Panduan beli motor seken Honda NSR 150rr

View previous topic View next topic Go down

Panduan beli motor seken Honda NSR 150rr

Post by sarjanhusin on Sun Jun 20, 2010 12:58 am

salam
mohon panduan dari (\",) NSR..maaf kalu salah bod..aku bercadang nak amik NSR 150 rr..byk iklan NSR di mudah.my..

harap boleh beri panduan perkara2 yang perlu diperiksa sebelum aku membeli sebiji NSR,,aku memang tak tau lansung pasal motor ni..pas abis blajaar kerje terus amik kete...member2 sekliling pon bole kata seme "buta motor"..jenis layan kete je..

kalau nak beli satu set coverset NSR warna merah putih yg original berapa harganya& di mana bole beli?
brg2 sparepart & maintenance NSR tinggi ke?

terima kasih pada sesiapa yang dapat membantu..

sarjanhusin

Join date : 20/06/2010
Age : 45

Back to top Go down

Re: Panduan beli motor seken Honda NSR 150rr

Post by matasura on Sun Jun 20, 2010 1:42 am

kita tunggu dato rev kasi jawapan nih.... Very Happy

________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: Panduan beli motor seken Honda NSR 150rr

Post by are_pes on Wed Jun 23, 2010 9:58 am

nak beli nsr bleh tp kene tau cari klu tak tau cari member
yg pertama tgk harga klu harga 4k moto kene cantik servo kene idop
tp klu servo xidup leh dpt dlm 3k tu pon sbb coverset dah buruk
dan klu nasib baik leh dpt lg murah dlm 2.7k jeeee

bab spare part ade lg cuma mahal skit
cam cover set klu ade pon ori harga lebih 5rat
dan klu nak cari kat sentul nks ade lg

pendapat dr penguna baru yg lain tanya pada yg pakar

are_pes

Join date : 08/03/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Panduan beli motor seken Honda NSR 150rr

Post by RevRider on Thu Jul 01, 2010 12:27 am

are_pes wrote:nak beli nsr bleh tp kene tau cari klu tak tau cari member
yg pertama tgk harga klu harga 4k moto kene cantik servo kene idop
tp klu servo xidup leh dpt dlm 3k tu pon sbb coverset dah buruk
dan klu nasib baik leh dpt lg murah dlm 2.7k jeeee

bab spare part ade lg cuma mahal skit
cam cover set klu ade pon ori harga lebih 5rat
dan klu nak cari kat sentul nks ade lg

pendapat dr penguna baru yg lain tanya pada yg pakar

tepat sekali jawapan dari bro are_pes nih......................tak reti dah aku nak tokok tambah kat mana lagi..................... Very Happy Very Happy Very Happy
nsr rr walaupon moto dah lama tapi kalo dapat yg tip top condition,perghhhhh memang stim gak perginya........................ Very Happy Very Happy Very Happy

bro sarjan husin ni dah dapat ker nsr.........kalo dah, cantiklah tu...........ehhhh, sebaya kita ek............. Very Happy Very Happy

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: Panduan beli motor seken Honda NSR 150rr

Post by Sponsored content Today at 2:08 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum