tzm150 untuk di let go..

View previous topic View next topic Go down

tzm150 untuk di let go..

Post by aie@ppv6 on Wed Aug 04, 2010 11:44 am

[img][/img]

Buatan / Model : YAMAHA TZM 150
Tahun : 1996
Ubahsuai : stended.. cuma buat paip potong dan buang sarang utk lawas. TZM ni selalu semput naik bukit kalau ekzos tak lawas..

Info : Tayar Belakang baru 90%. monoshock pun baru 5 bulan. gigi servo baru 2 minggu tukar. Set PV baru tukar 2 bulan lepas. set asal masih ada (malas nak cuci.. hehehe..). Servo dan PV masih berfungsi dengan baik.. boleh test dulu.. setiap bulan cuci bush dan tukar oil seal.. (RM12 jer..) tujuannya.. saya berulang naik motor ni dari KL-perak setiap hujung minggu.. motor boleh menten 140-160kmj tanpa sebarang masalah.. tiap2 subuh isnin pasti jumpa sorang brader ninja 250. kadang2 saya konvoi dengan dia menten 140. kalau nak cepat.. saya tinggalkan dia. pernah test naik sampai 185kmj tapi tak berani lama sebab sayang enjin. lagipun spoket untuk stok average.. untuk town dan cruising..

owner baru boleh beli dan bawa terus.. tak payah fikir nak buat apa2.. tapi kalau nak sedap lagi.. boleh la tukar bush swing arm tu.. stabil sikit kalau nak asah lutut.

rege bukak RM1800.00 (nak nego.. PM jer. boleh turun lagi... kita nego sampai let go). kalau tolong carik buyer pun tuan/puan/cik boleh dapat komisyen.. nak lepaskan cepat untuk top up d/payment ninja250.

BUMP!!

aie@ppv6

Join date : 18/01/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: tzm150 untuk di let go..

Post by speeder23 on Wed Aug 04, 2010 11:56 am

moto hensem lagi... Very Happy

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: tzm150 untuk di let go..

Post by aie@ppv6 on Mon Aug 16, 2010 12:24 pm

xde yang berminat? orang dah tak main 2 stroke kot... xpe.. rege boleh turun lagi..

aku just tunggu loan approve dan stock zx2 sampai jer.. kalau xde buyer.. aku just trade in jer...

aie@ppv6

Join date : 18/01/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: tzm150 untuk di let go..

Post by ganahsokmo on Tue Aug 17, 2010 12:24 am

sabo2..nanti ade la tu

ganahsokmo

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: tzm150 untuk di let go..

Post by aie@ppv6 on Wed Aug 18, 2010 4:53 pm

ganahsokmo wrote:sabo2..nanti ade la tu

tahniah bro.. dah upgrade.. bukan calang2..

aie@ppv6

Join date : 18/01/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: tzm150 untuk di let go..

Post by valentino joei99 on Wed Aug 18, 2010 6:28 pm

waa,moto cun,harga pun cun... Smile

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: tzm150 untuk di let go..

Post by motopro on Mon Aug 30, 2010 7:51 pm

alamak ai...da lame da ke post nih??ak nk bli moto nih...

motopro

Join date : 30/08/2010
Age : 26

Back to top Go down

Re: tzm150 untuk di let go..

Post by Kamm Matt on Wed Sep 15, 2010 12:16 pm

moto betul2 ok ke??? sebab aku nk rekemen kt kawan aku kalau betul ok..tp maksud aku bkn la betul2 tiptop..just kalau pakai tu xbuat ragamla..

Kamm Matt

Join date : 21/01/2010
Age : 96

Back to top Go down

Re: tzm150 untuk di let go..

Post by aie@ppv6 on Sun Sep 19, 2010 4:54 pm

sori lama x on9.. komputer xde internet... hari tu dah ada org call.. lupa tanya nama dia.. area balakong... memang nak jual.. tiba2 adik kata nak pakai...

aku suruh adik amik kat kl dia malas dan xde masa.. last2 dia x jadi... so, tawaran dibuka semula. motor dah lama x pakai.. maklumlah.. dah ada ninja EFI 250. hehehhe.. just start 2 hari sekali untuk charge bateri dan biar PV ada main sikit..

motorpro sudah PM sama saya.. rege yg diminta acceptable.. tapi saya kira sape cepat dia dapat la.. dtg tgk motor... biar saya citer pro and cons motor saya ni.. kalau setuju.. boleh proceed... rege boleh nego utk memuaskan hati buyer sekiranya ada kos2 lain yg terlibat utk tip top kan appearance motor tu.. ttg enjin... memang saya jaga. 4t shell vsx, 2t tukar2 sx dan vsx. PV terbaru tukar minggu lepas sebab masa nak tukar oil seal... nampak pusingan PV tak lancar.. ada makan sikit kat PV dan bush o ring.. sekarang dah ok... PV baru..

aie@ppv6

Join date : 18/01/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: tzm150 untuk di let go..

Post by aie@ppv6 on Sun Sep 19, 2010 5:00 pm

Kamm Matt wrote:moto betul2 ok ke??? sebab aku nk rekemen kt kawan aku kalau betul ok..tp maksud aku bkn la betul2 tiptop..just kalau pakai tu xbuat ragamla..

motor ok dan dibuat ulang alik pergi kerja dan balik trolak (115km) tiap2 minggu.. PV baru... CDI xde problem, servo masih terbaekk... gigi servo baru tukar. tayar belakang consider baru.. monoshock baru...

yg tak berapa best... tempat on off minyak tepi tank tu bukan ori tzm.. pakai rxz punya.. dah x function... bila tak pakai motor lebih 2 hari, petrol kuar ikut tepi dan meleleh kat cover set belah bawah... kalau hari2 pakai xde apa... owner baru boleh tukar... tak mahal. then, bush swing arm tu kena tukar kalau nak meleper... kalau bawa cara berhemah dan meleper sikit2... x payah tukar pun xpe...

aie@ppv6

Join date : 18/01/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: tzm150 untuk di let go..

Post by aie@ppv6 on Tue Sep 21, 2010 2:52 pm

motor sold!! mod boleh la lock..

aie@ppv6

Join date : 18/01/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: tzm150 untuk di let go..

Post by speeder23 on Tue Sep 21, 2010 3:22 pm

berehh.....

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: tzm150 untuk di let go..

Post by Sponsored content Today at 5:43 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum