KOD BEARING ENGINE TZM

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by bogonz on Wed Apr 14, 2010 10:12 am

moto aku masa oberhaul hr tu, tkr bering craknshaft jer 2 bijik. ada org tu bwk moto aku kata ok jer. dkt 200, throttle ada lg. meter aku ringan kut..... Razz Razz

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by Izat_TZM on Wed Apr 14, 2010 10:52 am

betul2 joei... kalu setting x ngam x guna gak...
bogonz.. ala, malu2 pulak nk kata motor laju.. huhu

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by bogonz on Wed Apr 14, 2010 11:53 am

masalahnye, dia naik jer dpt camtu. aku bwk plg2 pun 160-170 jer... Laughing

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by valentino joei99 on Wed Apr 14, 2010 12:38 pm

bogonz wrote:moto aku masa oberhaul hr tu, tkr bering craknshaft jer 2 bijik. ada org tu bwk moto aku kata ok jer. dkt 200, throttle ada lg. meter aku ringan kut..... Razz Razz

mmangla,masa overhaul hritu tukar bearing crank je 2 bjik,sbab masa overhaul yg sblum tu dah masukkan segala macam toyol kat dalam tu....kan???? Smile Smile study Twisted Evil Twisted Evil

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by bogonz on Wed Apr 14, 2010 12:48 pm

valentino joei99 wrote:
bogonz wrote:moto aku masa oberhaul hr tu, tkr bering craknshaft jer 2 bijik. ada org tu bwk moto aku kata ok jer. dkt 200, throttle ada lg. meter aku ringan kut..... Razz Razz

mmangla,masa overhaul hritu tukar bearing crank je 2 bjik,sbab masa overhaul yg sblum tu dah masukkan segala macam toyol kat dalam tu....kan???? Smile Smile study Twisted Evil Twisted Evil

uishhhh...mana ada. x caya tny muk. rod pun masuk rod yg bkn ori. ntah apa brnad ntah. TKJR ke apa ke.... study

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by valentino joei99 on Wed Apr 14, 2010 1:20 pm

huiyoo,rod bukan ori,mesti rod lesing ni!tkrj kot,made in japan.. Smile
pastu kena plak ngan kombinasi bearing2 toyol beserta jarum carb ori,di tune oleh muk dan di tunggang oleh papagon,mmangla melantun2 peginyer.... Twisted Evil Twisted Evil

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by Izat_TZM on Wed Apr 14, 2010 8:15 pm

haha... setuju... sblm tue dh masuk toyol nie.. huhu

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by speeder23 on Wed Apr 14, 2010 9:52 pm

bogonz wrote:
valentino joei99 wrote:
bogonz wrote:moto aku masa oberhaul hr tu, tkr bering craknshaft jer 2 bijik. ada org tu bwk moto aku kata ok jer. dkt 200, throttle ada lg. meter aku ringan kut..... Razz Razz

mmangla,masa overhaul hritu tukar bearing crank je 2 bjik,sbab masa overhaul yg sblum tu dah masukkan segala macam toyol kat dalam tu....kan???? Smile Smile study Twisted Evil Twisted Evil

uishhhh...mana ada. x caya tny muk. rod pun masuk rod yg bkn ori. ntah apa brnad ntah. TKJR ke apa ke.... study

brand pe ni?TAK TERKEJAR ke?hahah

wahhh...memasing moto sedap nih...lagi moto bogonz...

gonz kasi tukar pring clutch tu...keras daaa....

sape joki moto yg diperkatakan tu gonz???hmmmm scratch

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by Izat_TZM on Wed Apr 14, 2010 11:47 pm

wahh... bro speeder terbakar ke?? huu

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by saffara on Wed Apr 21, 2010 5:22 pm

hari tue ada mmbr pkai full set bearing FAG pening pala dia nk setting.. ada je yg xngam...

salam... geng, sori nk mencelah ni.

aku dah order bearing FAG C3 full set, org tu kata best pakai bearing ni, enjin lembut & ringan. tapi statement ni yg bikin sy kecut perut ni. btul ke bearing FAG susah nk setting? huaaaaaaaa...... Sad

saffara

Join date : 22/03/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by Izat_TZM on Wed Apr 21, 2010 6:17 pm

FAG c3 bukan fiber kan...

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by saffara on Wed Apr 21, 2010 6:35 pm

Izat_TZM wrote:FAG c3 bukan fiber kan...

besi la kut, tapi brader tpt sy ambik brg ni kate best pakai bearing ni, motot dia pun pakai bearing ni. tapi btol ke susah nk setting? adoyaii... risau dah nih.

saffara

Join date : 22/03/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by FlyingMan on Wed Apr 21, 2010 10:34 pm

saffara wrote:
hari tue ada mmbr pkai full set bearing FAG pening pala dia nk setting.. ada je yg xngam...

salam... geng, sori nk mencelah ni.

aku dah order bearing FAG C3 full set, org tu kata best pakai bearing ni, enjin lembut & ringan. tapi statement ni yg bikin sy kecut perut ni. btul ke bearing FAG susah nk setting? huaaaaaaaa...... Sad
boleh ajer.........mesti buleh setting punya kalau tak boleh setting laju 140.........setting la biar buleh g 200 jer......

FlyingMan

Join date : 18/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by Izat_TZM on Wed Apr 21, 2010 11:31 pm

saffara wrote:
Izat_TZM wrote:FAG c3 bukan fiber kan...

besi la kut, tapi brader tpt sy ambik brg ni kate best pakai bearing ni, motot dia pun pakai bearing ni. tapi btol ke susah nk setting? adoyaii... risau dah nih.

kalu bese xde masalah kot... cuma kalu fiber nie ssh sket sbb ringan sgt lagi2 1 set... tapi kalu pandai xde masalah nk setting.. dont worry bro... huhu... bak kata flyingman... setting 200 pnya lah... huhu...

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by saffara on Thu Apr 22, 2010 1:13 pm

Izat_TZM wrote:
saffara wrote:
Izat_TZM wrote:FAG c3 bukan fiber kan...

besi la kut, tapi brader tpt sy ambik brg ni kate best pakai bearing ni, motot dia pun pakai bearing ni. tapi btol ke susah nk setting? adoyaii... risau dah nih.

kalu bese xde masalah kot... cuma kalu fiber nie ssh sket sbb ringan sgt lagi2 1 set... tapi kalu pandai xde masalah nk setting.. dont worry bro... huhu... bak kata flyingman... setting 200 pnya lah... huhu...

keskeskes Laughing 200 pon 200 la, janji dapat jalan dgn tenag. hehe. thanx brother!

saffara

Join date : 22/03/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by Izat_TZM on Thu Apr 22, 2010 7:09 pm

xde hal... aku nie ckp je.. blom (",) bersuara lg.. huhu

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by speeder23 on Fri Apr 23, 2010 11:04 am

amboi...200?


nak laju2 g mane ni??heheheh Razz

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by Izat_TZM on Fri Apr 23, 2010 9:20 pm

xcukup ag 200 tue... haha...

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by saffara on Sat Apr 24, 2010 10:27 am

speeder23 wrote:amboi...200?


nak laju2 g mane ni??heheheh Razz

nak balik umah bang, nak berak Embarassed
heheh

saffara

Join date : 22/03/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by Izat_TZM on Sat Apr 24, 2010 12:09 pm

standby motor laju2 utk tue je... bagus jugak.. emergency kes...

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by speeder23 on Tue Apr 27, 2010 11:16 am

bering dah luar biase...pelumba pun mesti luar biase..... Very Happy

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by Izat_TZM on Wed Apr 28, 2010 7:48 am

mesti la... duit pon kena luar biasa... huhu

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by abe_LuiNg on Mon May 10, 2010 8:15 pm

salam..
hehe
nak tnya nih..
bearing yg fag p.63 tu fiber ke besi?
kalau yg crankshaft kiri kanan brape ek sbijik?

sape penah pakai rod brand long?
ok x?
hrga bape skang?

abe_LuiNg

Join date : 17/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by RevRider on Tue May 11, 2010 8:48 am

salam abe luing.................. Smile
bearing fag tu memang besi, cuma ada cover fiber ditepinya
dah lupa berapa harganya tapi dalam sekitar rm70-rm80 sebijik kot
rod brand long pon aku pernah pakai..............ok la kot sebab tak pernah patah pon............... Very Happy Very Happy harga dah lupa la berapa RM..........sekarang ni pakai TKRJ jer............... Very Happy

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by din_jinjang on Tue May 11, 2010 1:10 pm

TKRJ??taktekejar???

din_jinjang

Join date : 19/01/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: KOD BEARING ENGINE TZM

Post by Sponsored content Today at 4:08 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum