Report Paintball 7 Febuari 2010

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Mon Feb 08, 2010 2:37 pm

aku mula dulaa laaa yer.. sementara blom setat keje nie..

pengalaman yg best musti laa dalam hutan..game yg kita jadi defence tu.. hehe... aku dok nyorok kat berhampiran paya dekat laluan utama yg ala ala jembatan tu.. aku nyorok bawah pokok daun tebal ntah pokok apa ntah, rapat ke tebing.. berdebar2 siut menunggu musuh datang.. sebab aku tak ble nampak apa yg berlaku diatas tebing...

berhadapan dgn aku, tiba tiba macam ada pergerakkan dalam area paya, si ganah dgn Camouflage dia, duduk senyap dalam paya berlindung di bawah daun daun pokok yg lebat.. kami berdua duduk senyap sunyi mentranforme kan diri menjadi sebati dgn alam...

tiba2 sebelah kiri aku yg tak jauh beberapa kaki jer.. aku nampak si Men, member tarik pun ada dekat area kita orang.. mamposs.. berapa ramai pulak duduk menyorok dalam paya nie.. kalau kena bomm... mau game over terus.. hehe..

apapun, masa si Men kena ambush dan kena serang dgn pihak musuh, kami berdua duduk senyap jer.. langsung tak memberi bantuan... kelihatan peluru bertubi tubi melepasi kepala dan tubuh badan kami... menembusi daun daun... kami tak mau pihak musuh mengatahui kedudukan kami...

aku dapat lihat si Men, mempertahankan posisinyaa dgn kelam kabutnya menerima serangan dari atas tebing...dan akhirnya Men terkena jua sebutir peluru dari berpuluh2 peluru yg datang... pada ketika itu, berdebar tak terkira.. perluru cam hujan.. lagipun brader renjer akan carik dan kerjakan kita sampai lunyai dimana itu lah kata kata dan niatnya sebelum bermula...

keadaan kembali senyap seketika.. kedengaran tembak menembak di belah hujung bukit..

dari celah2 daun aku terlihat lembaga pihak musuh melalui laluan utama menuju ke hostage atau bendera... tiba2 dia berlari, dgn pantas aku keluar dari semak mengacukan senjata aku ke arah diaaaa... dia berlari di depan mata aku.. lalu ku tekan picuuuuu....

jeng jeng jeng.... time time tu plak senjata leh jamnedd la pulokkk.......hampehhh..kiciwa betul aku...

pun begitu, ganah sokmo cuba memberi bantuan back up, bangun dgn pantas dari paya, mengacukan senjata ke arah musuh yg makin hampir ke bendera, lalu dia menarik picu senjata nyaa.... lalu ditarik picunya.....

...........samoo ajo cam den, senjata dia juga jamned, pun begitu pihak musuh itu terjatuh mgkin sebab terkejut ke tergelincir ke berhampiran bendera.. maka dia terkena tembakkan bertubi2 dr rakan2 pasukan yg ntah mana menyorok ntahh....hahaha

apapun yg pastinya.. yg bestnya.. aku dan ganah nyer senjata jamned di saat saat genting.. huhuh....

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by ganahsokmo on Mon Feb 08, 2010 2:56 pm

hahahahahahah...hampes...blh plak jammed time musuh dah kat bendera...ape pon, semlm meme best...mkn2 pon best tapi d sebbakan penat, so aku tak leh nak mkn banyak...pas ni men, aku nak bawa loreng jer...besar pon besar, senang ckit aku nak gerak..seluar semlm ketat, so tak leh nak larik2...

ape pon yg best mase main kat jungle...mase team kite jadi penyerang, aku, razz, ain n mrs jekel naik ikut bukit depan...jln punyer jalan, razz n 2 org ledis masuk ikut depan terus...aku lak terlajak ke depan, rupa2 nyer aku dah jauh dr bendera...mase nih yg aku dgr sore org kate OUT OUT OUT..rupe2 nyer team razz dah kena...sib baik aku tak polo seklai...hahahahah...

pas tu aku patah blk dari sisi, pelan2 mara ke musuh...tgh dok hampiri renjer tu, PRAK...terpijak ranting, renjer tu dah melilau cari bunyi tu dari arah mane...aku dok diam cam tunggul..sib baik pakaian sama kaler ngan hutan n pokok buluh...so, renjer tu tak nampak la..hehehehehe....aku g dekat lagi, agak2 peluru leh sampai, terus aku bagi dia mandi hujan peluru cat....tumbang sorang, pas tu naik lagi sorang renjer, aku bg lagi hujan peluru, tumbang 2 renjer...setel sebelah bukit cni, aku g depan lagi...laung ke sebelah sane kot2 ade lagi tak taem aku...nampak bayang2, aku try tembak, rupa2 nyer panjang ( mase nih tembak tok kepastian coz renjer nyamar guna pakaian yg sama ngan team aku)....aku laung suh panjang larik dapat kan bendera ambil aku kaver tembak...mase tengah dok kaver tembak, panjang terjatuh d kaki bendera n musuh dapat tembak dia dari belakang.....mase nih aku tak tau bape org lagi yg tinggal..rupa2 nyer tinggal 1 - 2...last2 marshall masuk tanye, nak teruskan @ seri...aku pon cakap ok jer kalau nak stop coz mase tu mase dah panjang n masing2 dok diam hujung ke hujung.....hehehehehehehe....ape pon, game semlm meme best....pas ni buat lagi kompom aku nak main...nak beli mask dulu..pas tu baru beli marker...hehehehehehehhehe



* semlm sembang ngan team bisnes, dorang pon nak merasa main + ngan pakej makan sampai lebam...so pas ni, makin ramai la yg join...

ganahsokmo

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Chi Kent on Mon Feb 08, 2010 4:59 pm

semasa kite terrorist...mempertahankan tebusan dari diselamatakan oleh counter...aku bersembunyi di lereng bukit atas pada paya...hampir 10 minit menuggu counter utk dtg menyelamatkan tebusan,semasa berlaku serangan terhadap men,aku cuba mencari dari mana dtgnya peluru counter...dan aku jumpa dan aku memberikan bantuan pada men,tp syg men telah terkorban tetapi aku meneruskan kerana masih terlihat kelibat counter,kemudiah hilang dari pandangan

tetiba aku terdengar sesuai bergerak dari atas dan ku pikirkan counter,rupanya Riq...nasib xtembak die...tetapi die terkena plak peluru dari arah belakang...

kemudian mata trus melilau mencari counter dan tu die...aku terjumpa di atas tempan riq dgn men lepak lepas terkorban...aku melepaskan tembakan tetapi counter tidak jumpa dari mn dtgnya peluru aku dan menyebabkan die trus berlindung dari peluru aku dan masa tu la peluru aku abiss....kurang asammmmmmm...

semasa menjadi counter pula...aku panjang dan men bergerak dalam satu kumpulan dari arah urban court

baru 10minit berlindung di celah pokok...peluru dtg berlumba-lumba...yg aku mampu hanya bertahan dan berlindung di celah2 daun...aku xdpt nk serang balas kerana tidak tahu dari arah mn kerana google dh berkabus...aku hanya nmpk panjang yg berada dibawah aku standby utk berlari ke arah tebusan...maka pada masa itu aku standby dgn cuba fokus utk back up panjang...bile panjang mula berlari aku bangun dan menembak musuh yg berada di celah2 buluh..tetapi syg panjang tersadung dan kesempatan itu musuh menembak beliau...aku terpaksa tarik diri sbb google dh berkabus...menghalang penglihatan...air peluh dh bertakung dan masuk dalam mata...pedihhh woooo

andai kata kami gugur semua....tabur bunga di atas pusara....

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Mon Feb 08, 2010 5:40 pm

CHIkent-----> yaaaa pedaa.. sekali air peluh penuh dalam google.. nak ternak ikan ke apa.. hehe.. len kali kasik bukak skik kasi kuar itu air lah... atau pun len kali, cari pokok besar yg ko rasa rasa selamat.. pelan2 tarik ke depan face mask tu, lap pakai jari.. lau ada tisu, pakai tisu.. orek.. hehe.. Smile

apapun, korang semua memang best.. at least kita menang.. lagipun kita lawan dgn pasukan renjer de rimba yg penuh pengalaman yg dah masak sgt pasal hutan dan port2 mana mana dalam hutan tu... tempat permainan dia orang tu.. haha.. kita berjaya mengalahkan mereka yg mula mula cakap agak besar (bengang tul aku kat brader pakai topi tu, tp carik tak jumpa plak..hehe..), akhirnya memakan diri diaorang sendiri.. syabbass semua.. hehe.. len kali leh laa ajak lawan team UTK bkt aman plak.. ada je dia org ajak.. tapi belum berani lawan lagi sampai kita jumpa team yg mantopppp!!! cheers cheers cheers

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Chi Kent on Mon Feb 08, 2010 5:44 pm

pakai jari pun xjalan...huhuhu

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Mon Feb 08, 2010 5:50 pm

heheheh...adoiyaiiii....

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by ganahsokmo on Mon Feb 08, 2010 6:30 pm

hahahahahahaha.......bila nak men lagi, kasik letak tarikh awal2...nanti aku nak bg tau kat team bisnes awal...

ganahsokmo

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Chi Kent on Mon Feb 08, 2010 6:34 pm

standard arr...awal bulan..time tgh gaji...baru xde rasa beban nk kluar fulus...dua minggu sblm nnt open list...sertakan deposit 50% dari yuran...xde pulangan semula duit tue klu xjadi...baru la btl2 blh confirm...

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by ganahsokmo on Mon Feb 08, 2010 6:45 pm

hahahahahahaha...buka sebulan awal....

ganahsokmo

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Tue Feb 09, 2010 9:32 am

sebulan awal... wauuu.. heheh.. ok la tu.. aku setuju... duik sapa sapa yg tak jadi pergi dikira hanguss... so sapa yg pergi nanti ble laa gunakan duik tu tuk beli body armour ker, tambah peluru ker... sewa camoufluge cam ganah ker.. heheh.. ringan sikit beban..hehehe..

ps: agak2 sapa laa yg suke tarik diri last minute yer.. Twisted Evil jom ajak... lagi ramai lagi baguss.. hahahahahhaha..... silap aribulan ble beli kete kebal g perang.. hehe..

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Chi Kent on Tue Feb 09, 2010 9:41 am

hah...sebulan awal yerk plan...aku dh bukak dh tue...bulan 4 ok x?

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Tue Feb 09, 2010 9:53 am

hermm.. ok kut..sempat kumpul dana skik.. harap dapat deal yg sama cam ari tu.. rege rm100 tuk 500 pallet.. kalau tak, kita kena bayar rm120 utk 500 pallet, tp disebabkan duluuu, kita worang pernah mengalahkan team brader2 yg men tournament dalam hutan, so dia orang ada "suspect" skit dan kamcing dgn kita.. hehe.. so dapat laa rege kengkawan.. er.. jgn bagitau org lain tau.. hehehe... Smile

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Chi Kent on Tue Feb 09, 2010 10:00 am

baik kaptain

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Tue Feb 09, 2010 10:14 am

Chi Kent wrote:baik kaptain

Embarassed (aku hanyalah pejuang tegar seperti kamu..) heheh.. tapi.. nanti taruk situ rm100 hengggik tuk 300 pallet jer... takut nanti tak dapat plak deal tuk 500 pallet plak kang...hehe...ada plak kite kena serang hendap dr kengkawan..sakittt wooo..heheheh..

ps: membelek lebam2 di bahu kiri..heheh..

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Chi Kent on Tue Feb 09, 2010 11:28 am

baik pangenam...(lepas panglima)

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by riq_77 on Tue Feb 09, 2010 5:25 pm

pergh korang....saspek btol ar....punyer berani memasing..jap2...gambo mane?

aku datang lambat...tak dapat nak juin main urban....last2 dapat gak masuk utan...

game pertama,boot aku jahanam...hampes...aku tengok group jackall,ganah n min kene serang dari celah buloh....panjang atas bukit dalam 10 langkah dari aku....die bagi syarat ade oang serang dari atas.....tetibe aku nampak ade baju ala2 kadet bomba kat celah buloh tengah santai2 baring sambil tembak team mate aku kat bawah...try punyer try, lpas 15-20 kali tembak baru kene...yeayyy...
tibe2 aku macam tdengar suare panjang out,aku turun ke bawah....tak nampak pon panjang turun...ilekkk. nampak lak kelibat baju celoreng kat atas bukit...haaaa,panjang la kot.. aku tembak brader yang baju merah atas bukit depan....prap3....ade ar 5-6 das kene blakang aku...cheh! baju celoreng tu ghupenyer geng renjer `pasang niat`....out!...kuar ar aku dengan kehampaan....tetibe,renjer yang tembak aku tu jerit2....kene tembak kawan die sendiri...kekeke...abeh ngamuk!...ngee

sampai depan,ingat dah takleh main,takde kasut...last2 oang umah aku bawak kasut bedminten....ha! ade peluang main lagik...masuk ar aku sebagai counter terrorist ngan rmcian lain nak amek flag....ikot urban....ha! nampak dorang....panjang,min ngan aku dari atas....chiken pon ade rasenyer,tapi die dah jalan dulu. tetibe nampak ade baru kadet bomba kat bukit depan....woit! kate seploh langkah....ni dah 50 langkah korang tinggalkan flag....arghhh,tembak gak ar....tak kene,aku lak yang tgelincir....time nak naik,yang ngelat dari team renjer tu nampak aku plak..adeh,amek ko...sampai tjerit aku kne tembak...bdebik2 kene...

game speedball,lepas makan+kenyang yang teramat+ ujan yang buat ade fogging prob...game pertama marker min tsumbat,pallet cair dalam barrel....adeh....aku tgk chiken kene,aku nak tolon....jem,kuar asap jerk,pallet sumbat...abeh jackall tembak aku. game kedua...dari awal palllet min ngan aku sumbat....game 3 brader dengan e marker datang tolon...team jackall mengganas,awal2 brader tu dah kne tembak,tak sempat gerak. kalah lagi. game 4,atur strategi,chiken n aku aim jackall ngan razz...ha,menang pon walo skali...
abeh tu makan2 sat...callooo...

next time,aku juin kalo kewangann masa mengijinkan,..overall...PUAS ATI!!!

riq_77

Join date : 18/01/2010
Age : 105

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Wed Feb 10, 2010 10:07 am

hahah... best best... best sgt... baru laa aku dapat lihat dari view rerakan juang aku yg lain time hutan tu.. hehe.. dekat sgt laa pung kau dgn aku yer riq, tapi tu laa.. masa dalam hutan tu, terasaa korang semuaa jauh..sbb dek terasa sunyi dan suspen berselindung di sebalik pokok sedangkan korang pun ada gak berselindung di sebalik pokok2 sebelah.. hehe..

btw, aku pun kena tipu gak... sbb brader celoreng tu laa.. ku ingatkan team kita dgn sorang lagi si baju hijau si chin yg nyorok tak jauh dari aku dan ganah menunggu peluang nak amik bendera tp last last kena gak tembak... hehe.. bukan team renjer semua pakai baju kadet bomba tu ker..?hehehe... sekali ada yg menyamar pulak.. hehe..

pasal game kedua tu.. memang semua tak puas hati sebab dia orang lebih dari berpuluh2 langkah dr flag.. sedangkan rules kata 10 tau 20 langkah jer dr flag utk menyorok.. pun begitu, kita seri... biasak laa.. dia org tak sangka plak kalah dgn kite time game pertama tu.. hehe.. so dia org kena la tukar tektik kotor skit dgn break da rule.. apapun, dia org suspect suda sama kite..hehe..

lupa plak.. kepada sesiapa yg terkena teruk tembakkan bertubi2 dr aku, tak silap aku chicken byk kena kut...ke tak berapa nak kena aku tak tau..mahupun yg lain2.. sori sori laa yer.. biasak laa.. kalau aku tak tembak korang.. korang plak tembak aku.. tp tu laa.. aku brutel la skik main ala ala vietkong jer... heheheh..

apapun.. korang memang best... tenkiu for sharing.. er..ada lagi ker..sapa sapa nak tambah, silakan..hehe...

ps: kalau jadi bulan 4nanti, harap ramai yg turun.. leh laaaa meriah kan hutan rimbaaa....

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Chi Kent on Wed Feb 10, 2010 10:50 am

aduhhhh...2 hari aku xblh nk jln laju2...slow jerk jalan...hr ni baru rasa lega skit....sakit2 sengal2 kt peha dh mula kurang...blh jln2 laju skit...arggghhh...cuma luka kt lutut xsembuh g..

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by speeder23 on Wed Feb 10, 2010 10:55 am

member2 bujang aku dlu de wat invitation main kat hulu langat sana....pakej sume sama rege rm85...kurang 5 ringgit je la..tp raya cina ni...x dpt join aku balik kg plak..

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Wed Feb 10, 2010 11:19 am

Chi Kent wrote:aduhhhh...2 hari aku xblh nk jln laju2...slow jerk jalan...hr ni baru rasa lega skit....sakit2 sengal2 kt peha dh mula kurang...blh jln2 laju skit...arggghhh...cuma luka kt lutut xsembuh g..

saaama laa dengan aku.. terasa byk plak sakit kat badan nie.. terasa kompious pun ader.. cam sakit kena tembak tapi tiada lebamm.. hehe.. tp yg pasti, aku pun jua menerima padah dari kesan tembakkan yg banyak ari tu.. tapi beransur pulih perlahan2.. cuma tak ble nak lari sangat, aku rasa kalau anjing kejar pun, aku tunggu je laa anjing tu sampai.. hahaha.. tak beraapa nak boleh lari.. ada 3 tembakkan di peha dan lutut.. heheh...

speeder ---> tak per bang... bulan 4 kita main lagi yer.. sila hadirkan diri..heheheh Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by speeder23 on Wed Feb 10, 2010 11:24 am

sakit ye kene tembak ni??xde xperience la..

bulan 4 ek...mintak2 xde hal la nt ni...kite wat JV la z...nt aku ajak skali member2 aku ni

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Chi Kent on Wed Feb 10, 2010 11:35 am

tp bulan 4 nnt speeder xblh JV dgn jackall..bahaya....takut nnt marshall bg kad merah kt jackall..sbb tembak member sendiri...wakakaak

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by speeder23 on Wed Feb 10, 2010 11:48 am

tembak marshall tu balik la....haha lol!

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by jackall on Wed Feb 10, 2010 11:53 am

speeder23 wrote:tembak marshall tu balik la....haha lol!

hahahaha...setuju setuju...tembak marshall tu balikk..heheh.. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

ps; nak cari brader renjer "pasang niat" tu... kalau dia jadi marshall, kompom kena tembak dulu sebelum game..hehe.. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by riq_77 on Wed Feb 10, 2010 1:15 pm

jackall wrote:
Chi Kent wrote:aduhhhh...2 hari aku xblh nk jln laju2...slow jerk jalan...hr ni baru rasa lega skit....sakit2 sengal2 kt peha dh mula kurang...blh jln2 laju skit...arggghhh...cuma luka kt lutut xsembuh g..

saaama laa dengan aku.. terasa byk plak sakit kat badan nie.. terasa kompious pun ader.. cam sakit kena tembak tapi tiada lebamm.. hehe.. tp yg pasti, aku pun jua menerima padah dari kesan tembakkan yg banyak ari tu.. tapi beransur pulih perlahan2.. cuma tak ble nak lari sangat, aku rasa kalau anjing kejar pun, aku tunggu je laa anjing tu sampai.. hahaha.. tak beraapa nak boleh lari.. ada 3 tembakkan di peha dan lutut.. heheh...

speeder ---> tak per bang... bulan 4 kita main lagi yer.. sila hadirkan diri..heheheh Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
ko bli e marker buat tembak anjing tu plak jackall....baru anjing tu tau sanggup ke tak nak dekat...ngee. jgn abeh pallet sudey... rabbit

riq_77

Join date : 18/01/2010
Age : 105

Back to top Go down

Re: Report Paintball 7 Febuari 2010

Post by Sponsored content Today at 5:49 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum