Report Paintball 7 Febuari 2010

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Chi Kent on Mon Feb 08, 2010 7:49 am

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...berjaya juga aktiviti ni walaupun sambutan sederhana...tp best!!!!
antara skuad simpanan renjer isi rimba yg terlibat

1. Jackall
2. Mem Jackall
3. Ganah
4. Riq
5. Member Riq (lupo plak nama)
6. Panjang
7. Chikent
8. Chik3nt
9. Razz

Sepanjang hari kami main ketiga-tiga track (fastcourt,urban,jungle)

Game 1.(urban court)

- sesi pemanas badan di urban court dimana team jackall kalah tipis kepada team ganah 2-3 (hahah... saja je tu..hahaha...)

Game 2.(jungle)

- track yg menguji kemahiran tektikal pertempuran dimana kami bertempur dgn skuad renjer isi rimba (skuad ini terkenal dgn identiti skuad pasang niat..dimana dikatakan mereka akan bertindak seperti preadator mencari mangsa sorang demi sorang...heheh..ngeri woo..)

game pertama (kami defence hostage dan renjer isi rimba akan serang hendap 360 darjah dr semua arah..)

-pada game ini, dapat menyaksikan skill transformer masing masing dimana ada yg jadi semak, pokok, bukit dan macam macam lagi utk elak dicam musuh... dengan keputusan seri 1-1 dimana pusingan pertama kami (skuad pertahanan) menghalang skuad renjer dari memasuki kubu kami untuk mengambil bendera (hostage)..betul2 menguji ketajaman mata kerana skuad renjer datang dari arah 360 darjah...didapati team kite "terkorban" seramai 3 org dan sorang abis peluru Laughing dh kerana masa 30minit telah berlalu dan pihak renjer "gazetkan" kami menang pusingan ini..bravoooooooo!!!

game kedua (pihak renjer isirimba defence manakala kami plak menyerang..)

-pada game kedua.. kami memasang strartegi utk menang lagi, dimana pasukan skuad kami berpecah tiga.. Ganah mengetuai platoon satu mendaki bukit sebelah kiri bersama razz, mrs jackall dan chickedis.. manakala Panjang mengetuai pasukan dua menaiki bukit sebelah kanan bersama riq,men dan chicken dan jackall mengambil laluan utama bagi mengaburi pasukan lawan...

razz, mrs jackall dan cikedis terkorban diatas bukit (btw terima kasey kpd razz yg menyelamatkan para ladies dr kena tembak..mengambil 3 peluru dibelakang badan..), diikuti dengan jackall (aku laa.. ) setelah diserang hendap dari atas bukit..berjaya menumbangkan satu musuh..di pokok buloh.. diikuti panjang hampir2 berjaya menyelamatkan hostage tetapi malang kerana tersadung pada buluh yg tumbang dan kesempatan ini diambil oleh pihak renjer untuk menembak beliau.. selepas itu diikuti dgn yang dan lain lain dimana pada akhirnya, tinggal ganah dan seorang brader aje brader renjer alive dalam hutan one by one... setelah lama menunggu disbbkan masing2 tamau kalah.. marshall mengistiharkan game over.. dengan keputusan seri..

Game 3. (fastcourt)

- bermain di fastcourt selepas lunch dan hujan menyaksi hero2 kita sliding dan ade yg buat superman...betul2 menguji stamina disini kerana memerlukan kepantasan berlari dan juga memetik picu...

setelah peluru abis...maka tamatlah permainan paintball semalam...dalam kul 6 lebih game abis...so relak2 jap minum2 dan abiskan sisa2 makanan tengah yg tinggal...then balik umh masing2...xblh nk mandi sungai pasal air keroh selepas hujan turun...

thanks pada yg sudi join game semalam dan selepas ni maybe perancangan main paintball akan dibuat pada 2 bulan sekali atau sebulan sekali...terpulang pada PIC Kapten Jackall dan persetujuan dari bala tentera yg ade...

sekian sahaja laporan dari saya...gambar akan menyelinap masuk nnt...

TQ.


Last edited by Chi Kent on Mon Feb 08, 2010 10:11 am; edited 2 times in total

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Sp33d3r on Mon Feb 08, 2010 8:54 am

saya dan suami menyusun sepuluh jari mohon keampunan... hehehe....
dah la bgn lambat... bos pulak sakit perut x sedap badan... i nie x yah cakap la 6hb tu kan seharian kat luar so ahad tu x sedap badan jer...
ter[aksa la kami membatalkan niat kami... sbnarnyer i nak on jer sokong korang, tapi bos x larat sgt nak pegi...

sori yer sumer...

Sp33d3r

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Chi Kent on Mon Feb 08, 2010 9:07 am

xper...next month...ehehehe

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Sp33d3r on Mon Feb 08, 2010 9:11 am

insyallah kalo kedaan mengizinkan.... overall saper menang...
saper team z saper team ganah?

dah tgh hari br kuar smlm... tu pon i jer hangout wif danial.. hehe....

Sp33d3r

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Mon Feb 08, 2010 9:17 am

chikent ---> nama list kau tertinggal nama razz... kecikkk ati dia kangg....heheh..

apapun tenkiu kepada yg sudi hadir meskipung last minute.. apapun semalam memang main sampai lebamm.. makan sampai lebammm.. ada satay.. ada kambing panggang.. ada ayam dan byk lagi lahh...

ps: pagi tadi mandi... baru perasan banyak kesan lebam di badan.. semalam macam kena tembak kat bahu jer.. alih2 pagi nie mandi, macam byk je kat badan dan kaki nie..hehhe..adoiyaii... Smile

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Chi Kent on Mon Feb 08, 2010 9:24 am

patut la rasa mcm kurang jerk...rasanya ade 9...tp biler tulis nama ade 8 jerk...huhuhu...thanks jackall...

amcm?next month?ade permintaan ni...

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by speeder23 on Mon Feb 08, 2010 9:31 am

hehe...sori tuan PIC atas sebab2 yg xdpt dielakkan......xpe next time kite berentap balik Razz

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Mon Feb 08, 2010 9:40 am

speeder23 wrote:hehe...sori tuan PIC atas sebab2 yg xdpt dielakkan......xpe next time kite berentap balik Razz

menchik tau.... huhu.. buat penat jer perasap pisau kek malam jumaat ari tu..huhuh..

ps: anda sedang dicari panjang bersama pisau pemotong keknya..heheh.. Laughing

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Mon Feb 08, 2010 9:44 am

Chi Kent wrote:patut la rasa mcm kurang jerk...rasanya ade 9...tp biler tulis nama ade 8 jerk...huhuhu...thanks jackall...

amcm?next month?ade permintaan ni...

sarjan chi kent ---> bulan depan ke? hermmm... macam best.. tapi kali nie kita amik deposit laa plak yer.. so sessapa yg tak dapat hadir disaat saat akhir... duik tu kite leh guna beli tambah pallet main sampai lebamm lebamm...

ps: 500 pallet semalam nak kasik abis pun dah tak tak larat dah.. nak pegang senjata aka marker pun dah terasa berat... heheh.. pun ada ati nak tambah pallet lagi tu.. tp apapun main dalam hutan memang best..tahniah ganah kerana mengcoover aku.. sama sama dok menyorok dalam semak jadi daun..heheh

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by sHa Rapunzel on Mon Feb 08, 2010 9:55 am

sorry sgt2 psl semlm yerkk...
batman xde ...g konvoi ride gan dak KIPS ....
so x dpt la den nak g....




next time...i'allah ON .... cheers

sHa Rapunzel

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Mon Feb 08, 2010 10:06 am

Chi Kent wrote:

Sepanjang hari kami main ketiga-tiga track (fastcourt,urban,jungle)

Game 1.(urban court)

- sesi pemanas badan di urban court dimana team jackall kalah tipis kepada team ganah 2-3 (hahah... saja je tu..hahaha...)

Game 2.(jungle)

- track yg menguji kemahiran tektikal pertempuran dimana kami bertempur dgn skuad renjer isi rimba (skuad ini terkenal dgn identiti skuad pasang niat..dimana dikatakan mereka akan bertindak seperti preadator mencari mangsa sorang demi sorang...heheh..ngeri woo..)

game pertama (kami defence hostage dan renjer isi rimba akan serang hendap 360 darjah dr semua arah..)

-pada game ini, dapat menyaksikan skill transformer masing masing dimana ada yg jadi semak, pokok, bukit dan macam macam lagi utk elak dicam musuh... dengan keputusan seri 1-1 dimana pusingan pertama kami (skuad pertahanan) menghalang skuad renjer dari memasuki kubu kami untuk mengambil bendera (hostage)..betul2 menguji ketajaman mata kerana skuad renjer datang dari arah 360 darjah...didapati team kite "terkorban" seramai 3 org dan sorang abis peluru Laughing dh kerana masa 30minit telah berlalu dan pihak renjer "gazetkan" kami menang pusingan ini..bravoooooooo!!!

game kedua (pihak renjer isirimba defence manakala kami plak menyerang..)

-pada game kedua.. kami memasang strartegi utk menang lagi, dimana pasukan skuad kami berpecah tiga.. Ganah mengetuai platoon satu mendaki bukit sebelah kiri bersama razz, mrs jackall dan chickedis.. manakala Panjang mengetuai pasukan dua menaiki bukit sebelah kanan bersama riq,men dan chicken dan jackall mengambil laluan utama bagi mengaburi pasukan lawan...

razz, mrs jackall dan cikedis terkorban diatas bukit (btw terima kasey kpd razz yg menyelamatkan para ladies dr kena tembak..mengambil 3 peluru dibelakang badan..), diikuti dengan jackall (aku laa.. ) setelah diserang hendap dari atas bukit..berjaya menumbangkan satu musuh..di pokok buloh.. diikuti panjang hampir2 berjaya menyelamatkan hostage tetapi malang kerana tersadung pada buluh yg tumbang dan kesempatan ini diambil oleh pihak renjer untuk menembak beliau.. selepas itu diikuti dgn yang dan lain lain dimana pada akhirnya, tinggal ganah dan seorang brader aje brader renjer alive dalam hutan one by one... setelah lama menunggu disbbkan masing2 tamau kalah.. marshall mengistiharkan game over.. dengan keputusan seri..

Game 3. (fastcourt)

- bermain di fastcourt selepas lunch dan hujan menyaksi hero2 kita sliding dan ade yg buat superman...betul2 menguji stamina disini kerana memerlukan kepantasan berlari dan juga memetik picu...

setelah peluru abis...maka tamatlah permainan paintball semalam...dalam kul 6 lebih game abis...so relak2 jap minum2 dan abiskan sisa2 makanan tengah yg tinggal...then balik umh masing2...xblh nk mandi sungai pasal air keroh selepas hujan turun...

thanks pada yg sudi join game semalam dan selepas ni maybe perancangan main paintball akan dibuat pada 2 bulan sekali atau sebulan sekali...terpulang pada PIC Kapten Jackall dan persetujuan dari bala tentera yg ade...

sekian sahaja laporan dari saya...gambar akan menyelinap masuk nnt...

TQ.



ps: aku edit sikit yer chicken..heheh..tak sempat edit byk.. hahahah... cheers

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Chi Kent on Mon Feb 08, 2010 10:11 am

nk cas deposit ker?
orite jerk...separuh dari price...ok ker?
so PIC kena collect

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by speeder23 on Mon Feb 08, 2010 10:31 am

jackall wrote:
speeder23 wrote:hehe...sori tuan PIC atas sebab2 yg xdpt dielakkan......xpe next time kite berentap balik Razz

menchik tau.... huhu.. buat penat jer perasap pisau kek malam jumaat ari tu..huhuh..

ps: anda sedang dicari panjang bersama pisau pemotong keknya..heheh.. Laughing


dah perasap 3kali mlm jumaat tu....last2 danial wat main....hahaha....

klu x kompom nye jadi pembunuhan beramai2....hehehe

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Mon Feb 08, 2010 10:45 am

Chi Kent wrote:nk cas deposit ker?
orite jerk...separuh dari price...ok ker?
so PIC kena collect

adoiyai... aku pasal collect mengolect nie yg malas nie... heheh... nak collect sorang2 tu..hehe..

ps: aku maksudkan collect duik okey..hahah.. bkn yg lain tau.. Twisted Evil

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Chi Kent on Mon Feb 08, 2010 10:48 am

collect jerk la...
Razz

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Mon Feb 08, 2010 12:07 pm

so.. kira kau pun cam aku la nie chicken.. hahah..tak serik serik kena peluru nie..heheh.. tapi kalau ko rasa.. lebam2 kau dah ble ilang dalam seminggu dua nie.. aku pun on jerk kut.. apapun kita tanya apa kaata survey... hehe..

ps: mandi pagi tadi baru perasan, byk gak aku kena tembak.. hahhahahah...

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Chi Kent on Mon Feb 08, 2010 12:16 pm

aduh...byk urat tegang arr...nk berjalan pun slow giler...rasa mls nk jalan...sakit tang peha nie...rasa mcm urat tarik2...lama xberlari n masuk hutan kot..

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Mon Feb 08, 2010 12:26 pm

mrs jackall downnn.... cuti kut ari nie... aku pun kat peha nie pun ada gak kena sepam dua peluru nie.. jalan pun sakit sakit.. panjang pun dgr cerita tgh injured dekat bengkel tu.. tapi kerja gak.. tak tau laa dia ble tak bukak spanar..hehe.. tegang2 urat gak diaa katanya..hehhe... so yang lain camne..

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by speeder23 on Mon Feb 08, 2010 12:39 pm

aku ok je stakat ni...... Razz



cabooottttttt.......

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Razz on Mon Feb 08, 2010 12:47 pm

haha.. best2.....
agak2 korang badan aku cane lak?
sengal2 tu biase la...
mane yg kene plan2 tu da ilang..
tp yg kene dgn renjer tu x ilang...
da macam lovebite da kat blakang nih...
yg macam kene gigit pun ade...
tp puas hati la..
dapat tembap jackall, panjang, chickent, riq, kawan die..
yg len2 geng aku, so aku xleh tembak la...
yg best tu time 2 on 2..
hahaha.. penat2...

Razz

Join date : 17/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Mon Feb 08, 2010 12:57 pm

hahahah...2 on 2 memang penat..sampai aku tak larat lari dan nyorok dah.. heheh... kite men sampai abis peluru.. memang penat. ntah berapa game dah..

mamat yg siap dgn full body armour dgn uniform kat tepi court siap tanya aku bila aku kuar dari cour.. "tak sakit ke bang, tgok main selamber jer..." ... aku dgn poyo cakap biasa aje.. pada hakikatnya, kena tembak kat peha terasa sengal sampai ari nie..hehe..

apapun, kita berjaya menggerunkan pihak lawan dgn cara ala ala koboi kite.. hehhe..

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Razz on Mon Feb 08, 2010 1:06 pm

perang secara brani mati..
hahaha...
gune marker biase x sakit sgt, tp kalu gune e-marker, mau luke2....
tu yg boleh main dgn slamber je...

Razz

Join date : 17/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Chi Kent on Mon Feb 08, 2010 1:08 pm

yeah....lps ni kite main ala gerilla la plak...ahahahahaha...kali ni xpyh letak bendera...letak orang tebusan plak...huhuhuh....klu kata tebusan kena tembak...maknanya team counter kalah...huhuhu..terrorist menang Razz

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Mon Feb 08, 2010 2:19 pm

Chi Kent wrote:yeah....lps ni kite main ala gerilla la plak...ahahahahaha...kali ni xpyh letak bendera...letak orang tebusan plak...huhuhuh....klu kata tebusan kena tembak...maknanya team counter kalah...huhuhu..terrorist menang Razz

perghhhhh... giler brutel member kite nie..hehe.. Twisted Evil

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Mon Feb 08, 2010 2:20 pm

apakah perasaan anda ...share laa skit pengalaman anda berperang bersama sama kawan2 lain... ramai yg nak tau tu...

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Sponsored content Today at 8:11 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum