Microsoft Security Essential

View previous topic View next topic Go down

Microsoft Security Essential

Post by ibnuaziz on Mon Jan 18, 2010 1:57 pm

Kepada semua pengguna Microsoft Windows, xkira xp, vista, 7 ke.. tp windows yg original, mngkin ramai yg tak tahu pihak MS telah sedia kan kpd semua pgguna nya a anti virus yg khas untuk sume MS windows sebagai securitynya yg tersendiri..
software ni free sahaja dan boleh download di mana2 website. Anda boleh ke website ini http://www.microsoft.com/Security_Essentials/ . semoga PC laptop kita bertambah securitynya.. lol!

ibnuaziz

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: Microsoft Security Essential

Post by abe_LuiNg on Tue Jan 19, 2010 2:41 am

aa tenkiu hadi..
tp lau pakai yg ni,antivirus lain perlu x?
atau ni sbg backup je?
scratch

abe_LuiNg

Join date : 17/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Microsoft Security Essential

Post by kInOzAwA on Tue Jan 19, 2010 7:13 am

sesapa yang pakai windows MSDN, OEM yang tak ori tapi as long as bleh validate windows tu ori boleh gak guna Ms SE nih.. kecuali yang crack je yang x lepas... Very Happy

kInOzAwA

Join date : 19/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: Microsoft Security Essential

Post by zHaF on Tue Jan 19, 2010 8:01 am

Tahap security dia ok ke?

study

________________________________________________________________________________________________

Don't Read This Unless You are Dumb.

zHaF
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Microsoft Security Essential

Post by kInOzAwA on Tue Jan 19, 2010 8:05 am

tahap security dia bleh dikatakan intermediate blm sampai advanced lagik.. biasa laa software baru-baru... nak best download ESET nod security. satu lagi tak elok guna AV byk byk dalam komputer nanti ada part bercanggah satu sama lain. Paling ketara bawak kesan "slowdown". Tapi kalau nak guna 2 takde masalah...

kInOzAwA

Join date : 19/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: Microsoft Security Essential

Post by zHaF on Tue Jan 19, 2010 8:09 am

kInOzAwA wrote:tahap security dia bleh dikatakan intermediate blm sampai advanced lagik.. biasa laa software baru-baru... nak best download ESET nod security. satu lagi tak elok guna AV byk byk dalam komputer nanti ada part bercanggah satu sama lain. Paling ketara bawak kesan "slowdown". Tapi kalau nak guna 2 takde masalah...

ok bebeh.. nnt aku try.

bounce

________________________________________________________________________________________________

Don't Read This Unless You are Dumb.

zHaF
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Microsoft Security Essential

Post by abe_LuiNg on Tue Jan 19, 2010 2:30 pm

bro,ESET tu antivirus jgk ke?
leh bg link nak download x?
emm so skang ni mana bro rekemen,msse atau eset?

abe_LuiNg

Join date : 17/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Microsoft Security Essential

Post by kInOzAwA on Tue Jan 19, 2010 3:46 pm

ESET nod, kena beli.. kalau download pon trial je lah.. kalau nak advanced antivirus kena beli laa.. Very Happy

- Eset NOD 32 Antivirus / Internet Security
- Kaspersky Internet Security / Anti Virus
- BitDefender AntiVirus

3 antivirus ni adalah antara yang terbaik didunia...

kInOzAwA

Join date : 19/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: Microsoft Security Essential

Post by abe_LuiNg on Tue Jan 19, 2010 5:26 pm

ok i see..
thanks bro..

abe_LuiNg

Join date : 17/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Microsoft Security Essential

Post by LcBoy135z on Wed Apr 14, 2010 8:10 pm

bg aku lak..kaspersky la yg terbaik skli.....

so far xder mslh dh...virus ape skli pon mampussssss..hahahha

LcBoy135z

Join date : 14/04/2010
Age : 24

Back to top Go down

Re: Microsoft Security Essential

Post by kInOzAwA on Sat May 01, 2010 9:18 pm

bukan mampus laa.. kena delete je... tapi aku lg suka kalau dia clean kan je virus tu bukan delete or quarantine... Very Happy

kInOzAwA

Join date : 19/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: Microsoft Security Essential

Post by Sponsored content Today at 2:10 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum