carb uma racing tzm

View previous topic View next topic Go down

carb uma racing tzm

Post by zulrsk on Wed Apr 20, 2011 9:30 pm

salam.. ana nk mnta pendapat atum2,(\",) kt cni.. kalau tzm guna carb uma racing ok x? adakah ia menambah kn lg kuasa pecutan tzm.. size mne yg sesuai? apa kh kesan bla guna carb uma racing ni? kelebihan dn keburukan.. ana nk gna carb ni.. diharap antum2 kat cni dapat membantu ana yg cetek ilmu ini..

zulrsk

Join date : 10/01/2011
Age : 30

Back to top Go down

Re: carb uma racing tzm

Post by valentino joei99 on Mon Apr 25, 2011 12:56 pm

boleh je..janji jetting mau cun,sebaik2nya cari pomen yg bertauliah,tanya dier dulu lagi bagus..

sedangkan carb honda prelude pun boleh pakai kat rxz..hehe... Smile

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: carb uma racing tzm

Post by Izat_TZM on Mon Apr 25, 2011 11:01 pm

huhhh?? ada betul ka joei, honda prelude punya masuk rxz?? uiskk..

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: carb uma racing tzm

Post by zulrsk on Wed Apr 27, 2011 8:09 pm

btul ke.. msia mmg boleh..hehe.. apa beza size carb ni? ada yg 28mm,30mm,32mm.. cecite... cecite...

zulrsk

Join date : 10/01/2011
Age : 30

Back to top Go down

Re: carb uma racing tzm

Post by Izat_TZM on Wed Apr 27, 2011 11:59 pm

size tue ikut keluasan tapak dia kalu xsilap.. lagi beso lagi banyak la kegunaan minyak dan angin yg masuk... kalu xsilap la.. hohoho... master joei msti tau lebih lanjut.. tp yg aku tau, nsr dgn mito 28mm, tzm 30mm, aprilia 35mm kot..

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: carb uma racing tzm

Post by zulrsk on Sat Apr 30, 2011 7:58 pm

klu tzm masuk 28mm dpt x?ada kbrukan ke?

zulrsk

Join date : 10/01/2011
Age : 30

Back to top Go down

Re: carb uma racing tzm

Post by Izat_TZM on Sun May 01, 2011 12:43 am

tz original 30.. kalu masuk 28 takut makin xsedap je... almaklum laa kelawasan angin dan minyak dh kurg dari standard yg di tetapkan oleh yamaha.. jadi kalu nk lagi elok plus sedap sket dari biasa kawan aku penah kata pakai 32.. dh ok d.. pkai 35 mmg dh syok dh.. tp bergantung kepada setting gak.. wallahualam..
mana (\",) lain nie.. sonyap yooo... study study study study

Izat_TZM

Join date : 01/02/2010
Age : 27

Back to top Go down

Re: carb uma racing tzm

Post by valentino joei99 on Wed May 11, 2011 12:57 pm

Izat_TZM wrote:huhhh?? ada betul ka joei, honda prelude punya masuk rxz?? uiskk..

bolehh..rxz budak melaka,main drag kat jempol dulu,top 3 gak.. Twisted Evil

size carb ukur kat lubang yg pegi ke hos reed valve tu..knapa nak downgrade size carb??jarang org buat,biasanya pakai yg lagi besar,xpun lay bg lagi besar.. drunken
efek kalau downgrade xtau la,sebab aku xpernah try,dan xpernah dengar org try..hehe..mungkin time low rev xde masalah,tp bila hi rev minyak x cukup,bahaya untuk kesihatan poket.. study

just for info,kips zx150rr pakai carb 28mm..

aku bukan master,aku dulu pun pakai carb standard kilang je.....hehehe.... Laughing

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: carb uma racing tzm

Post by Sponsored content Today at 4:11 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum