Ini Kisah HELMETku.. KIsah korang Macammana??

View previous topic View next topic Go down

Ini Kisah HELMETku.. KIsah korang Macammana??

Post by awek$ s@kti on Mon Jun 07, 2010 10:53 am

hahahhahah aku tak pasti topik nie pernah ada atau tak...
tapi aku asyik tgk kita citer sal motor,..
so kali nie aku nak citer pasala HELMET...
benda yang memang tak boleh lari dengan motor...


kira irama dan lagu tak dapat di pisahkan...
so kira macm motor n helmet....
lagikk pun kita kat Mesia wajib pakai helmet kalau naik motor so...

ayuh kita citer apa saja pasal helmet kita huhuhuhuhuhu cheers cheers cheers cheers

awek$ s@kti
Crew

Join date : 17/01/2010
Age : 31

Back to top Go down

Re: Ini Kisah HELMETku.. KIsah korang Macammana??

Post by awek$ s@kti on Mon Jun 07, 2010 11:03 am

huhuhuhuu aku mula dulu ar......

aku sebenarnya bukak citer sal helmet nie..
sal pagi tadikk dalamkelam kabut aku nak gi kerja dah lambat aku
dah siap2 dengan cantik jelita terus start motor jalan.....
dah separuh perjalanan aku perasaan semua org
dok pandang aku maser aku berenti kat traffic light.....
aku agak konfius...

aku rasa aku dah zip mana yang patut....
bedak aku pun tak capuk...... aku pun tgk cermin side mirror..
sekali baru aku pasan

LAH aku tak pakai Helmet rupanya patutlah ringan jer...
n berangin jerkkk huhuhuhu
n aku dengan cargas ar patah balik umah...
ambik helmet.....

Kisah 2..

ni maser ride.... bukan aku yang alami aku nampak sendirikk huhuuhu
kisah Danial ....(anak Mrs Speeder n speeder.....)hikhikhik sorry pinjam story korang..... maser berenti isi minyak on the way nak gi klang, makan seafood..
Kak tun dah ikat helmet danial sebab tak leh klip.....
tapi danial tak mo..so di pendekkan citer.....
Abam pelaju telah terbawak dengan laju LC Merah mereka.....
semasa tengah lajukk... helmet danial telah terbang... dan jatuh di jalan raya.....uhuhhuhuhuhu kami cuba menyelamatkan tapi...
dah terlambat huhuhuhuu...coz jalan tu one wy tak leh patah balik....
huhuhhuhuhuhuhuuhu

sian danial maser tu...... muka shumel2 tgk helmet dia terbang.....
hhuhuhuhuhu skg Danial dah ader helmet barukan.....
cheers cheers

awek$ s@kti
Crew

Join date : 17/01/2010
Age : 31

Back to top Go down

Re: Ini Kisah HELMETku.. KIsah korang Macammana??

Post by Sp33d3r on Wed Jun 09, 2010 9:27 am

hehehehe..... tegelak aku teringat kisah helmet danial terbang...
dah ader helmet baru skang... sian dier helmet terbang...


nie kisah helmet ku sendiri...
ramai saksi kejadian nie...
tahun lepas naik awana lepas HH bulan puasa.
first time la bawak moto sendiri nek awana.
turun tu nak sahur kat Mali depan umah bogon tu
hujan tapi iterang tegar jugak sahur kat situ dalam hujan.
tapi ader payung kan ok la
pas tu angin ribut kuat sumer kiter pon masing2 menyelamatkan diri sebab payung sumer pon dah terbang
aku pon dengan bangga nyer berlari menyelamatkan diri kat atas shoplot tepi tu.
tak sangka telupa bawak helmet skali
aper lagi helmet tu berenang la dalam air penuh air betakung dalam helmet tu
helmet tu telah berjaya diselamatkan oleh batman
balik la ngan helmet basah...
hehehe....
itulah kisah helmetku...

Sp33d3r

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Ini Kisah HELMETku.. KIsah korang Macammana??

Post by awek$ s@kti on Mon Jun 14, 2010 12:42 pm

hahahahha helmet basah..... saya pernah kena huhuhuhu... sungguh cijukk..
bila memakainya huhuhuhu

awek$ s@kti
Crew

Join date : 17/01/2010
Age : 31

Back to top Go down

Re: Ini Kisah HELMETku.. KIsah korang Macammana??

Post by valentino joei99 on Mon Jun 14, 2010 5:46 pm

pasal helmet??helmetku dirampas polis depan minlon(serdang),tp aku berjaya membolos saja dinding itu,balik lalu hiway plus xpakai helmet sampai petronas kat tpm sg besi(nyorok tepi bas,jalan saing je!),pastu call member suh datang hantar helmet.. Razz drunken


Last edited by valentino joei99 on Mon Jun 14, 2010 7:49 pm; edited 1 time in total

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Ini Kisah HELMETku.. KIsah korang Macammana??

Post by awek$ s@kti on Mon Jun 14, 2010 5:59 pm

valentino joei99 wrote:pasal helmet??helmetku dirampas polis depan minlon(serdang),tp aku berjaya membolos dinding itu,balik lalu hiway plus xpakai helmet sampai petronas kat tpm sg besi(nyorok tepi bas,jalan saing je!),pastu call member suh datang hantar helmet.. Razz drunken


perhh naper lak helmet kau leh kena rampas.... Twisted Evil

awek$ s@kti
Crew

Join date : 17/01/2010
Age : 31

Back to top Go down

Re: Ini Kisah HELMETku.. KIsah korang Macammana??

Post by valentino joei99 on Mon Jun 14, 2010 8:00 pm

hehe,dulu kat situ malam minggu slalu ada race 'halal',aku gi tengok2 je,time nak gerak,tengah usyar jalan sbelah kanan,alih2 kena langgar dari kiri,skali polis rush daa,bbudak yg lepak tepi tu kelam kabut lari,sorang mamat tu terus langgar moto aku,2-2 tergolek,(malam tu cmana ntah aku bleh 'ter'pakai helmet murah,xsempat ikat plak tu!)ngam2 bond tu sampai,helmet aku dah jatuh atas jalan,bond tu yg collect,dier suh aku tolak moto gi tepi,tapi aku start moto terus cabutttt!!!(xnak aku tunggu,nak mampuih,kang dicasnye aku race haram,masuk lokap woo!) Laughing Laughing
dier baling aku pakai helmet tu,tapi xkena,hehe,pengkar gak tangan dier.. Razz Razz
xtaula ape jadi kat helmet tu,dah kena gelek bas kot atas hiway tu..study drunken








err,kalo bond tu baca post ni,aku mintak maafla ye,maklumla,masa tu bbudak lagi.. Laughing Laughing Razz

pengajaran disini,jauhi aktiviti kurang sihat,dan ikatlah tali helmet anda...lg satu,jgn lari dari polis,skarang ni diorang terus tembak je... drunken bounce drunken

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Ini Kisah HELMETku.. KIsah korang Macammana??

Post by awek$ s@kti on Wed Jun 16, 2010 11:41 am

hahhahhaaha sungguh sardis cerita helmet ko....
nasib helmet murah hahahahha....

kisah helmet aku.......

aku bila sampai indon sanggup tu beli helmet baru.... carry luggage agik hahahaha makcik aku kat org sibuk shopping baju aku lak beli barang org yang jarang terfikir nak beli huuhhuhu Helmet hikhikhik
ti kalau gi agikk aku nak beli agikk hahahhaha

awek$ s@kti
Crew

Join date : 17/01/2010
Age : 31

Back to top Go down

Re: Ini Kisah HELMETku.. KIsah korang Macammana??

Post by syahril_tt on Wed Jun 16, 2010 1:20 pm

helmat kat indon lepas ke ngan kastam?...bukan nak ade cop sirim ke?...

syahril_tt

Join date : 26/01/2010
Age : 26

Back to top Go down

Re: Ini Kisah HELMETku.. KIsah korang Macammana??

Post by valentino joei99 on Wed Jun 16, 2010 3:43 pm

err,helmet arai ngan shoei pun xde cop sirim,agv valentino rossi pun xde jgak..hehe.. Laughing rabbit
tp xtaula kalau sangkut kat kastam.. study

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Ini Kisah HELMETku.. KIsah korang Macammana??

Post by awek$ s@kti on Wed Jun 16, 2010 7:38 pm

syahril_tt wrote:helmat kat indon lepas ke ngan kastam?...bukan nak ade cop sirim ke?...


hushh tentulah lepas.. aku dah bawak 2 biji.. lepas....tapi....
aku gi indon ngan famili...so 2 kali aku gi tu...
bila balik bawak helmet tu...aku lepas... sebab kita org tak payah lalu kastam.. maybe coz aku n family
2 yang check giler2 kat indon... kalau indon lepas... selalunya mesia lepas...
melainkankau bawak pokok ker... barang terlarang atau haiwan ... cheers

awek$ s@kti
Crew

Join date : 17/01/2010
Age : 31

Back to top Go down

Re: Ini Kisah HELMETku.. KIsah korang Macammana??

Post by bogonz on Fri Jun 18, 2010 11:27 am

bkn nak bwk msk helmet ni nak kena ada AP ke?

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: Ini Kisah HELMETku.. KIsah korang Macammana??

Post by awek$ s@kti on Fri Jun 25, 2010 7:07 pm

hmm tak aderlah... senag citer nak beli helmet beli maser gi indon ngan famly..
kalau ngan kawan kena check detail ngan kastam huhuhuhu

awek$ s@kti
Crew

Join date : 17/01/2010
Age : 31

Back to top Go down

Re: Ini Kisah HELMETku.. KIsah korang Macammana??

Post by RevRider on Fri Jun 25, 2010 11:22 pm

beli helmet dari negara mana2 sekalipon, kalo tak kena check ngan kastam memang la lepas.............kalo kastam dapat detect, helmet tu akan terus dirampas kerana helmet bukannya barang yg boleh lepas dengan cukai...........risiko tanggung sendiri laaaaaa.............. Cool kena ada permit untuk bawa masuk helmet dan dapat approve dari sirim...............

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: Ini Kisah HELMETku.. KIsah korang Macammana??

Post by awek$ s@kti on Tue Jul 13, 2010 6:50 pm

yup penjelasan yang tepat...
so pergilah bercuti dengan family yerkkkkk

awek$ s@kti
Crew

Join date : 17/01/2010
Age : 31

Back to top Go down

Re: Ini Kisah HELMETku.. KIsah korang Macammana??

Post by Sponsored content Today at 8:29 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum