knp moto aku midrange dia mcm hareemmmmm

View previous topic View next topic Go down

knp moto aku midrange dia mcm hareemmmmm

Post by bogonz on Fri Jun 18, 2010 4:32 pm

nak minta pendapat kawan2 smua.

m aku tu, midrange dia mcm haram. antara rpm 4.5k - 6.8k mcm tu, mcm sebu kaw2 punyer. nak kena high rev (above 7k) baru ok. aku pun x tau nak buat camner lg. pv dah set kedudukan stended. piston saiz stended. cdi ori. cable pv smua cun. pv baru jer bukak sebis. pulley ok (x pecah, cair). carb set ok (mainjet 210 pilot 32.5), ekjos stended. hari tu dah bwk kat panjang dia ckp cuba tkr ekjox stended coz masa tu aku pki ekjos lain. ni dah sarung stended blk pun still rasa mcm tu gak.

aku dah ilang akal nak buat camner lg dah ni. nak try tkr cdi plak tgk camner. dan kalo ada rm lbh, nak try pki cable plug NGK tu plak tgk ada efek ke x...

ada x solution lain2 yg korg bole tolong....

study

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: knp moto aku midrange dia mcm hareemmmmm

Post by zHaF on Fri Jun 18, 2010 4:56 pm

try tukar CDi lecing.. hehe

________________________________________________________________________________________________

Don't Read This Unless You are Dumb.

zHaF
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: knp moto aku midrange dia mcm hareemmmmm

Post by bogonz on Fri Jun 18, 2010 5:09 pm

tu la tu. menunggu gak cdi laysing ni. agak2 ada umah kul bp bro? bole singgah kang....hehehehe

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: knp moto aku midrange dia mcm hareemmmmm

Post by valentino joei99 on Fri Jun 18, 2010 6:24 pm

semua stended???bobok???maknanyer moto tu mintak di'full modified' la tu...hehe.... Twisted Evil Twisted Evil







try cdi@koil plug la papa.. study

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: knp moto aku midrange dia mcm hareemmmmm

Post by zHaF on Fri Jun 18, 2010 10:01 pm

kita tgk apa kata tuan tanah esk... tungguuu

________________________________________________________________________________________________

Don't Read This Unless You are Dumb.

zHaF
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: knp moto aku midrange dia mcm hareemmmmm

Post by riq_77 on Wed Jun 23, 2010 7:40 pm

amcam bogon,dah ok lom? coil plug dah try tuka? simptom cam same ngan yang aku kene kat depan zoo dlu,lpas didi tuka coil plug ok jerk....

riq_77

Join date : 18/01/2010
Age : 105

Back to top Go down

Re: knp moto aku midrange dia mcm hareemmmmm

Post by Izat_TZM on Thu Jun 24, 2010 12:10 am

aku dulu jadi gak mcm tue... tp carb pnya jarum yg tmpt timing rtue prob.. gosok balik baru ok..

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: knp moto aku midrange dia mcm hareemmmmm

Post by bogonz on Thu Jun 24, 2010 11:12 am

takat ni yg dah tkr adalah cdi je. ada la rasa ok skt. next step nak try tkr coil plug or hntr setting dulu. nnt aku hapdate lg.....

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: knp moto aku midrange dia mcm hareemmmmm

Post by Sponsored content Today at 8:12 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum