TZM Convert to Rojak

Page 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by airec02 on Thu Mar 11, 2010 3:33 pm

riq_77 wrote:bape ek rege die?

tak pasti la bro. dlm 2rat lbh kot.. harga dia sama kategori rear sport demon. supplier dpt sama rege ngan sport demon saiz 140,150,160. sume sama rege. tayar ni kategori sport touring, bukan supersport. so compound dia lg tahan lama. thread dia pon mmg sesuai utk hujan.. tp klw ikutkan mcm xberbaloi je (tambah 10mm je), sbb tayar 120 rege baru rm120 (brand irc la).

ada brand taiwan ni, unillii ada jugak tayar 130, model - UN-9817. tp xtau mcm mana. xpernah tengok depan mata dan xpernah pakai or tengok review org yg dah pakai. tp mungkin dapat murah kot sbb dari taiwan.
Razz

airec02

Join date : 19/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by riq_77 on Thu Mar 11, 2010 4:00 pm

tak kesah...sbab ni nak buat untuk tayar lenjan ari2....duro ni dah hampeh...bt016 ni cpat sangat lak abeh...chit...

riq_77

Join date : 18/01/2010
Age : 105

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by airec02 on Mon Mar 15, 2010 11:54 am

bro, semalam aku nampak ada m pakai duro saiz 140/70. mcm ok je. tp bukan radial. cube cek brand duro..mana tau ada 130.

airec02

Join date : 19/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by RevRider on Mon Mar 15, 2010 12:17 pm

riq_77 wrote:tak kesah...sbab ni nak buat untuk tayar lenjan ari2....duro ni dah hampeh...bt016 ni cpat sangat lak abeh...chit...

riq........ko cubalah shinko lak.............aku dapat shinko saiz 130/70 dengan harga rm190 kat seremban........kat sentul mungkin lagi murah kot......... Smile

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by airec02 on Mon Mar 15, 2010 12:20 pm

RevRider wrote:
riq_77 wrote:tak kesah...sbab ni nak buat untuk tayar lenjan ari2....duro ni dah hampeh...bt016 ni cpat sangat lak abeh...chit...

riq........ko cubalah shinko lak.............aku dapat shinko saiz 130/70 dengan harga rm190 kat seremban........kat sentul mungkin lagi murah kot......... Smile

bro rev. sori aritu hp rosak..xsempat nak repair lg.. Razz

airec02

Join date : 19/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by RevRider on Mon Mar 15, 2010 12:24 pm

airec02 wrote:
RevRider wrote:
riq_77 wrote:tak kesah...sbab ni nak buat untuk tayar lenjan ari2....duro ni dah hampeh...bt016 ni cpat sangat lak abeh...chit...

riq........ko cubalah shinko lak.............aku dapat shinko saiz 130/70 dengan harga rm190 kat seremban........kat sentul mungkin lagi murah kot......... Smile

bro rev. sori aritu hp rosak..xsempat nak repair lg.. Razz

no problem bro..................nanti kita jumpa disana ek............aku cuba setting balik ngan kengkawan aku yg lain................tak sabar nak nengok moto ko depan mata................... Smile Smile

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by viper0308 on Tue Mar 23, 2010 8:45 am

gile s***** l****** ha*** serius lawa gile moto ngko bro...
cheers

heheheheh mencarut tu bkn utk ngko bro.tu ayat spontan sbb tkejut tgk extreme makeover camni...

lawa tu....

viper0308

Join date : 23/03/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by freakkarr on Tue Mar 23, 2010 8:59 am

ayat2 cinta melaka..ha3x..

freakkarr

Join date : 20/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by airec02 on Tue Mar 23, 2010 10:12 am

viper0308 wrote:gile s***** l****** ha*** serius lawa gile moto ngko bro...
cheers

heheheheh mencarut tu bkn utk ngko bro.tu ayat spontan sbb tkejut tgk extreme makeover camni...

lawa tu....

haha.. makasih ya.. Razz

airec02

Join date : 19/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by viper0308 on Tue Mar 23, 2010 10:58 am

haa..bro nk tny skit.cmne ngko design scheme kat gmbo tu ek?pki ape?
scheme tu lak amik kt ne?
ape software yg senang utk digunekn?
klu pki photoshop tu aku xberape tau...

viper0308

Join date : 23/03/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by airec02 on Tue Mar 23, 2010 11:10 am

aku design guna adobe flash. dulu under macromedia. scheme tu ada replica dari moto gp. aku redesign ikut bentuk body tzm fiber aku.

xde sotware yg senang. semua detail klw nak hasil yg mcm tu. tapi klw mmg minat nak belajar semua jadi senang. photosop pulak utk impose gambar "before & after". spt gambar yg konon2 dah cat tu.

airec02

Join date : 19/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by Izat_TZM on Tue Mar 23, 2010 3:08 pm

airec02 wrote:aku design guna adobe flash. dulu under macromedia. scheme tu ada replica dari moto gp. aku redesign ikut bentuk body tzm fiber aku.

xde sotware yg senang. semua detail klw nak hasil yg mcm tu. tapi klw mmg minat nak belajar semua jadi senang. photosop pulak utk impose gambar "before & after". spt gambar yg konon2 dah cat tu.

ape yang penting... study study study
haha.. bro.. tumpang tanya.. rim mana nk dpt eh?

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by airec02 on Tue Mar 23, 2010 3:19 pm

Izat_TZM wrote:
airec02 wrote:aku design guna adobe flash. dulu under macromedia. scheme tu ada replica dari moto gp. aku redesign ikut bentuk body tzm fiber aku.

xde sotware yg senang. semua detail klw nak hasil yg mcm tu. tapi klw mmg minat nak belajar semua jadi senang. photosop pulak utk impose gambar "before & after". spt gambar yg konon2 dah cat tu.

ape yang penting... study study study
haha.. bro.. tumpang tanya.. rim mana nk dpt eh?

apa yg penting... kerjasama Laughing

rim tu kena la cari kat sape2 yg nak scrap mito. cuba cari geng yg pakai mito. kadang2 diorg ada je member nak scrap.. tang tu la hang p riki2.. hahaha

airec02

Join date : 19/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by Izat_TZM on Tue Mar 23, 2010 8:58 pm

owhh yeke.. saje bertanya.. mana tau la kan.. kot2 terbukak hati nk pkai tayar besau.. huhu

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by viper0308 on Wed Mar 31, 2010 8:15 pm

bro tumpang tny..
m aku ni aku ingt nk masuk rim mito cmtu gak.
rim baru je dpt td.rm550 utk rim depan blakang+disc blakang+tayar depan blakang dh expired+sprocket blakang(tp sprocket tu cam longgar2 je.mmg cmtu ek?).mahal ke murah ni?

kalau nk masuk rim blakang tu ke m aku ni bape lak modal ye?ape brg yg perlu?kdi mne yg bleh buat ye?
mahal ke murah? study study

viper0308

Join date : 23/03/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by airec02 on Mon Apr 05, 2010 11:58 pm

haaa..haha.. dah dijawab di sana ye incik viper.. Smile klw ada apa2 jgn segan nak tny..

airec02

Join date : 19/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by airec02 on Thu May 06, 2010 4:32 pm

dah gatal2 tangan lama xdesign. so pada satu hujung minggu ni aku pon menggatalkan tangan dgn mendesign beg (hard shell) aku yg dah buruk tu serta calar2 akibat jatuh.


airec02

Join date : 19/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by Izat_TZM on Thu May 06, 2010 5:40 pm

wahhh.... beg seragam ngan motor... haha

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by airec02 on Thu May 06, 2010 5:46 pm

Izat_TZM wrote:wahhh.... beg seragam ngan motor... haha

haha.. kena la kasi seragam dah alang2 menyeluk perkasam.. biar sampai ketiak masam..ahhaha

yg mana paling ok ah? aku pon blur2 ni nak pilih yg mana..

airec02

Join date : 19/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by Izat_TZM on Fri May 07, 2010 12:16 am

yg first tue nmpk mcm menarik jugak... balance antara 2 colour tue... huhu... pendapat je...

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by speeder23 on Fri May 07, 2010 11:02 am

ok2 la..

sedondon ngan moto ni

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by airec02 on Tue Jun 01, 2010 7:13 pm

Izat_TZM wrote:yg first tue nmpk mcm menarik jugak... balance antara 2 colour tue... huhu... pendapat je...

makasih. aku pon rasa yg tu paling balance.. Surprised tapi lom sempat hantar lagi.. tgh xde sen nih.. huhuhu Razz

airec02

Join date : 19/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by Izat_TZM on Wed Jun 02, 2010 11:37 pm

xpe2... nnt ada la bajet tue... ermm... bro.. single seat tue wat sendiri ke beli eh?

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by airec02 on Thu Jun 03, 2010 12:50 am

Izat_TZM wrote:xpe2... nnt ada la bajet tue... ermm... bro.. single seat tue wat sendiri ke beli eh?

tu beli set cbr600rr 05. kosong je bawah. pastu aku amik hantar buat undertray ngan fiber tmpt lampu tu kasi nampak skaliarong je.. Twisted Evil

airec02

Join date : 19/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by Izat_TZM on Thu Jun 03, 2010 10:18 pm

owhh... chasis kena potong la kan...

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: TZM Convert to Rojak

Post by Sponsored content Today at 8:29 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum