Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by ShamZX11 on Sun Jan 17, 2010 9:19 am

pirat Dari rumah sebelah...

Kata RR, mesti ler kena bikin ekzos undertail kan... ekzos undertail dah beli pun, cuma nak mode masuk jer lagi... kalau ada masa cepat ler jadinya... cuba bayangkan kalau dah masuk ekzos tu... Very Happy :Smile ;D...






ShamZX11

Join date : 17/01/2010
Age : 44

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:27 am

ShamZX11 wrote:Takde banyak masa nak update... tapi projek tetap berjalan slow and steady...


















Lepas ni nak masuk signal plak... Yamaha Ego punya signal tu...


________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:28 am

ShamZX11 wrote:Hehehe... moto Chef pun apa kurangnya... lain dari yang lain gak tu...

Signal Ego dah pun dimasukkan kat fairing terbaru ni... tak tau ler OK ke tak pada pandangan korang...






________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:28 am

ShamZX11 wrote:Tapi dia tetap pilih yang standard punya... takpe... hujung minggu ni aku transformkan motor duck runner jadi standard keluaran 1996... kalau tengok motor dia memang sedih giler... aku tengok pun nak nangis... huhuhu... Sad Sad Sad




________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:29 am

ShamZX11 wrote:

Akhirnya malam semalam dari pukul 9 malam sampai pukul 3 pagi aku dapat siapkan side mirror ngan fender (mudguard depan)... fender tu pun tak buat finishing lagi... dah tak nampak ghope ZZR langsung... hehehe...

Amacam? Ada nampak pelik lagi ke? Ada member komplen side mirror baru ni nampak panjang sangat, lusa aku potong sket la...

Fender dari skuter Nitro Grand 125...













Side mirror tu dari skuter Modenas Karisma... tak percaye? Percayalah kerana ianya benar...




Mentol dah tukar kepada jenis LED... sempoi...


________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:30 am

ShamZX11 wrote:Bolehhh... Malaysia Boleh!!! apa salahnya... Sedangkan fairing TZM pun boleh mode masuk ZZR... keh keh keh...




________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:30 am

ShamZX11 wrote:bet edu, lampu tu beli kat Klang Lama tapi kat Sentul pun ada jual. Harga Rm68 jer.

muzhaffar, ekor cbr 600rr custom termasuk seat x termasuk lampu belakang = RM800. Nak mode masuk lampu cbr bolehhh... MAlaysia Bolehhh!!!


Tadi dah tukar ekzos ala-ala Yoshimura baru tu... tokeh kedai kata ZX6R punya... tak kisah la, janji rock!!!








________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:31 am

ShamZX11 wrote:Masa tu memang panjang sket. Skang ni dah potong, pendek sket.


________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:32 am

ShamZX11 wrote:Model NoS terbaru sedang dalam pembikinan... ada lubang angin kat tengah tuuuu...


________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:32 am

ShamZX11 wrote:Akhirnya, mimpi menjadi kenyataan... setelah bertungkus-lumus merelialisasikan impian, maka inilah hasilnya...


Fairing ditogelkan untuk memudahkan kerja-kerja modifikasi.




Subframe and manifold dalam proses pemotongan.




Mencuba lokasi strategik untuk kedudukan baru ekzos dan monoshock.




Setelah 2 hari bekerja keras, inilah hasilnya.










Modify 'air filter' kereta dari jenis untuk Mitsubishi MIVEC, potong dua cam gaban dan modify dengan plet fiberglass... Berjaya !!!




________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:32 am

ShamZX11 wrote:Ekor baru ala-ala Ninja 250R... banyak lagi nak kena trim tu...






________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:33 am

ShamZX11 wrote:Buat perbandingan Ninja 250R dengan Ninja 250RR... keh keh keh...




Aku rasa masuk ekor Ninja 250R macam tak berapa nak masuk ngan ekzos undertail... buat ekor baru ikut stail CBR600RR dan walla... amacam?








________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:33 am

ShamZX11 wrote:2 jam sebelum bersahur pagi tadi sempat siapkan mudguard ni... mode dari coverset ekor belakang RXZ Catalyzer...










Projek lepas ni, fender plak...


________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:34 am

ShamZX11 wrote:Akhirnya siap gak fender tu... seterusnya nak buat finishing ngan cat jer...












________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:35 am

ShamZX11 wrote:Cat hanya siap sekadar Undercoat jer sebelum ride ORR ke Pulau Pinang. Nak buat camno, hujan sokmo... tapi ride ORR panas sokmo... sabar... projek mengecat akan disambung minggu ni...














Kawan lama kat Pulau Pinang pun teruja...








Cat dah beli pun... ikut stripe ni...


________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:36 am

ShamZX11 wrote:Moto aku tak siap cat lagi... sekarang ni pakai fairing klon jer...

Projek terbaru... Laverda convert Ducati 1098R look alike...


________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:36 am

ShamZX11 wrote:Nak belajar boleh tengok camner aku buat prototype nih...












Prototype dah siap. Fender pun dah siap. Lepas ni projek ekor plak.




________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:37 am

ShamZX11 wrote:Ekor sebelum mode...




Ekor lepas mode...


________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:37 am

ShamZX11 wrote:Tak berapa nak siap lagi tapi owner dah ambik untuk raya cina.






________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:38 am

ShamZX11 wrote:Prototype tu aku buat main tampal-tampal jer...


Moto aku cat pun tak berapa siap lagi... ride tetap ride... Mersing...














________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:38 am

ShamZX11 wrote:Gambar pagi ni...






________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:39 am

ShamZX11 wrote:Update terbaru... projek baru...








Ada kenal ke fairing apa ni... macam-macam moto boleh masuk ni... TZM, NSR, FXR150, FZ150i pun boleh ni... owner Aprilia lama tamau ke... keh keh keh...



________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:39 am

ShamZX11 wrote:Projek mono terbaru aku, Monza gas yang ada gas reservoir... spring digantikan dengan spring ZZR 250 ori...

Bila bahagian-bahagian diceraikan....




Dah tukar spring ZZR 250 yang ori...




Blueprint bracket baru untuk ZZR 250 dan GPZ 500...




Bracket dah siap...




Dah dipasangkan kat absorber... spring merah dan bracket kaler gold tu yang ori punya...





Harga promosi Rm400...


Satu telah dibeli oleh owner GPZ oldskool... ada satu jer lagi bracket prototype...

________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:40 am

ShamZX11 wrote:Aku stop sekejap kerja fiber, recondition motor ni la... banyak parts dah ditukar bagi tiptop dan kualiti terbaik... buktinya, belum seminggu on the road aku dah buat endurance test ke Cameron Highland semalam... pergi panas balik hujan sepanjang jalan... takde tanda-tanda semput atau apa-apa yang tak memuaskan hati... idling 800 ~ 1000 rpm masa pegi dan sampai rumah malam tadi pun takde perubahan... best...







Kalau ada sesiapa berhajat memiliki ZZR250 terbaik... sila contact aku... final touch up tak siap lagi...mungkin minggu depan masuk iklan...

________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by matasura on Sun Jan 17, 2010 9:40 am

ShamZX11 wrote:Huhuhu... Aku dah start buat fiber semula... motor terbaik tu dah dijual... Dan dah dapat order untuk mode Z750s, VFR, ER6n dan ZZR250...


Ekor mode dari Aprilia 125. Bagi masuk ZZR 250 tanpa ubah frame tapi banyak lagi nak kena trim...








________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Transformasi ZZR250 kepada Ninja 250RR

Post by Sponsored content Today at 7:37 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum