kat rumah org..
tuanrumah suruh pindah,kita ikut je la...
ni jer yg kita mampu..huhuhu...

ajis,jgn la sedih sgt..mlm ni aku blanja ko sate..
ko bawak la tukang gelek 2 org tu sekali..

adam, welkam back to the road with dafi..
aura mu masih menyinar menjadi pujaan ramai...
kasi up gambar kat pondok tepi bendang tu..

kenapa en.putra dalam avatar tu lain dgn en.putra yg saya pernah jumpa sebelum ini ek??? What a Face

hi-wayMAN

Join date : 18/01/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by Raziskov on Tue Jan 19, 2010 3:34 pm

Dah..dah...jom pindah rumah lagi..

http://www.ridersmalaya.com/pemilik-motosikal-f12/zzrianz-community-v02-tahun-baru-rumah-baru19-01-2010-t132.htm#1417

sekian

Raziskov
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V01- Tahun Baru Rumah Baru(16/01/2010)

Post by Sponsored content Today at 7:37 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 12 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum