jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Page 4 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by RevRider on Mon Dec 27, 2010 6:33 pm

yahooooooooo..........Joei nak berPV semulaaaaaaaa........... cheers

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by FlyingMan on Mon Dec 27, 2010 9:41 pm

valentino joei99 wrote:salam..
macam tajuk diatas,aku nak mintak jasa baik kengkawan untuk mminjamkan ekzos standard anda,ssapa yg ada simpan ekzos bawah katil tu mehla pinjam jap,ekzos standard+tabung+silencer yg paling senyap skali.. Laughing
sebab aku ada tzm sbijik,road tax dah mati lama,nak kena gi inspection untuk hidupkn,so aku nak standardkan moto tu(moto tu skarang pakai full piping AHM)..lepas settle urusan puspakom,ekzos akan dikembalikan tanpa prejudis.. Cool rabbit

kepada yg ada kat area ampang/cheras mmang cun bangatt,urgenttttt...


ssapa yg sudi,tlg pm aku atau sms ke 012-242-1157,joei.. Smile
untuk pengetahuan JOei99.......

ada boleh g inspection mengunakan ejos full piping AHM......aku dah buat dia tak ambil kisah pon......kalau nak lebih senag pergi kat puspakom taman boltom(betol ker ejaan dia nie) gombak...bulan 4 hari tu aku g inspection moto TZM aku dia hanya check no chesis dan no enjin..... lepas tu dia nak rem tp dia tanya aku dulu boleh rem tak aku cakap moto baru semalam siap pasang padahal dah setahun aku siap pasang engin......huhhuhuhu

FlyingMan

Join date : 18/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by arejim on Tue Dec 28, 2010 1:22 am

jgn marah bother rev.... Razz .........dgr kata brother rev sudah meminang motor baru??btul ker?kabar taufan megatakan atas 250...... Twisted Evil Laughing Razz jgn marah brader...bergurau aje......saya musti pileyy.....

arejim

Join date : 18/01/2010
Age : 28

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by RevRider on Tue Dec 28, 2010 4:02 pm

arejim wrote:jgn marah bother rev.... Razz .........dgr kata brother rev sudah meminang motor baru??btul ker?kabar taufan megatakan atas 250...... Twisted Evil Laughing Razz jgn marah brader...bergurau aje......saya musti pileyy.....

mana ko dengar cerita karut nih............aku mana ada budget nak main moto besar2 nih........gaji secukup makan jer.........baru jer bercadang nak merisik2 demak offroad tapi itupon tak mampu lagi............ko boleh tolong kasik loan ker?.............hehehehehehehe

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by valentino joei99 on Tue Dec 28, 2010 6:10 pm

FlyingMan wrote:
valentino joei99 wrote:salam..
macam tajuk diatas,aku nak mintak jasa baik kengkawan untuk mminjamkan ekzos standard anda,ssapa yg ada simpan ekzos bawah katil tu mehla pinjam jap,ekzos standard+tabung+silencer yg paling senyap skali.. Laughing
sebab aku ada tzm sbijik,road tax dah mati lama,nak kena gi inspection untuk hidupkn,so aku nak standardkan moto tu(moto tu skarang pakai full piping AHM)..lepas settle urusan puspakom,ekzos akan dikembalikan tanpa prejudis.. Cool rabbit

kepada yg ada kat area ampang/cheras mmang cun bangatt,urgenttttt...


ssapa yg sudi,tlg pm aku atau sms ke 012-242-1157,joei.. Smile
untuk pengetahuan JOei99.......

ada boleh g inspection mengunakan ejos full piping AHM......aku dah buat dia tak ambil kisah pon......kalau nak lebih senag pergi kat puspakom taman boltom(betol ker ejaan dia nie) gombak...bulan 4 hari tu aku g inspection moto TZM aku dia hanya check no chesis dan no enjin..... lepas tu dia nak rem tp dia tanya aku dulu boleh rem tak aku cakap moto baru semalam siap pasang padahal dah setahun aku siap pasang engin......huhhuhuhu

amboii,bersopan sungguh ayatmu itu wahai muk..hehe.. Razz
dah settle urusan puspakom+jpj,pakai ahm full set,tadahal,lepas..motor pun dah terjual dengan jayanya..owner baru org kuala kubu,sebelum ni hari2 dier gi keje layan ulu yam pakai kriss..tzm hitam oren,plate BEG,sedara mara jugak,mmang puas hati la dier dapat moto tu,tip top.. Smile


Last edited by valentino joei99 on Tue Dec 28, 2010 6:14 pm; edited 2 times in total

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by valentino joei99 on Tue Dec 28, 2010 6:12 pm

RevRider wrote:yahooooooooo..........Joei nak berPV semulaaaaaaaa........... cheers


bukan saya punya la dato',sdara mara punya.. rabbit

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by valentino joei99 on Tue Dec 28, 2010 6:16 pm

Izat_TZM wrote:org tue nama dia joei kn?????

salahhhhhhhhhhhhh........ Razz

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by RevRider on Wed Dec 29, 2010 5:30 pm

valentino joei99 wrote:
RevRider wrote:yahooooooooo..........Joei nak berPV semulaaaaaaaa........... cheers


bukan saya punya la dato',sdara mara punya.. rabbit

tak per la kalo ko dah tak nak bersaudara PV ngan aku..........biarlah aku membawa hati yg luka ini........... Sad Sad

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by FlyingMan on Wed Dec 29, 2010 9:30 pm

valentino joei99 wrote:
FlyingMan wrote:
valentino joei99 wrote:salam..
macam tajuk diatas,aku nak mintak jasa baik kengkawan untuk mminjamkan ekzos standard anda,ssapa yg ada simpan ekzos bawah katil tu mehla pinjam jap,ekzos standard+tabung+silencer yg paling senyap skali.. Laughing
sebab aku ada tzm sbijik,road tax dah mati lama,nak kena gi inspection untuk hidupkn,so aku nak standardkan moto tu(moto tu skarang pakai full piping AHM)..lepas settle urusan puspakom,ekzos akan dikembalikan tanpa prejudis.. Cool rabbit

kepada yg ada kat area ampang/cheras mmang cun bangatt,urgenttttt...


ssapa yg sudi,tlg pm aku atau sms ke 012-242-1157,joei.. Smile
untuk pengetahuan JOei99.......

ada boleh g inspection mengunakan ejos full piping AHM......aku dah buat dia tak ambil kisah pon......kalau nak lebih senag pergi kat puspakom taman boltom(betol ker ejaan dia nie) gombak...bulan 4 hari tu aku g inspection moto TZM aku dia hanya check no chesis dan no enjin..... lepas tu dia nak rem tp dia tanya aku dulu boleh rem tak aku cakap moto baru semalam siap pasang padahal dah setahun aku siap pasang engin......huhhuhuhu

amboii,bersopan sungguh ayatmu itu wahai muk..hehe.. Razz
dah settle urusan puspakom+jpj,pakai ahm full set,tadahal,lepas..motor pun dah terjual dengan jayanya..owner baru org kuala kubu,sebelum ni hari2 dier gi keje layan ulu yam pakai kriss..tzm hitam oren,plate BEG,sedara mara jugak,mmang puas hati la dier dapat moto tu,tip top.. Smile
mesti la bersopan sebab saya org baru...hahahahahahhaha.....


mintak tolong ajar dari sifu semua yer

FlyingMan

Join date : 18/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by RevRider on Thu Dec 30, 2010 1:42 pm

huh..........menchik ar cam ni.......... Very Happy

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by speeder23 on Thu Dec 30, 2010 11:34 pm

lama org terbang menyepi nih

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by Izat_TZM on Wed Jan 26, 2011 1:28 pm

a'kum.... mana kawan2 nie?? ilang sumenya... hahaha... lama betul menyepi...

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by speeder23 on Wed Jan 26, 2011 2:56 pm

ade je..

amcam bro??dah ok ke?

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by idz89 on Thu Feb 10, 2011 9:30 am

salam.. bro klo tkr piston n ring ade bunyi lain skit tak pd enjin..? sbb sblm ni xde bunyi, then ble da tkr ade bunyi cam 'weeengg' skit, brterusan bunyi 2 tp xkuat... bunyi ni biasa kt moto yg bru tkr piston or ade something wrong?

skrg ni bile jln, mase pv nk bkk je kuat skit bobok nye brbnding dlu.. smpi da trbuka smooth cam besa je..elok je

bobok nie juz sbb pv tak servis ke atau sbb tkr piston n ring 2? dulu blok leak skit, alang2 da wat top, tkr teros la pston bru.. tye skit pndapt bro2 sume


idz89

Join date : 18/01/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by valentino joei99 on Thu Feb 10, 2011 2:08 pm

aku tryla eh..bunyik 'weeeeng'???bunyik cmana tu?sapa pasang ring?confirm dah ngam??
bab bobok tu plak,dah set balik carb?lepas tukar piston kena set balik,compression dah x sama... study


sekadar pendapat aku.. rabbit

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by idz89 on Thu Feb 10, 2011 7:14 pm

antar kdai.. klo sblm nie bunyi tik3 je... skarang tmbh lg 1 bunyi... Razz
xbpe psti ler ngam ke idak.. bunyi 2 xkuat mne pn.. ltk tlinga kt enjin bru dgr.. tp bile bwk lju enjin garang je bunyi...hehe

set carb 2 juz angin ke jetting skali?


idz89

Join date : 18/01/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by RevRider on Thu Feb 10, 2011 9:55 pm

set carb ada yg adjust angin ngan minyak jer dan ada juga yg buat sampai tukau2 jetting sekali.............ikut suka/sedap owner punya style riding la.................hehehehehe

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by speeder23 on Thu Feb 17, 2011 9:45 am

set balik je sume2...baru kawwwww

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by RevRider on Thu Feb 17, 2011 9:49 am

oitttt............idz dah tukar avatar baru la...............tapi apasal kecik sangat gambarnya....................hehehehehe

RevRider
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 46

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by Izat_TZM on Sun Mar 06, 2011 9:14 pm

alooooooooo.... mana org2 sume nie....??

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by speeder23 on Mon Mar 07, 2011 8:51 am

ada..ada.. Shocked

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by syahril_tt on Mon Mar 07, 2011 1:32 pm

ade jek,...:p

syahril_tt

Join date : 26/01/2010
Age : 26

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by Izat_TZM on Mon Mar 07, 2011 1:43 pm

senyapppp je... marilah berbicara... haha...

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by speeder23 on Mon Mar 07, 2011 2:16 pm

hahah...bese la..lately ni ramai lari ke pesbuk

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by Izat_TZM on Wed Mar 16, 2011 5:23 pm

pesbuk ada yg khas utk ridersmalaya ke?? btw... tau x sape2 pomen kat shah alam?

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: jilid 4 TZM ; versi apa2 jela

Post by Sponsored content Today at 4:21 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum