yamaha 135lc

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

yamaha 135lc

Post by abang135lc on Mon Feb 01, 2010 12:02 pm

jom borak2 psl 135lc kt cni..rasa xdak lg..klu dh ada mod delete la....

abang135lc

Join date : 01/02/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by Chi Kent on Mon Feb 01, 2010 12:30 pm

blm ade lg..lama ko menghilang...mn pegi?

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by abang135lc on Mon Feb 01, 2010 12:33 pm

ada kt kg..ssh sket nk online...skali dh dpt online jd org bru la plak..huhuhu

abang135lc

Join date : 01/02/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by Chi Kent on Mon Feb 01, 2010 12:41 pm

huhuhuhuh...ade prob skit...

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by abang135lc on Mon Feb 01, 2010 1:09 pm

xpe...tarik blk budak2 lama msk cni...ko kedah ke wei..kt mana..??

abang135lc

Join date : 01/02/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by Chi Kent on Mon Feb 01, 2010 6:12 pm

aku kL la...biler masa plak ke kedah

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by maximus4617 on Tue Feb 02, 2010 3:38 am

korg borak nie xde kaitan pun dgn LC135... Very Happy Very Happy

maximus4617

Join date : 20/01/2010
Age : 30

http://www.facebook.com/maximus4617?v=feed&story_fbid=108130

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by Sp33d3r on Tue Feb 02, 2010 8:23 am

nie jejak kasih dulu..... pasal LC135 stat la dulu...

Sp33d3r

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by abang135lc on Thu Feb 04, 2010 11:57 am

Chi Kent wrote:aku kL la...biler masa plak ke kedah

hahaha...aku tgk location kbc..igt plat moto ko ke ape ke...hahaha Laughing

abang135lc

Join date : 01/02/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by abang135lc on Thu Feb 04, 2010 11:57 am

maximus4617 wrote:korg borak nie xde kaitan pun dgn LC135... Very Happy Very Happy

kejap la...lama xjumpa ni...

abang135lc

Join date : 01/02/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by Chi Kent on Thu Feb 04, 2010 12:08 pm

ntah max nie...jgn la jeles...waahhaha...caboooooooooooootttttttttttttttttt

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by abang135lc on Thu Feb 04, 2010 12:11 pm

ok3...berbalik kepada motosikal 135lc kita...kita...erkk...nk ckp pe ntah...xde masalah...erkk...sapa2 ada mslh ngan lc post2 la kt cni..kot2 ada yg leh mmbantu...hehehe

abang135lc

Join date : 01/02/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by Chi Kent on Thu Feb 04, 2010 12:15 pm

fan radiator aku x funtion la...aku pegi bengkel..die kata kena buat suis...adesss...

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by abang135lc on Thu Feb 04, 2010 12:18 pm

fan radiator tu ada kt mana hah...??mcm mana nk tau bnda tu xfunction??

abang135lc

Join date : 01/02/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by Chi Kent on Thu Feb 04, 2010 12:22 pm

ade kt blkg radiator ler...time kipas tu pusing..kite blh dgr

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by abang135lc on Thu Feb 04, 2010 12:24 pm

oo...xprasan la plak...xleh tkr ke...???

abang135lc

Join date : 01/02/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by krafecikker on Tue Feb 16, 2010 1:40 pm

salam

krafecikker

Join date : 16/02/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by ihsanyasashii on Tue Feb 16, 2010 9:48 pm

salam sume
baru tau pasal web ni kt paper arini
bleh tumpang sekaki? nak join sini boley? sy pakai lc gak..dah stahun lebey da pakai..
lc es

ihsanyasashii

Join date : 16/02/2010
Age : 28

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by krafecikker on Tue Feb 16, 2010 10:12 pm

nk tanya sape2 yg ade LC...fork dpn tu kalo emergncy brake @ brake kuat2 mmg terpele'ot ke?tayar depan dengan mudguard akan lari bile brake..saya dah pasang stabilizer,tapi lari jugak..tiap kali brake kuat2 mesti trus lekat,kene turun tendang sket nk betulkan..ada iedea macam mana nak setelkn problem ni? tak best la jadi macam tu..pomen cakap LC memang macam tu..tapi macam something wrong je.

krafecikker

Join date : 16/02/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by ihsanyasashii on Tue Feb 16, 2010 10:17 pm

krafecikker wrote:nk tanya sape2 yg ade LC...fork dpn tu kalo emergncy brake @ brake kuat2 mmg terpele'ot ke?tayar depan dengan mudguard akan lari bile brake..saya dah pasang stabilizer,tapi lari jugak..tiap kali brake kuat2 mesti trus lekat,kene turun tendang sket nk betulkan..ada iedea macam mana nak setelkn problem ni? tak best la jadi macam tu..pomen cakap LC memang macam tu..tapi macam something wrong je.
i dont have this problem and i dont know y actually
aku pakai lc es, yg mmg dah ade stabilizer,so tak merase la simptom2 camtu..
mybe imbangan fork bro dah lari la..ade rendahkan fork ke? so mybe adela mslh2 cmni
sy cadangkan servis dua2 fork tu then pasang balik dgn betul stabiliser bro..cdangan je tau

ihsanyasashii

Join date : 16/02/2010
Age : 28

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by Chi Kent on Tue Feb 16, 2010 11:34 pm

maybe sbb fork tu mintak diservice kot... Smile

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by krafecikker on Wed Feb 17, 2010 11:57 am

ihsanyasashii wrote:
krafecikker wrote:nk tanya sape2 yg ade LC...fork dpn tu kalo emergncy brake @ brake kuat2 mmg terpele'ot ke?tayar depan dengan mudguard akan lari bile brake..saya dah pasang stabilizer,tapi lari jugak..tiap kali brake kuat2 mesti trus lekat,kene turun tendang sket nk betulkan..ada iedea macam mana nak setelkn problem ni? tak best la jadi macam tu..pomen cakap LC memang macam tu..tapi macam something wrong je.
i dont have this problem and i dont know y actually
aku pakai lc es, yg mmg dah ade stabilizer,so tak merase la simptom2 camtu..
mybe imbangan fork bro dah lari la..ade rendahkan fork ke? so mybe adela mslh2 cmni
sy cadangkan servis dua2 fork tu then pasang balik dgn betul stabiliser bro..cdangan je tau

salam..aku mmg ade lowered kan fork tu tp 20mm je..tp sebelum lowered pn bile brake tayar dengan mudguard akan nampak lari,macam twisting..means,bila brake,tayar akan bergerak ke kanan,and nampak macam nak terkeluar dari mudguard..tak banyak sangat...and actually aku ni suka "wekang"...sikit2 wekang...on the way pegi keje pun nk wekang gak..tapi lepas buat aksi tu kena turun tendang balik la tayar bagi straight balik..so,any suggestion before i proceed to workshop?

krafecikker

Join date : 16/02/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by abang135lc on Mon Feb 22, 2010 10:55 am

aku pn ada lowered jgk..tp xpnh plak jd cmtu..dh 3 thn pkai...myb sbb ko slalu wikang kot...
better ko g servis dl la menatang tu...takut slp aribln ko wikang tcabot plak..kn masalah... Razz

abang135lc

Join date : 01/02/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by potenza69 on Mon Feb 22, 2010 11:36 am

salam...
nak tumpang bertanya bleh? moto LC135 saya ni lepas dah jalan dalam 1500km minyak enjin musti berkurang sampai setengah, padahal masa servis pomen isi sampai lebih dari takuk penuh kat deepstick tu, ada tak geng LC yg lain menghadapi masalah yg sama? umur moto saya tu dah lebih 2 tahun je, hari-hari jalan 120 km.


soalan cepumas: kena intro dulu ke? maapyer


Last edited by potenza69 on Mon Feb 22, 2010 11:38 am; edited 1 time in total

potenza69

Join date : 18/01/2010
Age : 47

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by potenza69 on Mon Feb 22, 2010 11:37 am

salam lagi...

kena intro dulu ker? sebab tgk kat posting tu baru satu je tadi, maapla yea...

potenza69

Join date : 18/01/2010
Age : 47

Back to top Go down

Re: yamaha 135lc

Post by Sponsored content Today at 7:35 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum