Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Page 4 of 12 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by valentino joei99 on Thu Feb 18, 2010 8:57 am

err...180 tu dah cukup laju bagi sbuah tzm standard,kalau standard tiptop plak,main sprocket je dah boleh cecah 200kmh(meter tzm)..dah cukup dah tu,kalau main ngan 125z standard,gear 1,2 ngan 3 mungkin akan duk kat blakang,tapi gear 4,5&6 tzm akan potong dan terus menghilangkan diri....




pendapat aku je tu,bukan sbagai galakan,tapi sbagai peringatan,kalo aku jumpa 125z kat hiway mmang aku xmain,kalau kalah malu woo..kalau menang pun malu gak....hehe.... Laughing Razz

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by oranghalus on Thu Feb 18, 2010 11:52 am

kl dia yg duk bakar2, kira cmna? kl kat plus aku beran la...sbb xkan dia nak menten top speed spnjg hi way...kal jln duta ke ldp ke...federal ke, mmg xlayan...sbb soheh aku kena (aku surender kl trek pndek)...aku prnh sekali je...tgh syok dok 140, de sebijik 125 polo rapat mghala ke utara...pastu aku drop, bior dia potong...pastu polo balik blkang dia...malas nak potong...150 je ms tuh...tp agak lama la dia menten...last2 dia serender...sdgkan aku menten 150 smapi dia hilang dr sidemirror...msti dlm otak dia, " mampuih kl obehet"... Very Happy moto aku xlaju pun...kl x, mmg potong dah, xmain ar polo2 nih.... Razz

oranghalus

Join date : 20/01/2010
Age : 34

http://aspidesellsharobooster.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by valentino joei99 on Thu Feb 18, 2010 12:26 pm

btol2,kalo jalan pendek2,mmang tzm standard xboleh main ngan 125@rxz,klebihan tzm sebab dier boleh menten hi speed(>160kmh) lebih dari 50km.. cheers
tapi kalau malam jangan buat hal,memang ada rxz yg setting untuk long distance,menten >150kmh dengan selamber.. Shocked

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by freakkarr on Fri Feb 19, 2010 4:39 pm

RevRider wrote:
blacken wrote:180 km/j tu dah laju la tu..ko nak brape laju bro?

betul tu bro blacken...........180km/j tu bagi aku, dah teramat laju tuuu.............pernah rasa bawa cam tu masa sebelum blok kena masuk sleeve............sekarang ni, nak dapat 170km/j pon dah susaaaah sangat........... Crying or Very sad Crying or Very sad

blok sleeve?jangan memain,nti tak tahan panass jem wooo...ha3x

125Z nie bg aku cm pelesit..moto ringan,mmg boleh blah pn..M nie nak kene setting pickup kot br leh pancing 2pai(125) nih..rxz aku tak pasti leh g ke tak..sejak tukar blok baru nih aku da tak bran nak test2 off meter nie,masih fobia ngan kisah lama..moto jem ha3x menten speed 180km.j kt highway 4 kilo..ha3x tobat2..

freakkarr

Join date : 20/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by idz89 on Sun Feb 21, 2010 7:08 pm

brcuti2..tmpang parking..huh lma da xmsok..
M standart camner nk men spoket??
mksud teman cmnne nk setting long,,kbiasaannyer spoket berape nk pkai tuk M std nie??..

tp kne tau gak kn kupayaan enjin,wlaupn sama2 std tp ade plus minus nyer..spoket std leh sentoh 200 ker?? tak tau lak teman xprnh try..
lgpn teman xbesa set spoket 2 stroke nie..tmbah2 moto besor..hehehhe...

idz89

Join date : 18/01/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by valentino joei99 on Mon Feb 22, 2010 9:24 am

setting sprocket ni bergantung kpada banyak perkara,xleh ikut org lain punya setting,aspek paling utama ialah....................berat badan pnunggang... Laughing Smile study

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by freakkarr on Mon Feb 22, 2010 9:31 am

spoket 47 dan spoket 45 botol ekzon pn ader panjang pendek tuk pickup dan lajak..haa pilih jer yg mana idaman kalbu..ha3x

freakkarr

Join date : 20/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by freakkarr on Mon Feb 22, 2010 9:32 am

citer pasal spoket,korang tau kt mn nak carik spoket ngan chain waner gold??

freakkarr

Join date : 20/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by valentino joei99 on Mon Feb 22, 2010 9:48 am

freakkarr wrote:citer pasal spoket,korang tau kt mn nak carik spoket ngan chain waner gold??
kat jb xde ke??kat sentul ada aku rasa,tp xpernah tnya plak brapa rm,yg pasti harga mahal skit dari yg biasa(aku pernah tanya untuk moto lain punya) study

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by speeder23 on Mon Feb 22, 2010 9:50 am

tgk badan...tgk saiz tayar...leh cari kombinasi spoket study

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by freakkarr on Mon Feb 22, 2010 10:16 am

valentino joei99 wrote:
freakkarr wrote:citer pasal spoket,korang tau kt mn nak carik spoket ngan chain waner gold??
kat jb xde ke??kat sentul ada aku rasa,tp xpernah tnya plak brapa rm,yg pasti harga mahal skit dari yg biasa(aku pernah tanya untuk moto lain punya) study

kt tpt aku nanya aritu dia tak amik sgt barang tuk TZM,brand faito,dia kata kalo tuk TZM tkut tak tahan,rantai cpt putus..dia kata lah,sbb2 lain,aloi tak tahan tuk TZM..

freakkarr

Join date : 20/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by bogonz on Mon Feb 22, 2010 10:25 am

kalo nak guna aloi, cari la brd yg ok. mcm renthal ker...cfm ok. tp guna yg besa sudah.....x perlu risau tahan ker x....

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by valentino joei99 on Mon Feb 22, 2010 10:56 am

renthal tuu..ada ke tzm punya??

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by bogonz on Mon Feb 22, 2010 11:03 am

ada....aku pernah tgk org pki. dan dulu masa STOMP motorsports bukak, mmg diorg ada jual. dulu la..

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by speeder23 on Mon Feb 22, 2010 11:05 am

satu set rege bp??siap spoket skali?

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by bogonz on Mon Feb 22, 2010 11:14 am

spoket dpn blkg diorg jual dulu dlm 200. x termasuk rantai. ada bran?? Twisted Evil

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by valentino joei99 on Mon Feb 22, 2010 11:16 am

rm200??haha..renthal la plak kann..... Cool Sad

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by speeder23 on Mon Feb 22, 2010 11:27 am

huhuhu....RKM sudeyyy Razz

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by freakkarr on Mon Feb 22, 2010 11:45 am

depan blakang rm200??leh tahaaaannnn..maheiii..ha3x

freakkarr

Join date : 20/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by bogonz on Mon Feb 22, 2010 12:50 pm

tu baru spoket....blm rantai lg.... affraid

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by valentino joei99 on Mon Feb 22, 2010 1:03 pm

hehe..d.i.d murah skit kot(tapi takut imitation punya!),dah best dah tu,jenama terkemuka... Smile

terbukti dilitar lumba:



bukan calang2 rider yg pakai set sprocket ngan rantai d.i.d... Cool

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by freakkarr on Mon Feb 22, 2010 3:50 pm

yaaa ko nyer kembar ya joey??ha3x kalo kene ngan harga takder masalahh..ha3x

freakkarr

Join date : 20/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by Izat_TZM on Tue Feb 23, 2010 7:16 pm

yess.. kembar joey la tue yg pkai, joey kalah 2 detik je.. huu

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by freakkarr on Tue Feb 23, 2010 9:44 pm

kah3x giler laa..so koran pernah dengar barang FAITO tak?ader model tuk tzm?tahap ketahanan dier cmner lak?

freakkarr

Join date : 20/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by azroY on Wed Feb 24, 2010 12:48 pm

salam...mtk tlg sape2 yg taw arge utk rod,piston,bearing dll utk overhaul moto..ley bgtaw arge n kt kdai mane maw bli kt sentul 2..moto ak jem lak...adussss...ptlongan anda amat diperlukan..

azroY

Join date : 18/01/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: Jilid 2 Yamaha TZM150 : Ori Parts Vs Local Parts

Post by Sponsored content Today at 4:09 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 12 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum