METER RPM?????

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

METER RPM?????

Post by valentino joei99 on Thu Jan 28, 2010 5:10 pm

salam..

kat sini aku nak tanya,ada x yg pakai meter rpm custom/aftermarket punya kat moto korang??aku pernah nampak moto lc ada pakai,cmana ek nak memasangnya dan mnyettingnya??harap sudila kiranya berkongsi ilmu..aku nak pakai kat moto tzm,sekian,trima kasih..

gambar contoh:

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by Chi Kent on Thu Jan 28, 2010 5:47 pm

tzm bkn dh ade meter RPM ker?
ke nk masuk mcm yg dlm gmbr tue?

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by Mysteryz on Thu Jan 28, 2010 11:45 pm

Blh Je,Beli Meter RPM Yang Blh Pasang Cable RPM.. Then Wayar Tuk Lampu Tuh Pepandai Ler Modi.

Mysteryz

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by Chi Kent on Fri Jan 29, 2010 12:53 am

fuh...lepas ni track day joei kt depan jerk la... Razz

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by valentino joei99 on Fri Jan 29, 2010 8:49 am

Mysteryz wrote:Blh Je,Beli Meter RPM Yang Blh Pasang Cable RPM.. Then Wayar Tuk Lampu Tuh Pepandai Ler Modi.


ko pernah jumpa ke kat mana ada jual meter camni yg boleh pasang cable rpm??kalo ada bgtau.. Smile
semua aku tengok yg jenis pakai wayar je..

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by valentino joei99 on Fri Jan 29, 2010 8:50 am

Chi Kent wrote:fuh...lepas ni track day joei kt depan jerk la... Razz

xde maknanye,xkan lepas pasang meter ni bleh tambah speed ngan skill kot...hehe... Laughing

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by valentino joei99 on Fri Jan 29, 2010 8:52 am

Chi Kent wrote:tzm bkn dh ade meter RPM ker?
ke nk masuk mcm yg dlm gmbr tue?

meter rpm aku rosak,aku ingat daripada tukar meter standard yg baru baik aku try pakai meter rpm mcam ni,jambu skitt.. Laughing

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by Chi Kent on Fri Jan 29, 2010 8:55 am

rasanya ni keta punya kot...try la cari kedai asesori kereta

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by Chi Kent on Fri Jan 29, 2010 9:01 am

http://www.mudah.my/RPM-Digital-meter---memory-recorder-5163058.htm
http://www.mudah.my/Meter-rpm-ada-shift-light-5155236.htm
http://www.mudah.my/RPM-Meter-Jarum-JASMA-5134335.htm

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by Chi Kent on Fri Jan 29, 2010 9:02 am

http://www.mudah.my/Jasma-Digital-Meter---RPM-5114272.htm - digital ni

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by bogonz on Fri Jan 29, 2010 9:38 am

meter rpm mcm tu bkn ada jual kat sentul ker? yg ko tunjuk tu smua tuk keta. kena tarik wayar dr coil. tp aku rasa tuk moto x sesuai kut.

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by Chi Kent on Fri Jan 29, 2010 9:53 am

utk moto ade ke mcm gmbr tue?

Chi Kent
Crew

Join date : 19/01/2010
Age : 30

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by valentino joei99 on Fri Jan 29, 2010 10:00 am

bogonz wrote:meter rpm mcm tu bkn ada jual kat sentul ker? yg ko tunjuk tu smua tuk keta. kena tarik wayar dr coil. tp aku rasa tuk moto x sesuai kut.

tarik dari koil??bleh xplain ngan lebih jelas,tq.. study

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by Eldorado on Fri Jan 29, 2010 1:49 pm

Tarik dari koil = tarik wayar dari pulser. Wayar yang masuk koil. Satu cara lagi untuk dapat RPM meter, Masuk Meter Apexi. Semua ada, RPM, Speed.

Eldorado

Join date : 22/01/2010
Age : 31

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by bogonz on Fri Jan 29, 2010 2:51 pm

ya btl tu eldorado. lg pun meter2 mcm tu dia ada pilihan tuk 4-6-8 cylinder. tuk 1@2 silindr x plak

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by valentino joei99 on Fri Jan 29, 2010 3:18 pm

so,pendek kata,kalo nak pasang kat tzm cmana plak??boleh ke?? study

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by bogonz on Fri Jan 29, 2010 5:47 pm

cuba tny yg brani buat wiring ni. malaysia bole kan.... cheers

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by Mysteryz on Fri Jan 29, 2010 11:02 pm

Weh joie,kalau hang nak yang sofisikated nye baik tak yah le.. Hang pi kedai aksesori motot then hang carik.. Ada je tp tak secanggih sangat laa.. janji ada cable RPM yang hang blh pasang.. Yang keta nye byk guna wayar dan lelain jadi aku rasa keta nye nak masuk kat 2 stroke jenis lama mmg payah le..




hang tgk wayar dia weh affraid scratch

Mysteryz

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by valentino joei99 on Mon Feb 01, 2010 5:05 pm

tu la pasal,yg aku tengok smua pakai wayar camtu..blum jumpa lagi yg bleh masuk cable rpm biasa tu..hehe... Laughing


sapa2 yg pandai buat wiring mehla kongsi2 ilmu.. study

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by donut on Mon Feb 01, 2010 5:15 pm

kalu de saper2 yg tau, pm ye sal wiring bende alah ni.. aku pun ader seketul nak masuk kat moto. Razz

donut

Join date : 19/01/2010
Age : 28

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by valentino joei99 on Tue Feb 02, 2010 2:18 pm

janganla pm,share kat sinila,sama2 kita mendapat manfaatnyer...hehe... bounce Smile

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by bogonz on Tue Feb 02, 2010 2:21 pm

btl tu. kita share kat sini bersama2. cheers

bogonz
Crew

Join date : 16/01/2010
Age : 42

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by Mysteryz on Wed Feb 03, 2010 12:08 am

Lupakan je laa joie hasrat hang tuh,memang payah lew.. Kalau hang rajin kena laa DIY sendiri pasal wayar CDI hang tuh.. Cari wayar yang connect wayar ngan RPM..

Mysteryz

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by valentino joei99 on Wed Feb 03, 2010 9:05 am

Mysteryz wrote:Lupakan je laa joie hasrat hang tuh,memang payah lew.. Kalau hang rajin kena laa DIY sendiri pasal wayar CDI hang tuh.. Cari wayar yang connect wayar ngan RPM..

caitt,membunuh smangat betul... Razz
ada ke wayar cdi yg connect g meter rpm??sebab meter standard tzm pakai sistem mekanikal je,cable rpm pusingkan gear2 dalam meter tu.. study

haritu ada cakap bleh tarik wayar dari koil,cmana ek??xpuas hati tul ni,sebab aku mmang pernah nampak moto lc pakai meter camni,xteringat plak nak tanya cmana dier buat.. study

valentino joei99
Crew

Join date : 18/01/2010
Age : 33

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by Darth^Vader on Sun Mar 14, 2010 6:10 pm

Salam rakan2..

Sebelum tu nak tanya pakai motor apa bro? Kalau pakai LC, amek dari wire coil je.. Ada aftermarket RPM meter jenama koso. Ada background warna hitam @ putih.. Harga dalam RM 110++ kat Sentul or KMR Jalan Pasar.

Mintak kat orang kedai tu meter RPM koso yang kecik tu.. Dalam meter tu ada gambar untuk sambungan wire sekali. Terpulang untuk mereka yang nak pasang sendiri @ nak suruh orang kedai tu pasangkan (bayar lebih sikit)..

Harap membantu.. Smile

Darth^Vader

Join date : 14/03/2010
Age : 29

Back to top Go down

Re: METER RPM?????

Post by Sponsored content Today at 5:44 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum