jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Page 11 of 12 Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by freakkarr on Thu Feb 04, 2010 10:24 pm


barang nie ori ker?

freakkarr

Join date : 20/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by idz89 on Thu Feb 04, 2010 11:18 pm

bush ori 80 hinggit...
wuu~~ mahal nyer...
terap duit ak nk bli bnde tue jer...

lpe lak nk kirim kt luing pulley td..
sesat2 d bndaraya punyer pasal.. sekerat jln jer follow..citt Mad

idz89

Join date : 18/01/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by idz89 on Thu Feb 04, 2010 11:22 pm

freakkarr wrote:
barang nie ori ker?

huuuyoooo... Shocked Shocked Very Happy

idz89

Join date : 18/01/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by freakkarr on Thu Feb 04, 2010 11:31 pm

idz89 wrote:
freakkarr wrote:
barang nie ori ker?

huuuyoooo... Shocked Shocked Very Happy

luar jer kotak lama,dalam ader blok taiwan..ha3xsuda tukar..

freakkarr

Join date : 20/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by freakkarr on Thu Feb 04, 2010 11:33 pm

bush ori rm80??bushing tuk kt ner?

freakkarr

Join date : 20/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by abe_LuiNg on Fri Feb 05, 2010 12:28 am

td aku ada pegi kedai kean hing setapak yg joei ckap tu..
a'a..mmg suma brg2 dia ada stiker ori hong leong..
n dia ckap mmg brg2 di suma origional..dia ckap laa Razz
ni review harga yg sempat aku intebiu tokey tu lol!

pulley pv rm25
bush pv origional single oring rm80
pv 1 set rm200 (skang xde stok)
oil sealbush pv oren rm 12
oring bush pv kaler itam origional rm10 sekeping
serbo rm500
cdi rm500
meter rm500

brg2 lain mcm piston,ring,dia ckap dia xjual n xsimpan stok..
sekian..

Smile

abe_LuiNg

Join date : 17/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by abe_LuiNg on Fri Feb 05, 2010 12:34 am

tang bush yg xtahan tu..
rm80 sebijik..
ring itam tu pun bese beli singgit satu je..hehe Razz

abe_LuiNg

Join date : 17/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by abe_LuiNg on Fri Feb 05, 2010 1:08 am

tang bush yg xtahan tu..
rm80 sebijik..
ring itam tu pun bese beli singgit satu je..hehe Razz

abe_LuiNg

Join date : 17/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by RevRider on Fri Feb 05, 2010 8:58 am

aduhaiiiii.............apasal lak mahal sangat barang2 ori ni ek..............kompom ori Japan ker ori Siam?................. What a Face

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by freakkarr on Fri Feb 05, 2010 9:17 am

tu kene nanya org yg ushar tuh..serius mahal..kt tpt aku ader jual brg ori gk..tp aku lom ader masa nak g sana lg..kalo aku sempat singgah,aku ushar harga skali..lokasi kat skudai,jb..kalo sesape dekat tuh,leh la ushar dulu..

freakkarr

Join date : 20/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by bogonz on Fri Feb 05, 2010 9:26 am

setahu aku kdi tu mmg dealer yamaha so mmg dia smpn stok barang ori japan.

alaa..beli ori pun bocor gak nnt. baik pki lokel. x le terkilan sgt.... Razz

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by freakkarr on Fri Feb 05, 2010 9:30 am

ketegapan barang ori,jangka masa panjang..tp kalo workman ship out,ori pn jd tak puas hati..tp tu laaa..harga dia,pergh..bak kata korang "MENYENTAP JIWA DAN RAGA"

freakkarr

Join date : 20/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by bogonz on Fri Feb 05, 2010 9:34 am

hahahhaa...tau xper. sekali tukar ori, bole 2 kali tukar lokel...

bg aku, baik pki lokel....

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by valentino joei99 on Fri Feb 05, 2010 10:46 am

ada org cakap,kalau xnak bocor,kena pakai blok baru ori japan,pv ori japan,bush ngan o ring ori japan,pulley ori japan,lambat bocornye,bleh tahan lebih stahun... study





tapi kalau bush pun dah rm80..................................................
bocor pun bocorla,gian mari kalu,besit aje...... Laughing Razz Twisted Evil


p:s:kian hin mmang dealer sah untuk barang2 ori,kalo pegi hong leong sg buloh pun,kalo dier xde stok dier suh cari kat kian hing..

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by freakkarr on Fri Feb 05, 2010 11:01 am

setahun lebeh!!cm nak renew roadtax..ha3x..tu la barang ori ader kelebihan nye..ader duit lebih bleh la wat pelaburan yg besar sket..he3x

freakkarr

Join date : 20/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by valentino joei99 on Fri Feb 05, 2010 11:19 am

yaa btolll,barang ori mmang terbaik dari segi ketahanan dan kualiti,tapi bab harga yg xbleh tahan tu.. Sad





tapi kalo barang2 ori pun,salah cara pasang/setting,jadi cepat rosak jgak.. study

ape2pun,tm kasih kpada incik luing kita atas info tu... Very Happy

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by oranghalus on Fri Feb 05, 2010 12:12 pm

abe_LuiNg wrote:td aku ada pegi kedai kean hing setapak yg joei ckap tu..
a'a..mmg suma brg2 dia ada stiker ori hong leong..
n dia ckap mmg brg2 di suma origional..dia ckap laa Razz
ni review harga yg sempat aku intebiu tokey tu lol!

pulley pv rm25
bush pv origional single oring rm80
pv 1 set rm200 (skang xde stok)
oil sealbush pv oren rm 12
oring bush pv kaler itam origional rm10 sekeping
serbo rm500
cdi rm500
meter rm500

brg2 lain mcm piston,ring,dia ckap dia xjual n xsimpan stok..
sekian..

Smile
pv tuh aku berkenan...luing...sok apek tuh tmbh stok cepat2...nak try ngan blok siam nih... Basketball

oranghalus

Join date : 20/01/2010
Age : 34

http://aspidesellsharobooster.blogspot.com

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by abe_LuiNg on Fri Feb 05, 2010 5:29 pm

freakkarr wrote:tu kene nanya org yg ushar tuh..serius mahal..kt tpt aku ader jual brg ori gk..tp aku lom ader masa nak g sana lg..kalo aku sempat singgah,aku ushar harga skali..lokasi kat skudai,jb..kalo sesape dekat tuh,leh la ushar dulu..

bro..kat skudai kedai mana ko ckap jual brg ori?
kalau kat taman u aku rasa ori jepun mahupun ori hong leong xde kut Razz
tp yg boleh kata ok dgn hrga ok kedai sparepart kat belakang tmn u lajuran bank islam dgn syarikat courier ape ntah ctu..

tp kat skudai ada satu kedai best workmanship dia bt m aku..kat tmn sri putri..

abe_LuiNg

Join date : 17/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by abe_LuiNg on Fri Feb 05, 2010 5:31 pm

aspid ==> tokey tu ckap dia pon xtau bile nak ada stok blk,sbb brg mmg da xde stok..kat hong leong pun dia kata da xde.. Laughing

abe_LuiNg

Join date : 17/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by valentino joei99 on Fri Feb 05, 2010 5:32 pm

try tanya amar/mysteries,haritu dier ada banyak stok pv ori.. study rabbit

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by bogonz on Fri Feb 05, 2010 6:03 pm

huih....smua nak main ori ni...... Shocked

pepehal aku nak cari blok ori dulu. siam pun siam la....asalkan x slip.....

tp kan pv n bush kat moto aku tu pas oberhaul dah 2 bln x period lg. risau aku ni. mengandung ker? Razz Razz lol! lol!

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by freakkarr on Fri Feb 05, 2010 9:55 pm

abe_LuiNg wrote:
freakkarr wrote:tu kene nanya org yg ushar tuh..serius mahal..kt tpt aku ader jual brg ori gk..tp aku lom ader masa nak g sana lg..kalo aku sempat singgah,aku ushar harga skali..lokasi kat skudai,jb..kalo sesape dekat tuh,leh la ushar dulu..

bro..kat skudai kedai mana ko ckap jual brg ori?
kalau kat taman u aku rasa ori jepun mahupun ori hong leong xde kut Razz
tp yg boleh kata ok dgn hrga ok kedai sparepart kat belakang tmn u lajuran bank islam dgn syarikat courier ape ntah ctu..

tp kat skudai ada satu kedai best workmanship dia bt m aku..kat tmn sri putri..

betul la tu..kalo nak barang ori kt ctu leh dapat..member aku mmg amik barang ngan dier..aku dapat blok pn nasib2 jer,member ader simpan,tak sempat nak pakai sbb moto da jual..harga pn cantik siap PV lg..so aku sapu jer laa..

kedai kt taman u tu aku tak pasti,dealler brg2 yamaha tak banyak sangat aku tau..so far yg kt skudai tu senang dapat barang ori..

freakkarr

Join date : 20/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by freakkarr on Fri Feb 05, 2010 9:59 pm

bogonz wrote:huih....smua nak main ori ni...... Shocked

pepehal aku nak cari blok ori dulu. siam pun siam la....asalkan x slip.....

tp kan pv n bush kat moto aku tu pas oberhaul dah 2 bln x period lg. risau aku ni. mengandung ker? Razz Razz lol! lol!

blok siam eh,siap piston dalam 6rat++ kot..maybe lg murah..PV period cmner eh??ha3x clown clown

freakkarr

Join date : 20/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by idz89 on Fri Feb 05, 2010 11:42 pm

saper prnh pki tayar michelin pilot sporty?? plisss respon skit..mane2 abg M yg brpngalaman..
time laju mudah gegar ke terasa buang2 dak...
pi survey sentol kate rm160..110/80...rege nie std ke?



spare part dr siam, taiwan, china mane lgi elok n cikai.??..hehe Razz

idz89

Join date : 18/01/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by Izat_TZM on Sat Feb 06, 2010 1:08 am

a'kum.. tumpang join skali leh?

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: jilid 1 yamaha tzm150 : borak mnje di umah baru

Post by Sponsored content Today at 4:12 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 11 of 12 Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum