SETTING YAMAHA TZM 150

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by mw_bitara on Wed Nov 10, 2010 12:11 pm

emm...
nmpknya tread ni dh mati...
smuanya dh diam...
huhuhu....
kte cite skit psl tyr plk...
brp saiz tyr pling beso yg tzm bole gna??
Very Happy

mw_bitara

Join date : 24/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by speeder23 on Wed Nov 10, 2010 12:14 pm

paling beso dlu duro 130 Smile

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by mw_bitara on Sat Nov 13, 2010 1:48 am

speeder23 wrote:paling beso dlu duro 130 Smile

hik...hik...
member kte pkai 160/70...
cun...
mcm superbike...
tp spoket nk kna pkai 17/49 la...
klu x,,mto jd brat...
hehehe... lol!

mw_bitara

Join date : 24/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by sharkrider89 on Sat Nov 27, 2010 2:59 am

klu pkai 160/70...smart la...hehe mmg mcm superbike...
tp xpelik ke tzm wat cm2?? Shocked

sharkrider89

Join date : 27/11/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by RevRider on Sat Nov 27, 2010 8:05 am

160/70?????........perghhhhh.......aku pakai 130/70 pon dah nampak bagak dan terasa beratnya...............rim M boleh support ker saiz 160/70 tu........ scratch

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by Izat_TZM on Sat Nov 27, 2010 9:04 am

setakat aku penah tgk 150/70 ada la... yg tue mmg dh cun kena lak mmbr aku pkai single seat.. lagi nmpk menarikkan... huhu

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by RevRider on Sat Nov 27, 2010 9:09 am

Izat_TZM wrote:setakat aku penah tgk 150/70 ada la... yg tue mmg dh cun kena lak mmbr aku pkai single seat.. lagi nmpk menarikkan... huhu

wei Izat................jom perlis................ Very Happy Very Happy

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by sharkrider89 on Sun Nov 28, 2010 10:37 pm

nak tanya la.....saiz spoket ape yg sesuai kalau motor tzm nie banyak guna utk highway+jln bukit......???

sharkrider89

Join date : 27/11/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by Izat_TZM on Mon Nov 29, 2010 10:17 am

RevRider wrote:
Izat_TZM wrote:setakat aku penah tgk 150/70 ada la... yg tue mmg dh cun kena lak mmbr aku pkai single seat.. lagi nmpk menarikkan... huhu

wei Izat................jom perlis................ Very Happy Very Happy

sorry la bro... hari tue xde tenet sgt so xsempat nk usha2 projek2 baru ride nie.. last minit xsempat dh nk apply cuti.. kena lak skang nie time2 tgh bz... nnt kita g yg lain pulak.... sorry2...

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by valentino joei99 on Mon Nov 29, 2010 10:34 am

sharkrider89 wrote:nak tanya la.....saiz spoket ape yg sesuai kalau motor tzm nie banyak guna utk highway+jln bukit......???

tengok berat rider jgak,lain org lain spoket,lain moto lain spoket..kena try sendiri,sampai dapat setting yg ngam dan puas hati.. Smile
biasanya susah nak dapat 2-2 sedap,hiway dan bukit,sebab kat hiway mestila nak main long kan,kat bukit plak nak pick up sedap..so,kena try sendiri,baru bleh dapat hasil yg sesuai ngan jiwa..kalau rajin,time nak main hiway,pakai spoket hiway,time nak main bukit,tukar spoket bukit..kalau rajin laa... study Smile

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by Izat_TZM on Mon Nov 29, 2010 11:38 am

aku pkai 16-47... dua2 aku redah je... tp tgk setting mtr la... huhu

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by speeder23 on Mon Nov 29, 2010 11:44 am

Izat_TZM wrote:aku pkai 16-47... dua2 aku redah je... tp tgk setting mtr la... huhu

kombinasi dah ok tu...


________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by Izat_TZM on Mon Nov 29, 2010 5:19 pm

dulu pkai 16-46... sedap gila.. pastue tuka tayar pkai battlax 016, mtr trus jd lembab gila... pick up hancus, top lagi la hancus... asalnya pkai duro 90/70 je.... tp ada suspek yg bush utk penghadang swing arm dgn rim tue jadi masalah... sbb dia tuka yg lain... pkai besi biasa, hampeh je... ada kemungkinan x?

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by valentino joei99 on Mon Nov 29, 2010 6:42 pm

err..xde effect kot..kalau efek moto goyang boleh jadi la,tp top speed xkacau rasanya...mungkin tayar tu grip sangat kot,dah jadi drag plak,hehe.. study drunken Razz

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by sharkrider89 on Mon Nov 29, 2010 9:27 pm

betoi2...kne try ngan jiwa sendri la....hehe
thankz 4 the info bro joe....bulan 12 nie sy try saiz spoket mane yg ngam.... Twisted Evil Twisted Evil

sharkrider89

Join date : 27/11/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by Izat_TZM on Tue Nov 30, 2010 12:33 am

joei... yke... tp besi tue xikut cutting asal tau... sekadar besi bulat biasa, tue pon xbulat sgt... ada lekuk2 mcm spanar ring kat dlm dia... haha... potong pon senget sket... and lepas pada tue, bearing jd cepat haus.... sblm nie pkai blkg 46... lepas pada tue, jadi rasa berat tuka pkai 47.... pon xbrp ngam sgt... mula2 igtkan sbb buka 016 saiz dia lagi besar so diameter lagi besar.. jadi spoket xngam... tp xmungkin jgk kan.. beza sikit sgt...

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by valentino joei99 on Tue Nov 30, 2010 8:55 am

mana pegi yg ori punya??kalau bush tu ada lekuk2 mungkin jugakla boleh kacau speed,sebab benda tu patutnya kena licin,sebab shaft nak pusing kat dalam tu..ada letak gris x?study:


bg aku,kalau nak laju:
enjin&blok xde leaking+ekzos cun+carb cun+api cun+gearbox cun+sproket&rantai ngam+bearing&barang berkaitan semua ringan(xjem@ketat)..kalau bearing ketat,mmang jejas klajuan..ko tengok moto lesing,kalau pusing tayar pakai tangan,ringan je,kmain lama baru brenti,bearing tayar pun diorang pakai hi speed.. study

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by Izat_TZM on Tue Nov 30, 2010 4:45 pm

mungkin jgk kan... yg ori mana g ntah.. masa tukar tayar hari tue dia wat hilang tp xbgth.... time nk tuka spoket baru perasan.. hampeh je... haha...

tp jeoi, kalu air kuar ikut tmpt pengikat plug sbb apa eh? aku punya mtr ada kuar... dh lama dh, dari dulu ag.. tp yg tue dulu xde effect pape.. boleh je naik laju... haha... skang nie yg dia tgh meragam... huhu

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by valentino joei99 on Tue Nov 30, 2010 5:51 pm

Izat_TZM wrote:mungkin jgk kan... yg ori mana g ntah.. masa tukar tayar hari tue dia wat hilang tp xbgth.... time nk tuka spoket baru perasan.. hampeh je... haha...

tp jeoi, kalu air kuar ikut tmpt pengikat plug sbb apa eh? aku punya mtr ada kuar... dh lama dh, dari dulu ag.. tp yg tue dulu xde effect pape.. boleh je naik laju... haha... skang nie yg dia tgh meragam... huhu

gi la cari bush tu yg ori punya,takut lama2 effect kat tempat lain plak,makan shaft ke,kang lembik plak shaft tu time moto tengah jalan,jgn buat pasal woo..xpun takut housing bearing kat sport rim tu makan.. drunken
air kluar kat tempat pengikat plug???maksud ko kat head??kat lubang plug tu?kemungkinan gasket head ko ada leaking,yg bulat tu,yg ada dua tu..xsusah pun,kluarkan air radiator dulu,bukak head,tukar gasket baru,pasang balik,settle,insyaAllah..study Smile
lepas tu kalau rajin set carb balik,yela,gasket baru,compression padattt..hehe.. bom

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by valentino joei99 on Tue Nov 30, 2010 5:55 pm

sharkrider89 wrote:betoi2...kne try ngan jiwa sendri la....hehe
thankz 4 the info bro joe....bulan 12 nie sy try saiz spoket mane yg ngam.... Twisted Evil Twisted Evil

kalau nak try,ko beli yg biasa punya dahla,rm10-15 je,nanti dah dapat setting yg ngam baru beli satu set yg ok punya,rk ke,did japan ke,renthal ke.. Smile drunken

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by sharkrider89 on Tue Nov 30, 2010 10:08 pm

owh...ok2...
betoi gak kn, klau nak try kena pakai yg biasa2 dulu la....hehehe

sharkrider89

Join date : 27/11/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by speeder23 on Fri Dec 10, 2010 10:59 am

kena cari hub spoket spare la...1 ngan sett bukit..1 ngan set lajak Twisted Evil

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by RevRider on Fri Dec 10, 2010 3:53 pm

speeder23 wrote:kena cari hub spoket spare la...1 ngan sett bukit..1 ngan set lajak Twisted Evil

King of Awana sudah bersuara...................hehehehehehe

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by speeder23 on Fri Dec 10, 2010 3:54 pm

iye la tu...king mende nye..

gayat wei tinggi2 ni

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by Izat_TZM on Tue Dec 14, 2010 9:49 pm

valentino joei99 wrote:
Izat_TZM wrote:mungkin jgk kan... yg ori mana g ntah.. masa tukar tayar hari tue dia wat hilang tp xbgth.... time nk tuka spoket baru perasan.. hampeh je... haha...

tp jeoi, kalu air kuar ikut tmpt pengikat plug sbb apa eh? aku punya mtr ada kuar... dh lama dh, dari dulu ag.. tp yg tue dulu xde effect pape.. boleh je naik laju... haha... skang nie yg dia tgh meragam... huhu

gi la cari bush tu yg ori punya,takut lama2 effect kat tempat lain plak,makan shaft ke,kang lembik plak shaft tu time moto tengah jalan,jgn buat pasal woo..xpun takut housing bearing kat sport rim tu makan.. drunken
air kluar kat tempat pengikat plug???maksud ko kat head??kat lubang plug tu?kemungkinan gasket head ko ada leaking,yg bulat tu,yg ada dua tu..xsusah pun,kluarkan air radiator dulu,bukak head,tukar gasket baru,pasang balik,settle,insyaAllah..study Smile
lepas tu kalau rajin set carb balik,yela,gasket baru,compression padattt..hehe.. bom

maybe jugak... tp dh tukar 1 set gasket head skali dgn ring tue... tue yg xphm... haha... pelik sket la motor nie.. yg dulu ok je... haha... kalau ikat head kuat sgt sampai gasket head penyet leh jadi sbb yg lebih kurg jgk ke?

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: SETTING YAMAHA TZM 150

Post by Sponsored content Today at 8:14 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum