ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by Zainy921 on Tue Jan 19, 2010 5:09 pm

kalu dah rege tu angkat jerlah ...tak kira 2 ke 4 dapur ke...

ataupun beli second hand er6n pastu covert letak fairing....murah lah sket

Zainy921

Join date : 19/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by hi-wayMAN on Tue Jan 19, 2010 5:09 pm

Amm Nova wrote:Apa abang bosa citer bab dapur ni...Ni dapur pakai botol shampoo ke Very Happy

x sangka size 'cup' kak amm kecik je...huhuhu..(CABOTTTT!!!!) lol!

hi-wayMAN

Join date : 18/01/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by Zainy921 on Tue Jan 19, 2010 5:10 pm

Amm Nova wrote:Apa abang bosa citer bab dapur ni...Ni dapur pakai botol shampoo ke Very Happy


hai incik ammm.......dulu pompuan ka?sekarang dah tukar jantina

Zainy921

Join date : 19/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by Zainy921 on Tue Jan 19, 2010 5:10 pm

MARI AMJAL SEKARANG

Zainy921

Join date : 19/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by cak_onn on Tue Jan 19, 2010 5:16 pm

Dulu Aminah skrng Amri

cak_onn

Join date : 18/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by redzman on Tue Jan 19, 2010 5:23 pm

hi-wayMAN wrote:
Zainy921 wrote:lawa la moto er6 f tu.....tapi kalu 4 dapur lagi best....

2 dapur pun best lah kalu dah rege macam dia cakap tu...

2 dapur ke 4 dapur?...2 dapur ke 4 dapur...........???
jangan bila dah amik, dapur x brasap sudahhh.............. drunken drunken drunken lol!

betul betul betul....aku sokong 100%....bukan setakat dapo tak berasap...beras 15% hancur pun takbleh nak beli.... cheers

redzman

Join date : 18/01/2010
Age : 22

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by redzman on Tue Jan 19, 2010 5:28 pm

azamreeves wrote:[img][/img]

Kawasaki perkenal ER-6F pemasangan tempatan

Oleh Kamarulzaidi Kamis
kamarulzaidi@bharian.com.my

KAWASAKI Motors (Malaysia) dijangka memperkenalkan model ER-6F pemasangan tempatan (CKD) menjelang akhir bulan ini, selepas meraih kejayaan menerusi pelancaran model CKD ER-6N pada Jun 2008.

Sumber industri berkata, motosikal berkuasa 650cc itu dijangka dijual pada harga antara RM33,000 hingga RM35,000 seunit, 20 peratus lebih rendah daripada harga model diimport sepenuh (CBU) iaitu RM41,900 hingga RM45,000 seunit.

?Model premium ER-6F adalah kesinambungan daripada model ER-6N. Bezanya adalah ER-6N adalah dalam kategori ?naked?, manakala ER-6F adalah dalam kategori ?sport? yang dilengkapi ?fairing? penuh.

?Ia dijangka dilancarkan ke pasaran dalam tempoh dua hingga tiga minggu akan datang pada harga kira-kira RM1,000 lebih tinggi berbanding ER-6N.

?Sebilangan pengedar motosikal di negara ini sudah membuka tempahan model itu kepada pelanggan,? katanya kepada Berita Harian, semalam.

Sumber itu menambah, pelancaran model berkenaan dipercepatkan susulan sambutan memberangsangkan yang diterima syarikat itu terhadap motosikal berkuasa tinggi selepas pengenalan ER-6N pada Jun 2008.

Model berkenaan dijual pada harga promosi sekitar RM28,000 pada 2008 manakala versi baru 2009 dijual pada harga antara RM30,989 hingga RM33,000 seunit.

?ER-6N menjadi popular di Malaysia kerana ia dianggap sebagai motosikal berkuasa tinggi mampu milik. Sebelum dipasang di Malaysia, model CBU sebelum ini dijual pada harga antara RM41,000 hingga RM42,000 seunit.

?Jika enam tahun lalu, model Kawasaki atas 500cc hanya dapat dijual sekitar 100 hingga 500 unit setahun, tetapi difahamkan tahun lalu, lebih 2,000 unit dapat dijual. Ia suatu peningkatan yang mengagumkan,? kata sumber itu.

Beliau berkata, model keluaran Kawasaki juga digemari peminat motosikal Malaysia kerana alat gantinya senang diperoleh dan lebih murah berbanding model premium lain, susulan pusat pengeluaran motosikal berkenaan sudah dipindahkan ke Thailand.

Bermula tahun lalu, Kawasaki Heavy Industries mula memindahkan kilang pengeluaran motosikal saiz sederhana dan tinggi dari Jepun ke Thailand. Very Happy

masih aku tak mampu nak beli motor baru...kalau CBU er6F harga nya RM35K...mesti OTR jadi RM37K....

redzman

Join date : 18/01/2010
Age : 22

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by fie on Tue Jan 19, 2010 5:36 pm

salam, semua
setelah tertanya2 kemanakah semua ahli zzrianz telah perpindah..
akhirnya dapat juga saya bertemu zzrianz dalam rumah yg serba baru ini...
izinkan saya memperkenalkan diri saya..
nama saya muhammad firdaus..
sila beri tunjuk ajar ye abg2 semua...

auuuuuuwuwwuuwuwuw

fie

Join date : 18/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by Gilababan on Tue Jan 19, 2010 5:43 pm

fie wrote:salam, semua
setelah tertanya2 kemanakah semua ahli zzrianz telah perpindah..
akhirnya dapat juga saya bertemu zzrianz dalam rumah yg serba baru ini...
izinkan saya memperkenalkan diri saya..
nama saya muhammad firdaus..
sila beri tunjuk ajar ye abg2 semua...

auuuuuuwuwwuuwuwuw

Dik, kalau masuk umah baru ni sumer da bayar ufti ni... da bayar blom...

p/s : kalau ikut adat dolu, kacang ngan yin... skrg da tukar... kono bawak anok daro 17 taun... clown

Gilababan

Join date : 17/01/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by fie on Tue Jan 19, 2010 5:45 pm

Gilababan wrote:
fie wrote:salam, semua
setelah tertanya2 kemanakah semua ahli zzrianz telah perpindah..
akhirnya dapat juga saya bertemu zzrianz dalam rumah yg serba baru ini...
izinkan saya memperkenalkan diri saya..
nama saya muhammad firdaus..
sila beri tunjuk ajar ye abg2 semua...

auuuuuuwuwwuuwuwuw

Dik, kalau masuk umah baru ni sumer da bayar ufti ni... da bayar blom...

p/s : kalau ikut adat dolu, kacang ngan yin... skrg da tukar... kono bawak anok daro 17 taun... clown
maaf abg...
awek 17 xboleh abg..18 thn ader..
takut nanti keno sobat...
huhuh..

p/s:bukan bapak ikan...huhuhuhu

fie

Join date : 18/01/2010
Age : 34

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by afaris06 on Tue Jan 19, 2010 5:57 pm

fie...jom cengkudux...skrg...kat tm..

afaris06

Join date : 18/01/2010
Age : 45

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by FlyingMan on Tue Jan 19, 2010 5:58 pm

saya pon nak join kalau ada pengoras bergetah nie.....agak2 kalau saya tak der moto zzr boleh join ker?????huhuhuhuhuhuhuhu

selamat berkenalan sumer......i'm newbe here

FlyingMan

Join date : 18/01/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by riderzzr on Tue Jan 19, 2010 6:04 pm

FlyingMan wrote:saya pon nak join kalau ada pengoras bergetah nie.....agak2 kalau saya tak der moto zzr boleh join ker?????huhuhuhuhuhuhuhu

selamat berkenalan sumer......i'm newbe here

saya pon sama incik org terbang.. balik dulu kawan2.. ada meeting jambu air la plak.. huarghhhh

riderzzr

Join date : 17/01/2010
Age : 26

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by azamreeves on Tue Jan 19, 2010 6:05 pm

cik redzman...hang tu mampu sangat..mandur kpd abang ajis....

saje simpan nak beli muto 4 inline kan/????

azamreeves

Join date : 17/01/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by Gilababan on Tue Jan 19, 2010 6:19 pm

fie wrote:
Gilababan wrote:
fie wrote:salam, semua
setelah tertanya2 kemanakah semua ahli zzrianz telah perpindah..
akhirnya dapat juga saya bertemu zzrianz dalam rumah yg serba baru ini...
izinkan saya memperkenalkan diri saya..
nama saya muhammad firdaus..
sila beri tunjuk ajar ye abg2 semua...

auuuuuuwuwwuuwuwuw

Dik, kalau masuk umah baru ni sumer da bayar ufti ni... da bayar blom...

p/s : kalau ikut adat dolu, kacang ngan yin... skrg da tukar... kono bawak anok daro 17 taun... clown
maaf abg...
awek 17 xboleh abg..18 thn ader..
takut nanti keno sobat...
huhuh..

p/s:bukan bapak ikan...huhuhuhu

17 taun aje la... kono belo dulu setaun sblm bleh ngap... hehehehehe.... pig
P/st: OOooo... tgk gambar mcm tokeh ah cai la, toke 'ayam' kat bdr tun razak....

Gilababan

Join date : 17/01/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by ChefBob_DrBig on Tue Jan 19, 2010 6:31 pm

Gilababan wrote:
fie wrote:
Gilababan wrote:
fie wrote:salam, semua
setelah tertanya2 kemanakah semua ahli zzrianz telah perpindah..
akhirnya dapat juga saya bertemu zzrianz dalam rumah yg serba baru ini...
izinkan saya memperkenalkan diri saya..
nama saya muhammad firdaus..
sila beri tunjuk ajar ye abg2 semua...

auuuuuuwuwwuuwuwuw

Dik, kalau masuk umah baru ni sumer da bayar ufti ni... da bayar blom...

p/s : kalau ikut adat dolu, kacang ngan yin... skrg da tukar... kono bawak anok daro 17 taun... clown
maaf abg...
awek 17 xboleh abg..18 thn ader..
takut nanti keno sobat...
huhuh..

p/s:bukan bapak ikan...huhuhuhu

17 taun aje la... kono belo dulu setaun sblm bleh ngap... hehehehehe.... pig
P/st: OOooo... tgk gambar mcm tokeh ah cai la, toke 'ayam' kat bdr tun razak....

meh den masak itu "Ayam" hehehe What a Face

ChefBob_DrBig

Join date : 17/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by kamal on Tue Jan 19, 2010 6:38 pm

boring lah umah ni.
asik kena pindah jek!!..

asal page doploh je, kena pindah.
asal pindah je, page doploh.. berapa kali pindah daa...!!

pastu masuk umah baru jek, dah page 5.
asal page lima je, umah baru..

kamal

Join date : 17/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by Gilababan on Tue Jan 19, 2010 6:51 pm

Kak kamaliah, kalau tak nak pindah kawin la copek... bole dok lelama sampai bosan dgn laki nanti kek umah baru.... Razz

Gilababan

Join date : 17/01/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by kamal on Tue Jan 19, 2010 7:04 pm

Gilababan wrote:Kak kamaliah, kalau tak nak pindah kawin la copek...

aku belum jumpa cinta sejati aku Ban... Crying or Very sad

kamal

Join date : 17/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by Amm Nova on Tue Jan 19, 2010 8:11 pm

Assalamualaikum dan selamat malam warga ZZrianz serta RMCianz.
Harap sumer sihat walafiat. Smile

Amm Nova

Join date : 18/01/2010
Age : 38

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by nik7719 on Tue Jan 19, 2010 8:57 pm

salam mlm semua...
tak suka lah ngn forum nih..

bye

nik7719

Join date : 17/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by nik7719 on Tue Jan 19, 2010 9:25 pm

mana semua org ni...

nik7719

Join date : 17/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by unos on Tue Jan 19, 2010 10:20 pm

nik sebab ko tak suke, semua org lari kehkehkehkeh bounce

unos

Join date : 17/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by nik7719 on Tue Jan 19, 2010 10:38 pm

unos wrote:nik sebab ko tak suke, semua org lari kehkehkehkeh bounce

aduih..tension la mcm gini...

nik7719

Join date : 17/01/2010
Age : 39

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by Zainy921 on Tue Jan 19, 2010 10:58 pm

poie makan lagi best

Zainy921

Join date : 19/01/2010
Age : 40

Back to top Go down

Re: ZZRianz-Community-V02- Tahun Baru Rumah Baru(19/01/2010)

Post by Sponsored content Today at 7:38 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum