PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by iex90 on Sun Nov 14, 2010 9:59 pm

trima ksih..^^ tp air suling ssah sket nk dpt kt sni..tu yg ssah tu..

iex90

Join date : 24/10/2010
Age : 26

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by speeder23 on Sun Nov 14, 2010 10:15 pm

Pakai air mineral

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by sharkrider89 on Sat Nov 27, 2010 12:17 am

tumpang tnya,mcm mane nk tambah top speed motor tzm nie??
n lagi satu,bley ke kita modified ekzos mtor nie bg bnyi yg lagi power??hehe
sila tunjuk ajar.... Smile

sharkrider89

Join date : 27/11/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by RevRider on Sat Nov 27, 2010 8:01 am

sharkrider89 wrote:tumpang tnya,mcm mane nk tambah top speed motor tzm nie??
n lagi satu,bley ke kita modified ekzos mtor nie bg bnyi yg lagi power??hehe
sila tunjuk ajar.... Smile

nak tambah top speed?............kena setting carb dan spoket.........setakat nak citer kat sini jer memang susah sikit la........jom ikut join ride ke Perlis nanti dan boleh jumpa (\",) Penang si Masry tu. setakat modified ekzos tu perkara biasa........kasik power lebih dan bunyi pon mantap.........hehehehehe.......ekzos ko stendet lagi ker?..............

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by Izat_TZM on Sat Nov 27, 2010 9:06 am

wahhh.... dato rev nk turun ilmu nie... haha

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by RevRider on Sat Nov 27, 2010 9:12 am

weiiiii............bukan aku laaaaa...........Masry yg akan diminta turun ilmu tu......kalo aku kasik ilmu makan ciken wing boleh laaaaa.......... Very Happy Very Happy

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by sharkrider89 on Sat Nov 27, 2010 3:28 pm

RevRider wrote:nak tambah top speed?............kena setting carb dan spoket.........setakat nak citer kat sini jer memang susah sikit la........jom ikut join ride ke Perlis nanti dan boleh jumpa (",) Penang si Masry tu. setakat modified ekzos tu perkara biasa........kasik power lebih dan bunyi pon mantap.........hehehehehe.......ekzos ko stendet lagi ker?..............

hahaha...ok2...ekzos standrd lg....insyaAllah klau xde ape2, join kot ride ke Perlis nnt...hehehe


Last edited by sharkrider89 on Sat Nov 27, 2010 3:29 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : mistake)

sharkrider89

Join date : 27/11/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by speeder23 on Fri Dec 10, 2010 11:01 am

rev ni pandai klu bab2 merekemen..xmo rekemen ejos paip ke rev Twisted Evil

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by zam231 on Tue Mar 15, 2011 6:46 pm

tanya skit okkk..temperature ada kat na? saya baru jinak2 nagn legendry h-way nihh,, ok,,bestt.. tapi temperure kat na? kat handle ada meter minyak kanan..rpm tengah,,kiri speding,,tu jaa,, moto thun 1998, satu lagi moto standrd memng boleh ge 180-200 ka? napa saya buat boleh ge 140 ja masuk gear 5,slow,, ge 120 balikk. slalu rpm berapa tukkar gear.?ni baru try 2 lejang..oooo direct 150-160 smpai habis minyak n 2t tak pa ka? tak jem,,facebook valentino joiee ada? atau (\",) frenzy? tnya pndapat?..

zam231

Join date : 13/03/2011
Age : 31

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by zam231 on Tue Mar 15, 2011 6:49 pm

shark rider? ipoh mana? boleh join gruop?

zam231

Join date : 13/03/2011
Age : 31

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by Izat_TZM on Wed Mar 16, 2011 5:31 pm

mana (\",) nie.... senyap je...

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by valentino joei99 on Tue Apr 05, 2011 11:59 am

zam231 wrote:tanya skit okkk..temperature ada kat na? saya baru jinak2 nagn legendry h-way nihh,, ok,,bestt.. tapi temperure kat na? kat handle ada meter minyak kanan..rpm tengah,,kiri speding,,tu jaa,, moto thun 1998, satu lagi moto standrd memng boleh ge 180-200 ka? napa saya buat boleh ge 140 ja masuk gear 5,slow,, ge 120 balikk. slalu rpm berapa tukkar gear.?ni baru try 2 lejang..oooo direct 150-160 smpai habis minyak n 2t tak pa ka? tak jem,,facebook valentino joiee ada? atau (\",) frenzy? tnya pndapat?..




meter temperature/suhu ada kat dalam housing bulat paling kecik tu,yg ada tulis fuel&temp tu..
dalam tu ada 2 baris kan,satu hijau,satu putih..yg hijau tu la meter suhu,yg putih meter minyak,dier pakai jarum yg sama..kalau nak cek belen minyak dalam tank,tekan button/switch kat ibu jari kanan tu,yg macam electric starter tu,pas tekan dier akan tunjuk belen minyak..kalau x tekan,dier akan tunjuk meter suhu secara auto..tu kalau meter tu elokla,kalau rosak xleh watpe..hehe.. Laughing Smile

moto standard tiptop memang boleh dapat 180 ikut meter tzm..kalau moto ko masuk gear 5 je speed drop,kena tengok rpm,drop x?mungkin berkaitan dengan sprocket,power valve,berat rider dan lain2.. study

nak tukar gear berapa rpm ikut suka la,kalau nak slow rpm 2k pun boleh,tp kalau nak rasa penangan YPVS,kena tarik atas 7k rpm,sampai 9k ke 10k ke.. Twisted Evil

kalu moto tiptop,setting carb cun,cooling system cun,2t baekk punya,xde hal nak maintain 150-160kmh kat hiway,cuma letih meroketla melayan angin.. drunken
pendapat aku je tu,berdasarkan pengalaman dan ilmu yg aku blajar kat taska abim dulu..hehe...


Last edited by valentino joei99 on Wed Jun 08, 2011 6:38 pm; edited 1 time in total

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by RevRider on Tue Apr 05, 2011 11:49 pm

tu diaaaa..................sifoo TZM sudah bersuara..................rindunya aku nak ride bersamamuuuu................huhuhuhuhu

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by Izat_TZM on Wed Apr 06, 2011 6:42 pm

rev rider - 1 persons likes this... ekeke...

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by RevRider on Wed Apr 06, 2011 11:42 pm

Izat_TZM wrote:rev rider - 1 persons likes this... ekeke...

apa ko mengigau Izat woi......................hehehehehehe

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by speeder23 on Mon Apr 11, 2011 1:32 pm

jom pakat2 beli tzm Very Happy

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by Izat_TZM on Mon Apr 11, 2011 11:11 pm

RevRider wrote:
Izat_TZM wrote:rev rider - 1 persons likes this... ekeke...

apa ko mengigau Izat woi......................hehehehehehe

koya facebook namanya dia bro rev.. haha

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by matnur_83 on Sat Aug 20, 2011 8:04 am

ooo baru tahu..

matnur_83

Join date : 18/03/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by korn_kedah on Sat Aug 20, 2011 8:20 pm

salam suma.... kalo nak rebuild tzm yg tersadai... apa yg perlu cek... tlg yg ye, ttba ada aura nak buat balik moto yg tesadai kat umah 2...

korn_kedah

Join date : 20/08/2011
Age : 26

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by matnur_83 on Fri Sep 23, 2011 4:45 pm

korn_kedah wrote:salam suma.... kalo nak rebuild tzm yg tersadai... apa yg perlu cek... tlg yg ye, ttba ada aura nak buat balik moto yg tesadai kat umah 2...
chek plug,carb,tangki dan lain2.bnayak benda nak kene check

matnur_83

Join date : 18/03/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by speeder23 on Mon Sep 26, 2011 11:04 am

matnur_83 wrote:
korn_kedah wrote:salam suma.... kalo nak rebuild tzm yg tersadai... apa yg perlu cek... tlg yg ye, ttba ada aura nak buat balik moto yg tesadai kat umah 2...
chek plug,carb,tangki dan lain2.bnayak benda nak kene check

tambah sket..servis balik blok..tukar seal2/gasket yg dah lama..minyak itam.tukat set spoket..tayar mesti keras dah..kene tukar gak..cek balik wiring2 takut putus kene gigit tikus rabbit

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by Ady Redchili on Tue Nov 15, 2011 11:20 am

nak baik...overhule sekali...

Ady Redchili

Join date : 15/11/2011
Age : 48

Back to top Go down

Re: PANDUAN MEMBELI YAMAHA TZM 150 TERPAKAI

Post by Sponsored content Today at 4:09 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum