Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Page 5 of 13 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by valentino joei99 on Thu Apr 29, 2010 12:09 pm

err..haiii... rabbit

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by RevRider on Fri Apr 30, 2010 9:57 am

salam...................bahagianya hari ni...........akhirnya projek aku menjadi...............petang ni bertambah la koleksi 150 2stroke aku................................... Very Happy Very Happy Very Happy

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by valentino joei99 on Fri Apr 30, 2010 10:21 am

lah pulak,beli belang ke??ke fzi???ke cbr???ke modenas elegant 150??? Very Happy Very Happy
ada power valve x??hehe..

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by speeder23 on Fri Apr 30, 2010 10:28 am

wahh...jadi tokan moto skang ni

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by RevRider on Fri Apr 30, 2010 10:38 am

valentino joei99 wrote:lah pulak,beli belang ke??ke fzi???ke cbr???ke modenas elegant 150??? Very Happy Very Happy
ada power valve x??hehe..

apa barang 4stroke...............aku hardcore 2strokers..................yang ko serkap jarang tu sumernya 4stroke laaaa............. Smile Smile Smile

PV?.................sudah semestinya.............................. Very Happy Very Happy Very Happy

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by RevRider on Fri Apr 30, 2010 11:39 pm

[img][/img] [img][/img]

koleksi terbaru haku...................baru dapat petang tadi................heh heh heh............... Very Happy Very Happy

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by arejim on Sat May 01, 2010 9:25 pm

alamak...single arm!!!!!!!!!! Shocked

arejim

Join date : 18/01/2010
Age : 28

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by ZuyaLagendaZ110 on Sun May 02, 2010 3:09 am

smart2 rev....

ZuyaLagendaZ110

Join date : 18/01/2010
Age : 26

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by valentino joei99 on Mon May 03, 2010 10:11 am

woww,sp ori ke tu??full specs?? Shocked Twisted Evil

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by speeder23 on Mon May 03, 2010 10:40 am

wahh...tambah koleksi tu Very Happy

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by bogonz on Mon May 03, 2010 11:02 am

nmpk gayanye mcm sp ori tu....masyuuukkkkk........

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by RevRider on Mon May 03, 2010 2:40 pm

bogonz wrote:nmpk gayanye mcm sp ori tu....masyuuukkkkk........

memang SP ori tu............nak kena kawin ngan nsr-r la pulak lepas ni, baru boleh 'legal' on the road................... Very Happy Very Happy Very Happy

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by valentino joei99 on Mon May 03, 2010 6:49 pm

kalo sp ori illegal ke dato'??xleh bawak otr??knapa??sebab power sgt ke??? drunken Twisted Evil Twisted Evil

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by RevRider on Mon May 03, 2010 7:26 pm

moto tu register thailand laaaa.............owner lama bawa masuk ke M'sia dan lepas tu terus tak renew road tax................. Smile

sp ori memang tak boleh masuk malaysia kecuali kena bayar cukai yg tinggi kat kastam..........sama macam moto sing gak laa.............. Smile sebab tu la moto tu aku cuma akan buat spare part jer...................kasik kawin ngan nsr malaysia dan lepas tu register kat puspakom..........banyak gak belanja nak keluar, sebab tu la nsr yg dah siap convert agak mahal di pasaran.................. Cool

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by valentino joei99 on Mon May 03, 2010 7:47 pm

oo,cenggitu...enjin sp ngan nsr biasa ada bnyak beza ke??full racing specs??gearbox?? Twisted Evil study Twisted Evil

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by RevRider on Mon May 03, 2010 8:21 pm

valentino joei99 wrote:oo,cenggitu...enjin sp ngan nsr biasa ada bnyak beza ke??full racing specs??gearbox?? Twisted Evil study Twisted Evil

tentang ni ko kena tanya bro Mira-burok..............dia (",) nsr............aku dengar citer sp memang racing spec tapi entahla, aku tak test lagi moto sp tu secara max pasal baru overhoul dan tukar piston & rod & bearing baru........ Smile

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by Razz on Mon May 03, 2010 8:46 pm

masyukkk la latuk nih...
geram je tgk single arm tuh..

Razz

Join date : 17/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by azroY on Mon May 03, 2010 10:46 pm

salam..nk tny cket sal pv patah nie..
1)market pv patah 2 nie brape?
2)brand ape yg bgs?
3)penutup sblh kanan pv patah nie bley dpt ktne?sentul ad x?..

azroY

Join date : 18/01/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by RevRider on Mon May 03, 2010 11:48 pm

azroY wrote:salam..nk tny cket sal pv patah nie..
1)market pv patah 2 nie brape?
2)brand ape yg bgs?
3)penutup sblh kanan pv patah nie bley dpt ktne?sentul ad x?..

adussss..................soklan cepumas nih...............dah lebih 5 tahun aku pakai M, belum ketemu lagi jenis PV patah dua..........tapi PV aku memang dah beberapa kali patah dua.................... Very Happy Very Happy Very Happy

Joeiiiiii...........Bogonzzzzzzz.................tolong kasik info kat kawan kita nih............aku memang tak tau kat mana nak dapat menda nih........ scratch

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by valentino joei99 on Tue May 04, 2010 9:47 am

pv patah???meh sni aku patahkan,free je...hehe....jgn marah,gurau2 je... Laughing Laughing

pv 2 piece ke maksudnya??mcm 1st model punye?kalo area kl&selangor dah payah nak jumpa,boleh dikatakan dah xde,tapi dengar cite belah2 utara ngan timur masih boleh dapat,kena rajin cari la,harga bawah rm200..
tryla cari,kalo jumpa bleh kongsi2 kat sini..tp xde beza sangat pun pakai pv sambung ni,lebih kurang je ngan pv 1 piece.. study study

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by bogonz on Tue May 04, 2010 10:33 am

pv patah?? kat umah aku ada kut 2-3...hhehehehehe azroy....jgn mara aaa...

bg aku la, slamber je aku pki pv made in kepong/jinjang/sentul ni. pki ori pun patah gak. beza cuma cpt ngan lmbt jer. kalo pki lokel ni, x le terkilan sgt bila nak tkr coz bg aku murah. ori sendiri mau igt la..... Shocked

tp tu pendapat aku la.

err....m aku baru nak period tu. mls plak nak menukar kan pad dia. hhehehehehe Razz

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by speeder23 on Tue May 04, 2010 11:36 am

same la...aku punye pun period gak ni gonz...hahaha

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by valentino joei99 on Tue May 04, 2010 11:45 am

speeder23 wrote:same la...aku punye pun period gak ni gonz...hahaha

aikk,blok baru pun period??? Shocked scratch

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by speeder23 on Tue May 04, 2010 12:00 pm

blok memey baru....set pv lama daaa....dah time la tu Razz

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by bogonz on Tue May 04, 2010 12:01 pm

erk....masa tkr blok x tkr bush baru ker?

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: Jilid 3 Yamaha TZM150 : parts...parts...parts..

Post by Sponsored content Today at 6:42 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 13 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum