CDI untuk TZM150

View previous topic View next topic Go down

CDI untuk TZM150

Post by wolf on Tue Nov 15, 2011 2:29 am

Salam Satu Malaysia...riderz i nak tumpang tanya sikit pasal CDI nie hah...CDI yg i pkai skrang nie mmg bukan ori hak yamaha lar,owner lama dia pkai CDI yg unknown,tapi takdok masalah sampai skrang...kalau pkai CDI ori ,apa kebaikan dan kelebihan dia?dia boleh tambah power lagi? Ingat i nak try upgrade pkai racing CDI pula,tapi tak tau yg mane bagus...any recommendation?

wolf

Join date : 07/11/2011
Age : 33

Back to top Go down

Re: CDI untuk TZM150

Post by Tzm rider on Wed Nov 16, 2011 12:22 pm

CDI ori tahan lama....bertahun pakai pon takde hal sgt.....CDI racing ni tak berapa tahan lama tapi menarik biler nak leycing.....REV cdi leycing ni leh sampai lentok jarum rpm.....(jgn selalu rembat jer...comfirm cdi cair n mesin hancuss)....Klau ko nak aku rekemen CDI IKK dari Taiwan.....ok gak laa...aku dah guna lebih 6 bulan still bertahan.....

Tzm rider

Join date : 23/09/2010
Age : 43

Back to top Go down

Re: CDI untuk TZM150

Post by wolf on Thu Nov 17, 2011 1:34 am

Tzm rider wrote:CDI ori tahan lama....bertahun pakai pon takde hal sgt.....CDI racing ni tak berapa tahan lama tapi menarik biler nak leycing.....REV cdi leycing ni leh sampai lentok jarum rpm.....(jgn selalu rembat jer...comfirm cdi cair n mesin hancuss)....Klau ko nak aku rekemen CDI IKK dari Taiwan.....ok gak laa...aku dah guna lebih 6 bulan still bertahan.....

ooo gitu jadinya...makasih Tzm rider. Very Happy

wolf

Join date : 07/11/2011
Age : 33

Back to top Go down

Re: CDI untuk TZM150

Post by Sponsored content Today at 7:36 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum