Credit Card = Beban

View previous topic View next topic Go down

Credit Card = Beban

Post by PurePlayaZ on Fri Jul 02, 2010 11:27 am

BERITA BAIK KEPADA PENGHUTANG KAD KREDIT TEGAR



Assalamualikum w.w dan salam sejahtera kepada sahabat-sahabat RMC yang dihormati

Antara masalah besar yang kita hadapi sekrg ini ialah dibelenggu hutang kad kredit.
Kad plastic ini memang banyak memberi kita masalah disebabkan kurang bijak kita menggunakannya. Ada sebahagian rakan2 kita yang tiap bulan minimum payment dekat2 RM1000, malahan ada juga yang mencecah RM5,000. Jadi bila bulanan RM1000 dah banyak shot bajet.

Sebahagian besar kita bila sampai bill, bayar minimum payment saje.. tu lah pasal tak luak2 hutang kad kredit..lopeh tu pulak guna balik kad plastic tu terutama isi minyak.Sekurang-kurangnya bayaran bulanan lebih rendah di samping 1.5% interest setiap bulan ke atas outstanding balance dapat dikecualikan. Cemana caranya tu?


LAZIMNYA….

Contoh, saya berhutang RM5000.00. Setiap bulan bil sampai saya kena bayar minimum 5% atau RM250.00. Saya pun bayar RM250.00

Bulan depan, bil sampai berjumlah RM 4821.25
(1.5% x RM 4750= 71.25 ) RM 71.25 + RM4750 = RM 4821.25. makna nya kita Cuma bayar RM 178.75 sahaja duit pokok daripada RM 250.00.
RM71.25 tu keuntungan bank.


JALAN PENYELESAIANNYA:

ok, below are details ttg credit card solution :-

Example 1

Credit card limit : 10,000.00
OutStanding Balance / Hutang : 10,000.00
Kebiasaannya dia akan bayar min 5% setiap bulan : 500.00 (35% bunga / 65% pokok)
Bank interest charges : 1.5% monthly (18% 1 year)

Dengan cara Cards Debt Management :

credit card limit : 10,000.00

Kita hutang 10,000,
Pihak penasihat kewangan akan membantu membeda tanggungan kita untuk 12/18/24/30 atau 36 bulan bagi pihak pengguna kad atas jumlah tunai RM10,000.
Jadi akaun kredit kad kita dah takde hutang didalam masa yang terdekat seperti yang di impikan.

Kadar caj yang dikenakan untuk tawaran yang disediakan adalah seperti berikut :


12bln = 15% (dari baki pinjaman)
18bln = 18% - 19% (dari baki pinjaman)
24bln = 20% - 26% (dari baki pinjaman)
30bln = 25% (dari baki pinjaman)
36bln = 25% - 38%* (dari baki pinjaman)


*For Selected Bank Only


Kemudian kita pilih yang 3 tahun installment. dia akan kenakan interest 25% atau lebih ( 8.33% setahun ) daripada RM10,000 yang telah didahulukan untuk bayar cash kat kredit kad kita tadi. = RM2500.00
10,000 + 2,500 = RM12,500
Jumlah RM10,000 ini dia akan swipe pada kad kredit kita untuk pakej E.P.P (Easy Paymnet Plan). Macam kita beli barang kat seng heng ansuran 36 bulan zero interest lah..dan baki RM2,500 hendaklah di bayar tunai .

Jadi, akhirnya, bila statement kad kredit kita bulan depan keluar:

36 months installment : 1/36 : 277.77
Minimum payment : RM50.00

Sekiranya tak mampu, boleh bayar minimum 50.00
Statement bulan hadapan, bank akan kenakan 1.5%
interest dari balance jumlah bulanan.

* BAYARAN BULANAN ADALAH PADA AKAUN CREDIT CARD
BANK YG ANDA BAYAR SETIAP BULAN SEBELUM INI.


KALAU NAK CASH IN HAND PUN BOLEH


1) bagi sesiapa yang ada hutang sikit dan nak cash-

JIKA LIMIT RM 10,000. HUTANG RM 5000. INSTALLMENT 3THN
JUMLAH MAX. YG DIBENARKAN 95%
TERM LOAN = Syarikat akan swipe RM10,000
RM8,000 - RM5,000 ( Jumlah yang telah diguna oleh pelanggan ) = RM3,000 Cash In Hand
(BAKI TUNAI AKAN DIBAYAR KPD PELANGGAN)
RM10,000 MONTHLY INSTALLMENT FOR 36MNTHS : RM277.77 MIN. PAYMENT : 50.00

1) bagi sesiapa yang takde hutang dan nak cash- jadi macam personal loan lah ni 8.33% setahun


JIKA LIMIT RM 10,000. HUTANG RM 0.00, INSTALLMENT 3THN
TERM LOAN = RM8,000 + 25% ( Charge Syarikat ) > (3THN)
RM8,000 + RM2,000 = RM10,000
Customer akan dapat dalam tangan RM8,000, kerana RM2,000 adalah charge perkhidmatan Syarikat




Bank-Bank Yang Terpilih Sahaja



Untuk semua Bank Tempatan & Bank Antarabangsa.



Bagi sesiapa nak detail, boleh email saya atau sms nama dan anda akan dihubungi:

Email: Patarmarbun.lg@gmail.com
h/p: +6017-245 3486 Patar Marbun (Kuala Lumpur, Pulau Pinang)

lupa nak dibagitahu: untuk setiap proses yuran rm50 akan dikenakan di kawasan kl, sbb agen duduk Pulau Pinang. dia akan datang ke pintu rumah tuan2.RM50 itu untuk service agent dan kos courier sebb kad tuan2 akan dihantar ke syarikat berkenaan.

NOTA: melalui skim ini pun kita tak dapat lari jugak dari interest , Yang kita dapat, cuma nak mengurangkan interest dari bank yg terlalu mencekik dan bebanan kewangan. Apa2 pun yang terbaik, lepas selesai habis byr installment ramai2 kita gunting itu kad plastic..menyusahkan jo.

p/s: bantu saya untuk tolong ringankan beban anda Smile

PurePlayaZ

Join date : 16/02/2010
Age : 30

http://www.infinitydownline.com/?id=pureplayaz

Back to top Go down

Re: Credit Card = Beban

Post by speeder23 on Fri Jul 02, 2010 11:31 am

mmg pun membeban kan....aku dah potong 5 kad plastik...yesss cheers

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Credit Card = Beban

Post by PurePlayaZ on Mon Jul 05, 2010 6:16 pm

Credit Card Debt Management.

*Installment Plan Facilities from Bank Card Holder Customers
*Can Guarantee To complete all your out standing within 3 years max.
*Refresh your personal financial record from CCRIS
*Easy to get Personal Loan from your Credit Card

#Credit Cards must be ACTIVE

ASK US HOW WE DO IT..............
Priority Financial Managment
Menara Gurney,Persiaran Gurney,
Penang,Malaysia.

Visit us at: www.inficorpprestige.com.my
Email:
Patarmarbun.lg@gmail.com
or
adafandi.mustafa@inficorpprestige.com.my

T: +604-210 3301
HP: +6017-245 3486 (Patar)

PurePlayaZ

Join date : 16/02/2010
Age : 30

http://www.infinitydownline.com/?id=pureplayaz

Back to top Go down

Re: Credit Card = Beban

Post by Sponsored content Today at 4:20 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum