NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by penang_pixman on Wed Jan 20, 2010 2:51 pm

Dirumah baru, cerita pun baru.... ride pun baru2 ni jer...
ride ke betong thailand... nama ride: Ride Jejak Bintang Tiga... atau lagi mudah Ride jejak Chin Peng tp majlis persatuan kelab moto antarabangsa tak membenarkan penggunaan nama chin peng sbb sensatif dan negatif...

al-kisahnyer... ride ni pada 16 januari dan berakhir pada 17 januari 2010 (baru2 ni jer) maknanya kami bermalam la di sana...di bawah cahaya bulan purnama, sapa yg tak p minta maaflah...tak dpt nak cerita dibawah cahaya bulan purnama tu mcm mana, lebih kurang mcm lampu disko butterfly kot...

kami bermula dgn berkumpul kat petronas bersebelah JPJ Seberang Jaya...dah ramai sampai, mau dekat 30 org aku paling last sampai, sbb aku tau selagi aku tak mai, ride ni tak kan bergerak..hehehehehe...

acara dimulakan dgn ucapan oleh setiausaha kelab saudara Z, aku bagi dia peluang berucap sbb dia tak dpt p kerana seminggu lagi nak p betong dia eksident dpn hospital sbrang jaya, ishk2 kesiannnn...

lepas tu, kami start golek tayar...naik hway BKE terus ke baling, pastu terus p pengkalan hulu yg jaraknyer melebihi 120 Km gak ler...dah sampai kata sana terus p kat imigresen, cop passport international dan passport group...kat sana, dua hali NBC dah standby dengan tour guide org betong nama Adun...

dah settle urusan imigresen malaysia/thailand, Adun (tour guide) terus bawa kami p check in kat penginapan di garden house...boleh tahan juga tempat penginapan tu...harga RM70...

lepas check in, kami kuar g makan dulu... jarak ngan penginapan tak jauh....warung tomyam tu pun sempoi...aku belasah nasi putih daging masak merah + telur dadar sampai dua set... silap awek tu ambik order dua kali...last2 aku gak yg kena belasah makan juga...

lepas makan, kami terus gerak ke lokasi pertama iaitu tempat penempatan warga komunis (anak sedara chin peng) kami kena naik anak tangga di bukit betong utk melawat lorong (gua) bawah tanah (bukit) yg digorek oleh komunis dulu2.... penat juga berjalan dlm lorong2 tu...walaupun cuaca panas tp ketika di bawah tanah cuaca sejuk...aku tak ingat nama apek yg jd tour guide kami masa dok explain pasal komunis tu...tp yg pastinyer apek tu mmg sempoi...selalu jd mangsa usikan mat ijam..."apek, ini tempat marton juga ka" tiap kali mat ijam cakap ayat ni, riuh dlm lorong bawah tanah tu..difahamkan lorong ni setinggi 16 kaki...perjalanan dari pintu utama hingga kuar lebih kurang 15-25 min.... pecah peluh gak kami hari tu...

selepas melalui lorong2 tu, kami sampai di pameran barang2 lama komunis...ada radio, ada mortar, ada alat pembedahan dan macam...dan juga gambar2 chin peng dengan geng komunis....

selepas tu, kami bergerak ke air terjun berdekatan bukit betong tu... tp kami tak mandi...just singgah ushar awek siam ...hehehehe... pastu...kami gerak ke hotspring (air panas) kat sini pakat layan rebus telur puyuh dan telur ayam... nasib baik tak ada yg nak rebus telur sendiri....huhuhuhuh...

dah lewat petang, kami pun gerak balik ke penginapan....masing2 dah letih....pakat mandi dan berehat...sbb malam nnt ada acara bebas....mcm biasa....ada yg nak tdo, ada yg nak kala-oke (mmg ada ayat mcm tu)...

kul 9 mlm - semua pakat kluar.... aku tertido...sbb letih....sangat...faham2 jer la siang tu jadi marshall...malam aku tertido....

esok (17 januari) kul 8 pagi (9 pagi waktu mesia) aku bangun...lepas mandi terus kuar g breakfast... banyak kuih siam ni yg sedap2... lepas bfast... balik bilik, sambung tdo lagi... kul 1 petang (jam mesia) kami pun check out...kami ke pekan betong, bazar depan merlin plaza...kat sana pakat shopping sakan...aku sempat beli baju paddock kawasaki RM45 (mahal) kat danok baru RM35 jer...pastu kami round lagi kat pekan... bawa geng NBC shopping makanan ringan....

Kul 4 petang kami start gerak balik...kul 6 petang kami semua selamat sampai kat petronas BKE Seberang Jaya..sekian report aku...

________________________________________________________________________________________________

penang_pixman/017-4212374
http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
http://penangpixman.fotopages.com

penang_pixman
Moderator

Join date : 18/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by penang_pixman on Wed Jan 20, 2010 3:25 pm

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

semua gambar ni kat imigresen betong thailand

________________________________________________________________________________________________

penang_pixman/017-4212374
http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
http://penangpixman.fotopages.com

penang_pixman
Moderator

Join date : 18/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by penang_pixman on Wed Jan 20, 2010 3:32 pm

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

________________________________________________________________________________________________

penang_pixman/017-4212374
http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
http://penangpixman.fotopages.com

penang_pixman
Moderator

Join date : 18/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by penang_pixman on Wed Jan 20, 2010 3:34 pm

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

________________________________________________________________________________________________

penang_pixman/017-4212374
http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
http://penangpixman.fotopages.com

penang_pixman
Moderator

Join date : 18/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by penang_pixman on Wed Jan 20, 2010 3:43 pm

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]



[img][/img]

kat hot spring, acara merebus telurrrrrrr.....

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]


Last edited by penang_pixman on Thu Jan 21, 2010 2:13 pm; edited 1 time in total

________________________________________________________________________________________________

penang_pixman/017-4212374
http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
http://penangpixman.fotopages.com

penang_pixman
Moderator

Join date : 18/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by speeder23 on Wed Jan 20, 2010 4:01 pm

syabasss NBC...!! cheers

x seram ke masuk sana...huuuuhhuuu

speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by Sp33d3r on Wed Jan 20, 2010 4:16 pm

congratz to NBC... cheers

Sp33d3r

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by penang_pixman on Wed Jan 20, 2010 4:31 pm

speeder --- mana ada seram.... biasa jer.... tp hadyai lagi best... aku mati kutuk dok sana...

p/s: aweks betong kaki mcm model, panjang2 ler............ Razz

________________________________________________________________________________________________

penang_pixman/017-4212374
http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
http://penangpixman.fotopages.com

penang_pixman
Moderator

Join date : 18/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by matasura on Wed Jan 20, 2010 5:46 pm

mantap NBC!
aku xpernah lagi masuk siam naik motot nihh...

________________________________________________________________________________________________
Muslim Aid Asia :: Demi Sesuap Nasi ::
Muhammad - 012-3377195

matasura
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by penang_pixman on Thu Jan 21, 2010 1:49 pm

matasura wrote:mantap NBC!
aku xpernah lagi masuk siam naik motot nihh...

tak pernah, jom kita pakat2 pernahkan masuk siam... tak susah yang penting

1: ada passport sendiri/passport berkumpulan
2: photostat geran moto berserta cop balai polis berdekatan (kalo moto pinjam make sure ada surat kebenaran dari pemilik asal berserta photostat ic/
3: photostat ic (standby jer)
4: beli insuran siam.


jom on...

________________________________________________________________________________________________

penang_pixman/017-4212374
http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
http://penangpixman.fotopages.com

penang_pixman
Moderator

Join date : 18/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by penang_pixman on Thu Jan 21, 2010 2:36 pm

acara pada 17 januari.

bangun pagi terus breakfast... kena cari roti canai teh tarik gak..

[img][/img]

[img][/img]

mat ijam terjumpa anaknyer di betong...huhuhuh...
[img][/img]

[img][/img]

________________________________________________________________________________________________

penang_pixman/017-4212374
http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
http://penangpixman.fotopages.com

penang_pixman
Moderator

Join date : 18/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by penang_pixman on Thu Jan 21, 2010 2:51 pm

ronda2 kat pekan betong

[img][/img]

[img][/img]
sesat di pekan betong kot...

[img][/img]
dah serupa daaaaaaaaa...

[img][/img]
jumpa kucing siam....

[img][/img]
ustaz jd mangsa kucing siam yg ganas..

[img][/img]
shawn, tak dpt peluk pemilik kucing, peluk kucing siam pun tak apa....

[img][/img]

[img][/img]
kat betong pun ada terowong mcm kat berapit perak...

________________________________________________________________________________________________

penang_pixman/017-4212374
http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
http://penangpixman.fotopages.com

penang_pixman
Moderator

Join date : 18/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by penang_pixman on Thu Jan 21, 2010 2:58 pm

dah sampai petronas seberang jaya...

zack dtg sambut...
[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

dah abisssssssssss...

________________________________________________________________________________________________

penang_pixman/017-4212374
http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
http://penangpixman.fotopages.com

penang_pixman
Moderator

Join date : 18/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by jackall on Mon Jan 25, 2010 4:39 pm

hermmmm.... bestt..best... satu hari nannti kena try gk ke sana nek moto.. tahniah pp kerana melaporkan dgn jelas dn terang..heheh...

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by penang_pixman on Mon Jan 25, 2010 5:41 pm

jom ... nnt setting bagi cun kita p ngan geng rmc la plak

________________________________________________________________________________________________

penang_pixman/017-4212374
http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
http://penangpixman.fotopages.com

penang_pixman
Moderator

Join date : 18/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by valentino joei99 on Mon Jan 25, 2010 6:08 pm

perghhhh,syabas nbc.. cheers
kena pegi ni nanti,hang tlg tunjuk jalan noo pp,jangan lupa ajak mat ijam... Smile Smile

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by ganahsokmo on Mon Jan 25, 2010 6:12 pm

valentino joei99 wrote:perghhhh,syabas nbc.. cheers
kena pegi ni nanti,hang tlg tunjuk jalan noo pp,jangan lupa ajak mat ijam... Smile Smile
tunjuk jalan yg benar yer...nanti kalau ader rezeki, mau bawa GTR masuk saner, boleh ka.....

ganahsokmo

Join date : 16/01/2010
Age : 35

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by penang_pixman on Tue Jan 26, 2010 10:35 am

betui ka nak p?... aku no hal... aku dengar rev nak buat ride g hadyai bulan march ni... bleh la follow

________________________________________________________________________________________________

penang_pixman/017-4212374
http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
http://penangpixman.fotopages.com

penang_pixman
Moderator

Join date : 18/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by speeder23 on Tue Jan 26, 2010 10:42 am

ganahsokmo wrote:
valentino joei99 wrote:perghhhh,syabas nbc.. cheers
kena pegi ni nanti,hang tlg tunjuk jalan noo pp,jangan lupa ajak mat ijam... Smile Smile
tunjuk jalan yg benar yer...nanti kalau ader rezeki, mau bawa GTR masuk saner, boleh ka.....


hehehe....r1 leh polow ka ni? Razz

________________________________________________________________________________________________
9TH PLACE..BIKER IDOL 2010


speeder23
Moderator

Join date : 16/01/2010
Age : 35

http://www.facebook.com/ariff.speeder?ref=name#/ariff.speeder?re

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by jackall on Tue Jan 26, 2010 12:13 pm

adoiyaiiii..takper laa.. lau dpat g dgn tzm pun dah kira sgt bagus daaa..hehe..

jackall
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by penang_pixman on Tue Jan 26, 2010 12:58 pm

ngan moto kapcai pun bleh........ jom la... jgn takut2... modal tak banyak pun...tp kat betong barang2 mahal skit banding dengan danok or hadyai... baju paddock kat betong rm45, kat danok RM35, kat hadyai RM38 hehehehe...

________________________________________________________________________________________________

penang_pixman/017-4212374
http://www.nusantarabikersclub.com/html/index.asp
http://penangpixman.fotopages.com

penang_pixman
Moderator

Join date : 18/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by carlnain on Thu Jan 28, 2010 1:50 am

Join ride dgn NBC memang mantap..... cheers cheers cheers

Masih teringat RIDE NASI KANDAR PENANG....Thn Lepas, d bawah bimbingan Abg Deris.....

Geng2 NBC dan NSRM Penang memberikan full support pada kippers yg mengikuti xtvt ride ke sana.......... cheers cheers

Gambir ride kippers bersama NBC dan NSRM PENANG.....(mlm tu aje hampir2 40 bijik moto2 full fairing d atas jln raya Shocked Shocked )







P/S : just sharing bro.....kalo salah tlg delete

carlnain

Join date : 17/01/2010
Age : 36

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by valentino joei99 on Thu Jan 28, 2010 9:03 am

yeahh,ini yg kita mahukan,lain2 jenis motosikal bersatu hati,tanpa mengira jenama,xkisahla yamaha ke,kawa ke,honda ke dll,ride sama2,lepak sama2..hidup riders untuk malaysia..... cheers cheers

geng2 nbc mmang best,masa rmc ride gi penang taun lepas sambutan dan layanan diorang memang 1st class,saspekkkkkk!!siap buat jamuan makan lagi..... Smile cheers Smile

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by bogonz on Thu Jan 28, 2010 9:25 am

yes....aku sokong. semangat mcm ni la kita nak. x berkira jenis/model moto.

bila la nak ride g penang lg ni?

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by Sp33d3r on Thu Jan 28, 2010 9:36 am

tiap2 taun ader ride penang... tahun nie pon wajib adakan jugak....
hehehe....

Sp33d3r

Join date : 16/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: NUSANTARA BIKERS CLUB (MENGANAS DI PENANG)

Post by Sponsored content Today at 2:06 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum