2 stroke carbon endcan

View previous topic View next topic Go down

2 stroke carbon endcan

Post by alep on Fri Feb 26, 2010 4:44 pm

Salam kpd RMCian sekalian,

ni aku nak letgo 2nd hand carbon endcan baru PAKAI x sampai 2 minggu, SIMPAN x sampai 2bulan, aku nak letgo sebab

i. ekzos ni x padan dengan zx aku
ii. ekzos ni hanya plug and play dgn yamaha 125z, mito 125 dan aprilia 125, RXZ x pernah aku ukur
iii. ekzos zx aku jadi bocor sbb ngada2 wat lubang baru utk pasang ekzos ni
iv. aku pon berbelah bagi nak letgo sbb bunyi dia sedap
v. aku da deal dgn bro takim ekzos nak wat ekzos utk aku


HARGA RM200.00





Sape2 yang berminat bole SMS aku 013-Dua Kosong Tiga 6080, sms dulu baru call, takut tgh bz, Call On Delivery (COD) area Gombak or Batu Cave, sape2 yang nak pos kena tambah kos sendiri

alep

Join date : 26/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: 2 stroke carbon endcan

Post by riq_77 on Fri Feb 26, 2010 5:35 pm

rege leh nego lagi x?

riq_77

Join date : 18/01/2010
Age : 105

Back to top Go down

Re: 2 stroke carbon endcan

Post by alep on Fri Feb 26, 2010 11:07 pm

riq_77 wrote:rege leh nego lagi x?

nnt pepehal PM aku, ni riq yang jual minyak agip ke?

alep

Join date : 26/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: 2 stroke carbon endcan

Post by riq_77 on Sat Feb 27, 2010 1:08 pm

yezzaaa...dulu ar juai...sakng dah takde,supplier tak bawak barang

riq_77

Join date : 18/01/2010
Age : 105

Back to top Go down

Re: 2 stroke carbon endcan

Post by mende laa on Mon Mar 01, 2010 1:42 am

leh pki kt tzm x?

mende laa

Join date : 22/01/2010
Age : 28

Back to top Go down

Re: 2 stroke carbon endcan

Post by blacken on Mon Mar 01, 2010 5:29 pm

mende laa wrote:leh pki kt tzm x?

Boleh nyer..abes kuat pon kene welding sket2 la..hehe..

Bro..tapak ahm boleh plug n play ke?

blacken

Join date : 16/02/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: 2 stroke carbon endcan

Post by riq_77 on Mon Mar 01, 2010 6:40 pm

ha`ah...tapak ade kasi skali ke?

riq_77

Join date : 18/01/2010
Age : 105

Back to top Go down

Re: 2 stroke carbon endcan

Post by blacken on Tue Mar 02, 2010 7:39 am

Tapak AHM ada 3 lubang..end can ni ada 5 lubang..so mmg x leh masuk kot..bro kene jual tapak skali ni..

blacken

Join date : 16/02/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: 2 stroke carbon endcan

Post by airec02 on Tue Mar 02, 2010 4:21 pm

tu stiker yoshi tu tampai sndri ke?.. mcm ekjos aku je aku tengok..

tapak m berjejari (radius) besar. kena potong kecikan skik klw nak masuk..

airec02

Join date : 19/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: 2 stroke carbon endcan

Post by alep on Fri Mar 05, 2010 10:15 pm

blacken wrote:Tapak AHM ada 3 lubang..end can ni ada 5 lubang..so mmg x leh masuk kot..bro kene jual tapak skali ni..

ade 6 lubang, kalau tzm rase kena modi tapak, xpon hantar ke kedai welding je, kalau tapak standet mmg x ngam, cuba ukur dulu, kalau xnak cabut ekzos tu nak ukur, amek benang x pon reben, ukur lilitan luaran ekzos tu pakai pembaris dulu, ukur pada endcan dan ukur pada area tapak, then guna rumus "saiz jejari = lilitan luaran (bahagi) [2 x 22/7] , kira yang dlm [] dulu, then kalau nak tau diameter, diameter= 2 x jejari, ni rumus math form 1 ni, tujuan wat benda ni nak kira saiz lubang, so mmg x tepat ukuran sbb mesti ada ralat dlm plusminus 0.2cm -0.3cm disebabkan yang amek kire ni hanya diameter luaran lubang, bukan dlm, kan paip tu kan ade ketebalan dia

alep

Join date : 26/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: 2 stroke carbon endcan

Post by alep on Fri Mar 05, 2010 10:23 pm

airec02 wrote:tu stiker yoshi tu tampai sndri ke?.. mcm ekjos aku je aku tengok..

tapak m berjejari (radius) besar. kena potong kecikan skik klw nak masuk..

kalau nak banding dgn ekjos standet kips aku, jejari ekzos ni jadi kecik means ekzos ni mmg kecik sket berbanding ekzos kips aku, kalau yg da x stendet tu, aku tgk mcm sumbat je trus, senang cite kalau dgn AP125 and mito125, dia plug and play je

alep

Join date : 26/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: 2 stroke carbon endcan

Post by alep on Fri Mar 05, 2010 10:30 pm

blacken wrote:
mende laa wrote:leh pki kt tzm x?

Boleh nyer..abes kuat pon kene welding sket2 la..hehe..

Bro..tapak ahm boleh plug n play ke?

dari pandangan kasar, mcm bole masuk, sbb tapak ahm lbe kecik dari tapak kips aku, try ukur dulu

alep

Join date : 26/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: 2 stroke carbon endcan

Post by alep on Fri Mar 05, 2010 10:32 pm

riq_77 wrote:ha`ah...tapak ade kasi skali ke?
alamak, sori bro, xdak la tapak lbe

alep

Join date : 26/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: 2 stroke carbon endcan

Post by Sponsored content Today at 2:10 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum